Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Το Σικάγο του Βορά

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος

Παρά το ότι η λαθρομετανάστευση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας μας (σε σημείο που να αναφερόμαστε σε σκόπιμο "αφελληνισμό"), παράλληλα με την αύξηση της εγκληματικότητας, δεν είναι σωστό να νομίζουμε πως είμαστε η εξαίρεση.

Για παράδειγμα στο Σικάγο του Βορά, όπως αποκαλείται από τα νορβηγικά ΜΜΕ το Malmö, η πόλη των 300.000 κατοίκων της Σουηδίας, μόλις το 60% είναι πλέον γεννημένοι σουηδοί πολίτες - ενώ το 30% Μουσουλμάνοι.

Η εξέλιξη αυτή δεν αφορά μόνο τη Σουηδία, αλλά πολλές άλλες πόλεις της Ευρώπης, στις οποίες εγκαθίστανται ξένοι.

Από την άλλη πλευρά, εκατοντάδες Εβραίοι σήμερα φεύγουν από τις Βρυξέλλες, για να προστατευθούν από τις επιθέσεις εναντίον τους - ενώ όλοι οι υπόλοιποι δεν αισθάνονται πλέον ασφαλείς στην πρωτεύουσα του Βελγίου και της ΕΕ.

Στο ίδιο το Malmö (όπως στο Άμστερνταμ και αλλού), διαπιστώνεται επίσης αύξηση του αντισημιτισμού, με αποτέλεσμα να εγκαταλείπεται από πολλές εβραϊκές οικογένειες.

Σύμφωνα τώρα με την τοπική εταιρία προστασίας του Malmö απέναντι στην εγκληματικότητα, το 2012 κάθε τέταρτος πολίτης (25%) ήταν θύμα κάποιας εγκληματικής ενέργειας - ενώ κάθε μήνα σημειώνονται 200 ληστείες σε δημόσιους χώρους, με τους ηλικιωμένους να μην εγκαταλείπουν πλέον τα σπίτια τους, φοβούμενοι τους κακοποιούς.

Ολοκληρώνοντας, έξω από την όπερα της πόλης, μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα, δολοφονήθηκε πρόσφατα ένας πολίτης - από μέλη της οργάνωσης "Νέα Σουηδία".

Ένα αστυνομικό τμήμα δε, το οποίο ερευνάει ανάλογες υποθέσεις δολοφονίας, τινάχθηκε στον αέρα από κάποια ανάλογη οργάνωση - δείγμα μίας κλιμακούμενης αναρχίας, μίας τρομοκρατίας καλύτερα, στην οποία συγκαταλέγεται η κυριαρχία ολόκληρων περιοχών, από συμμορίες νεαρών μουσουλμάνων.

Όπως φαίνεται από τα παραπάνω, η Οικονομία είναι ένα από τα προβλήματα της Ευρώπης - δυστυχώς όχι το μοναδικό και ίσως όχι το μεγαλύτερο.

Εν τούτοις, εάν το πρόβλημα αυτό, η κρίση χρέους δηλαδή, δεν επιλυθεί άμεσα, θα υπάρξουν σοβαρότατες παρενέργειες - οι οποίες θα απειλήσουν επικίνδυνα όλες σχεδόν τις ευρωπαϊκές κοινωνίες.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]