Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Νταβούτογλου καλύπτει τους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα

Του Σάββα Καλεντερίδη 

Σύμφωνα με ανταπόκριση του Serbest Rêzan, του Πρακτορείου Ειδήσεων Φιράτ, από την πόλη Σερεκάνιγιε, που εδώ και 15 ημέρες δέχεται τις σκληρές επιθέσεις ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων, όπως η Αλ Νούσρα, που αποτελεί παρακλάδι της Άλ Κάιντα και έχει χαρακτηριστεί ως τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ, ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου απέτρεψε τη μετάβαση αντιπροσώπων των τρομοκρατών από την πόλη Τζεϋλάνπινάρ της Τουρκίας, όπου φιλοξενούνται από τις τουρκικές αρχές, στη Σερεκάνιγιε, για συνομιλίες και διαπραγματεύσεις, με σκοπό την κατάπαυση του πυρός.Oι δυνάμεις των ισλαμιστών τρομοκρατών που υποστηρίζονται ανοικτά από την Τουρκία, υπέστησαν σοβαρές απώλειες την τελευταία εβδομάδα από τους μαχητές του Στρατού Λαϊκής Άμυνας του Δυτικού Κουρδιστάν (YPG) και υποχρεώθηκαν να ζητήσουν διαπραγματεύσεις για κατάπαυση του πυρός.

Οι Κούρδοι μαχητές ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα των τρομοκρατών και κάλεσαν μέλη του Ανωτάτου Κουρδικού Συμβουλίου  (DBK)  στη Σερεκάνιγιε, για να αναλάβουν αυτά τις διαπραγματεύσεις. Ανάμεσα στα μέλη του DBK είναι οι Aldar Xelil, Ebdulselam Ehmed, Ehmed Sileman, İsmail Heme και İlham Ehmed, οι οποίοι και κατέφθασαν στην πολιορκούμενη από τους  τρομοκράτες πόλη, εν αναμονή των αντιπροσώπων της άλλης πλευράς.


Όταν όμως οι αντιπρόσωποι των τρομοκρατών θέλησαν να περάσουν τα σύνορα από το Τζεϋλάνπινάρ στη Σερεκάνιγιε, το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών απαγόρεψε τη μετάβασή τους, για λόγους ...ασφαλείας.


Προφανώς, η τουρκική πλευρά θέλει να συνεχιστεί η δράση των τρομοκρατικών οργανώσεων στο συριακό Κουρδιστάν, για να προκληθεί εμφύλιος πόλεμος μεταξύ Κούρδων και Αράβων και  έτσι να αποτραπεί η δημιουργία ενός αυτόνομου δεύτερου κουρδικού κράτους στα σύνορά της, κάτι που πολύ απλά θα φέρει πολύ κοντά την ίδρυση ενός τρίτου κουρδικού κράτους, τη φορά αυτή μέσα στα σύνορα της Τουρκίας.


 Ελπίζουμε τα γεγονότα αυτά να τα παρακολουθούν οι αρμόδιοι των ελληνικών υπηρεσιών, για να δίνουν τις κατάλληλες απαντήσεις στην Τουρκία, όταν κατηγορεί την Ελλάδα για υπόθαλψη της τρομοκρατίας!



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. ΚΥΡΙΕ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗ, ΓΡΑΦΩ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΕΒΑΣΜΟ, ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΠΡΟΣ ΕΣΑΣ, ΓΙΑ ΟΣΑ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ. ΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΨΥΧΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΕΙΤΕ, ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ, ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΟΥΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΔΩΝΑ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΣΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ. ΠΟΤΕ ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΥΨΩΣΑΝ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΥΘΑΡΣΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΟΣΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ;;; ΜΟΝΟΝ ΗΤΤΟΠΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ, ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΣΕ ΟΤΙ ΚΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΘΕΛΟΤΥΦΛΟΥΜΕ, ΟΙ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ '' ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ'' ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΔΙΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΛΥΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ Η ΠΑΡΟΙΜΙΑ. ΕΑΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ ΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΩ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ''ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ''.... ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]