Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί πήγαμε στο Κατάρ; Ο Αλλάχ και η ψυχή τους...

Ένα πάθημα από το παρελθόν που δεν έγινε (;) μάθημα

Γράφει ο Τειρεσίας

Πόσες πιθανότητες είχε η ελληνική αποστολή στο Κατάρ να επιστρέψει με υπογεγραμμένα συμβόλαια στις βαλίτσες της; Όσοι ξέρουν τον τρόπο με τον οποίο σκέφτονται και ενεργούν οι Άραβες, εξαρχής έλεγαν: «Καμία».

Ο λόγος; «Οι άνθρωποι δεν έχουν στην επιχειρηματική τους κουλτούρα τους όρους "διαγωνισμό", "διαδικασία" και όλα τα συναφή. Το μόνο που ξέρουν είναι από διακρατικές συμφωνίες». Τις υπογράφεις; Έχει καλώς και πας παρακάτω. Δεν τις υπογράφεις; "Με γεια" το ταξίδι αναψυχής στο Κατάρ, το Κουβέιτ και όπου αλλού στην περιοχή, αλλά δουλειές μην περιμένεις.

Η ιστορία είναι διδακτική, αλλά δεν είναι και πρωτότυπη. Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, συνοδεία του τότε έμπιστου του Χάρη Παμπούκη, είχε πάρει νωρίς το δρόμο προς τον Κόλπο, ψάχνοντας για επενδύσεις. Πολύ πριν το σκεφτεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο επί των επενδύσεων Κωστής Χατζηδάκης. Ο μύθος λέει πως όταν «κατέβηκαν» προς τα εκεί, το πρώτο πράγμα που διαπίστωσαν ήταν ότι ...τζάμπα είχαν κάνει το ταξιδάκι. Τζάμπα και τα έξοδα.

Οι εμίρηδες τους είπαν - όπως και στους τωρινούς - ότι σε διαγωνισμούς δεν συμμετέχουν, αλλά συμφωνίες υπογράφουν. Αρκεί να είναι διακρατικές. Οι «δικοί» μας δεν βρήκαν το θάρρος να τους εξηγήσουν, τότε, ότι τέτοιες υπογραφές δεν μπορούν να βάλουν, γιατί τις απαγορεύει η ΕΕ. Όταν λοιπόν, τους έβαλαν μπροστά τα χαρτιά με τα ...MoU (μνημόνια κατανόησης), έβαλαν από μια «τζίφρα», η οποία, όμως, στην πραγματικότητα δεν είχε καμία αξία.

Το συμπέρασμα προέκυψε αβίαστα όταν μετά από κάμποσους μήνες ήρθε η ώρα να τελεσιδηκήσει η περίπτωση του παλιού αεροδρομίου του Ελληνικού. Παρενέβησαν οι Βρυξέλλες και έβαλαν τα πράγματα στη θέση τους. Οι Άραβες, όταν τους είπαν οι "δικοί μας" να υποβάλλουν προσφορά στον διαγωνισμό που προκηρύχθηκε, άνοιξαν ορθάνοιχτα τα μάτια, τους κοίταξαν με απορία και αποχώρησαν.

Τώρα γιατί οι άλλοι «δικοί μας» κατέβηκαν ξανά στα μέρη τους για να τους συναντήσουν, ο Θεός και η ψυχή τους. Ή μάλλον, ο Αλλάχ ....Υπάρχει βέβαια, ιδίως για όσους σκέφτονται "ανάποδα", και η εκδοχή που περιέγραψε χθες, ο Μακεδών.

Πηγή: Βόρεια
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]