Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κλείνουν σχολές των ΤΕΙ και φτιάχνεται ένα "Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος", χωρίς την Ελληνική γλώσσα!

Έχουν φτιάξει (χωρίς να το προβάλουν καθόλου στην Ελλάδα) ένα πανεπιστήμιο που ονομάζεται «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» (“International Hellenic University”, IHU). Η πανεπιστημιούπολη έχει χτιστεί ήδη και βρίσκεται στο 14ο χιλιόμετρο Θεσσαλονίκης - Μουδανιών. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ιδιοκτήτης του "Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος" φέρεται να είναι ο Έλληνας καθηγητής κ. Γραμμένος, ο οποίος διδάσκει στο London City και είναι ειδικός στα ναυτιλιακά θέματα.

Το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, με τον τρόπο που σχεδιάστηκε, είναι κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όπως τις οραματίζονται οι παγκοσμιοποιητές. Στην ιστοσελίδα του λέει ανοιχτά ότι οι κλάδοι σπουδών είναι συνδεδεμένοι με τις προοπτικές στην Ν.Α. Ευρώπη.

Έχει πολύ λίγες σχολές μέχρι στιγμής, που έχουν να κάνουν με οικονομικές σπουδές, νομικές σπουδές, κοινωνιολογία, εθνολογία και πολιτισμό, επιστημονική έρευνα και τεχνολογία, και μια σχολή με το ενδιαφέρον όνομα «Τμήμα Πολιτιστικών Σπουδών των χωρών της Μαύρης Θάλασσας»(;!). Να υποθέσουμε ότι ο αριθμός των σχολών θα αυξηθεί στο μέλλον...;

Εκτός από το γεγονός ότι δεν το προβάλλουν καθόλου στα ελληνικά ΜΜΕ για να πληροφορηθούν οι Έλληνες γι αυτό, το άλλο που κινεί υποψίες είναι ότι ο ιστότοπος του πανεπιστημίου σχεδιάστηκε σε 16 γλώσσες, αλλά όχι στην Ελληνική! Το «Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας» δεν υποστηρίζεται στην Ελληνική γλώσσα!

Αν δούμε τώρα ποιες γλώσσες υποστηρίζονται στον ιστότοπο, τότε τα ερωτηματικά αυξάνονται… 
Αλβανική, Αραβική, Αρμενική, Βουλγαρική, Αγγλική, Γαλλική, Σκοπιανά, Γεωργιανή, Γερμανική, Ιταλική, Ρουμανική, Ρωσική, Σερβική, Ισπανική, Τουρκική, Ουκρανική. 

Ελληνικά πουθενά!!!

Φοβούνται μήπως οι Έλληνες τους ανακαλύψουν και γίνει θέμα; 
Ή δεν δέχονται Έλληνες σπουδαστές;

Ρίξτε μια ματιά…
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θεωρητικών σπουδών
Η αρχική σελίδα για την δέσμη θετικών σπουδών (2 σχολές μόνο):
Σ’ αυτή την σελίδα έχουν αναρτήσει τις πόλεις και τις ημερομηνίες εκθέσεων εκπαιδευτικών οργανισμών, στις οποίες σκοπεύουν να λάβουν μέρος για να προωθήσουν το πρόγραμμά τους. 

Από ότι φαίνεται, βρισκόμαστε μπροστά στη λειτουργία ενός ιδιωτικού πανεπιστημίου, που όμως -όπως μαθαίνουμε- δεν συμπεριλαμβάνεται στο περίφημο σχέδιο "Αθηνά". Αυτό, όμως, το ιδιωτικό πανεπιστήμιο, ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την δημιουργία και άλλων ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Τέλος, η λειτουργία του συγκεκριμένου "Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος", ενδέχεται να λειτουργήσει ως "ορεκτικό" -"επιχειρηματικής" δραστηριότητας- για τούρκους επιχειρηματίες που πιθανότατα -αν όχι βεβαιότατα- θα θελήσουν να υλοποιήσουν τα ήδη υπάρχοντα σχέδια για την δημιουργία ενός Τουρκικού Πανεπιστημίου στην Θράκη.

Αλήθεια, μπορεί το υπουργείο Παιδείας, το υπουργείο Εσωτερικών, το υπουργείο Εξωτερικών ή και το ίδιο το μέγαρο Μαξίμου (δηλαδή ο ίδιος ο πρωθυπουργός) να μας εξηγήσουν τι προτίθενται να κάνουν σε ένα τέτοιο (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο;
Μήπως θα το περάσουν με μία (ν)τροπολογία στην Βουλή ή θα αντισταθούν στις πιεστικές απαιτήσεις της Άγκυρας ή ακόμη και της τρόικα, που θα "δει" ευκαιρία οικονομικών (φορολογικών) εσόδων;

Εμείς, πάντως, θυμίζουμε στους αρμόδιους της σημερινής κυβέρνησης πως όταν έγινε το Αλβανικό πανεπιστήμιο στο Κοσσυφοπέδιο, σηματοδοτήθηκαν διαδικασίες σημαντικής εθνικής μειονότητας και έναν χρόνο μετά την έναρξη λειτουργίας του ξεκίνησε ο αποτροπιαστικός πόλεμος του Κοσσυφοπεδίου...




Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Λουμπάγκο θα πάθετε από το πολύ σκύψιμο, ελεεινοί απόφοιτοι του Χάρβαρντ και των άλλων κρεατομηχανών. Έμπα να αλωνίζετε συνωμοτώντας για το πώς θα μας εξαϋλώσετε, δεν εξαφανίζονται έτσι οι Έλληνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΤΣΙ Ε???? "ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΤΟΥ ΧΑΡΒΑΡΝΤ" Ε??? ΔΗΛΑΔΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΚΑΤΙ ΤΥΠΑΚΟΥΣ ΣΑΝ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΣΟΥ .Ε????

      Διαγραφή
  2. ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΔΩ ΕΜΦΑΝΙΖΕΣΑΙ ΣΤΕΝΟΜΥΑΛΟΣ,ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΟΥ ΣΤΟ OLYMPIA ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕ
    Stergdoc είπε

    Φεβρουαρίου 8, 2013 στις 6:18 πμ
    “Ποια η ανάγκη μας να διδαχτούμε π»πολιτισμό» από τους απολίτιστους? Ή εθνολογία ή οικονομία? Ή νομική? Από ανθρώπους αποτυχημένους και παντελώς αμόρφωτους?”
    Κυριε Γκινη.Αυτα περι “αποτυχημενωνκαι απολιτιστων” νομιζω οτι ειναι ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ και κοντοφθαλμα.Δηλαδη το ελληνικο πανεπιστημιο θεωρεις οτι ειναι “επιτυχημενο και πολιτισμενο”???Οτι δεν υπαρχει η ελληνικη γλωσσα δεν εχει σχεση με τιποτα αλλο παρα μονο με το ποιους προσκαλει για να φοιτησουν σε αυτο απο το εξωτερικο και φυσικα να καταθεσουν και τον οβολο τους εδω στην ελλαδα.Αυτοι που θα φοιτησουν και μετα θα επιστρεψουν στις χωρες τους σαν ηγετικα στελεχη των κοινωνιων τους θα ειναι οι καλυτεροι κηρυκες για εμας.Οσον αφορα τον κ.Γραμμενο αν δεις το βιογραφικο του και την Διεθνη Εδρα Ναυτιλιακων που δημιουργησε ο ιδιος στο City University of London τοτε θα καταλαβεις οτι ητανε λαθος η περιγραφη σου για αυτον.Προς τι αυτη η στενοκεφαλια και μιζερη σταση ????Τι φοβασαι???Την λαμψη αυτου του πανεπιστημιου και την συγκριση του με τα ελληνικα αντιστοιχα ? Το οτι θα βγαζει στην κοινωνια και στην αγορα ετοιμους απο θεωρητικη και ΠΡΑΚΤΙΚΗ αποψη ανθρωπους ετοιμους να εργαστουνε και οχι φιλοσοφουντες του καφενε με θεωρητικη,και αυτη ακομα “δηθεν”,καταρτηση? Μηπως φοβασαι την παγκοσμια και αυστηρη επιλογη των διδασκοντων οπου δεν θα υπαρχουν “καθηγητες” ελεω συγγενειας,βυσματος,γλυψιματος,κουμπαριας κλπ κλπ.?Βεβαια καταλαβαινω οτι η συγκριση με τα ελληνικα δεδομμενα θα ειναι συντριπτικη για τους ντοπιους καθηγηταδες.Οσον αφορα την γλωσσα αυτος που θα τα ακουμπησει για να σπουδασει δεν θα ελθει στην ελλαδα για να μαθει να μιλαει ελληνικα αλλα για να γινει ικανος να διοικησει την οικονομια και κοινωνια της χωρας του,οπου και θα παει μετα το τελος των σπουδων του.Ας παψωμε να ειμαστε απλα καχυποπτοι σε καθε κινηση και ας κοιταξωμε πρωτα σε τι χαλι ειμαστε εμεις και πως μπορουμε να ανακαμψωμε,διαφορετικα…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]