Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ούτε «λάθος», ούτε «λαγός»...


Δεν έκανε κάποιο λάθος ο κ. Μέργος όταν είπε ότι ο κατώτατος μισθός είναι ακόμα υψηλός στην Ελλάδα. Ούτε εμείς λάθος καταλάβαμε. Ούτε ο ίδιος, εν τέλει,ανασκεύασε. Ούτε, πολύ περισσότερο, παραιτήθηκε. Ούτε καν εξαναγκάσθηκε σε παραίτηση. Ζει και βασιλεύει.
Ο κ. Μέργος έκανε κι αυτός «λάθος», όσον «λάθος» έκανε και το ΔΝΤ.
Ούτε είναι «λαγός» της κυβέρνησης ο κ. Μέργος, όντινα αμόλησαν οι κυβερνώντες για να βολιδοσκοπηθούν αντιδράσεις - κι επιτέλους! Ας πάψουμε να αναλύουμε με πασοκικά κλισέ κι άλλα στερεότυπα που έχουν κυριαρχήσει στον Τύπο πολλά χρόνια τώρα.
  Ο κ. Μέργος είπε την αλήθεια. Χρησιμοποίησε φρικτούς ευφημισμούς, απ’ αυτούς που μετέρχονται οι νεοφιλελεύθεροι και οι εκσυγχρονιστές, αλλά είπε την αλήθεια. Ο κατώτατος μισθός είναι στη χώρα μας ακόμα υψηλός, «ένα απ’ τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε στην πορεία μας προς την ανάπτυξη» - σωρηδόν, όπως βλέπετε, οι ευφημισμοί.
Οι φρικτοί ευφημισμοί φρικτών ανθρώπων «για όλες τις εποχές», απ’ αυτούς που ουδέποτε «χάνονται» και είναι πάντα χρήσιμοι. Ο κ. Μέργος, όπως υπενθύμισε ο κ. Παπαδημούλης, λαμβάνει τρεις μισθούς.
Έναν ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών.
Έναν που τον περιμένει στο Πανεπιστήμιο, όταν επιστρέψει εκεί ως καθηγητής.
Κι έναν (υπό τον ευφημισμό «αποζημίωση») από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (του οποίου ηγείται, όπως γράφαμε προ ημερών, αν ενθυμείσθε, η κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, με μισθό 17.900 ευρώ τον μήνα) - όμοιος ομοίω αεί πελάζει και ουδείς απ’ αυτούς τους χρυσοκανθάρους πάει χαμένος. Ανθρωποι πνιγμένοι στα ευρώ, που πνίγουν τον λαό στη φτώχεια.
Ο κ. Μέργος λαμβάνει τρεις (τρέχοντες και λανθάνοντες) κρατικούς μισθούς για να «αγωνίζεται» κατά του«κρατισμού» και να υπηρετεί τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα, κρατικοδίαιτου ή όχι, όπως όταν στήνει στον τοίχο μισθούς και μεροκάματα, στήνοντας ταυτοχρόνως στον τοίχο κι αυτούς που τα λαμβάνουν.
Ο κ. Μέργος πολιτεύεται με όλη την άνεση και τον αέρα ενός ανθρώπου του συστήματος, που αν του φτύσεις την ακριβή και μοδάτη γραβάτα, τα τσιράκια του θα σε πουν λαϊκιστή.
 
Ομως, η κορωνίς της όλης υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι δηλώσεις Μέργου προκάλεσαν ταραχή καιγόον - σφόδρα, λέει, ταράχθηκε ο κ. Σαμαράς στην Κρύπτη του κι ακούσθηκαν οι φωνές του ως τα προκεχωρημένα φυλάκια των δουλοφρόνων στη Διαπλοκή ΜΜΕ.
Προς τι ο κοπετός;
Τι διαφορετικό είπε ο κ. Μέργος απ’ ό,τι έχει ήδη πει ο κ. Τόμσεν;
Ο κ. Τόμσεν δεν δήλωσε φόρα παρτίδα, εν Μέση Οδώ, urbi et orbi, ότι οι κατώτατοι μισθοί στην Ελλάδα θα πρέπει να φθάσουν τα 350 ευρώ;
Δεν βγήκε ο Τροϊκανός στο Μεϊντάνι, δεν ανέβηκε στον μιναρέ και δεν δήλωσε ότι ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα θα φθάσει στα 350 ευρώ;
Προς τι λοιπόν η ιερή οργή Σαμαρά για τον κ. Μέργο; τον κ. Τόμσεν δεν τον είχε ακούσει; Αυτά που λέει ο κ. Τόμσεν δεν τα έχει υπογράψει ο κ. Σαμαράς; Δεν τα επικαλείται τώρα ο κ. Ολι Ρεν;
Τι παριστάνουν λοιπόν όταν κάνουν σαν να ακούν τον κ. Μέργο να λέει για πρώτη φορά αυτά που έχει πει ο κ. Τόμσεν χίλιες φορές; Προς ποίον απευθύνονται με αυτά τα καραγκιοζιλίκια;
Ο κ. Σαμαράς και η κουστωδία του, ο αλλόφρων, αλαλάζων κι αλαζών κ. Βενιζέλος καθώς και ο θλιβερός οπορτουνιστής κ. Κουβέλης έχουν πάρει κακό δρόμο - ενώ επιστρατεύουν απεργούς, «απομακρύνουν» (λένε, απολύουν, εννοούν) δημοσίους υπαλλήλους, ξεχαρβαλώνουν νοσοκομεία, σχολεία, συντάξεις, ασφάλιση, μισθούς, κλείνουν μαγαζιά, φορολογούν ως άλλοι Οθωμανοί βασιβουζούκοι, τους πιάνει τάχα ιερή φρίκη όταν ένας δικός τους άνθρωπος, ο κ. Μέργος, αναφέρεται (και όχι καν αποκαλύπτει) σε έναν ακόμα φόνο που πρόκειται να κάνουν.
  Όταν ο κ. Βρούτσης (που θέλει να γυψώσει τις απεργίες) «αδειάζει» τον κ. Μέργο επειδή στην ουσία μαρτύρησε ότι ο κ. Σαμαράς θα φέρει τους μισθούς εκεί που του έχει υποδείξει ο κ. Τόμσεν, τότε ο τελευταίος που δικαιούται «να μην ξέρει τίποτα για τον φόνο» είναι το θύμα - εσείς! Ένα θύμα που δολοφονείται συστηματικώς σε όλους τους τομείς της ύπαρξης και της ζωής του...
email: stathis@enikos.gr
Του Στάθη από enikos
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]