Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Γιατί η Ελληνική ραδιοφωνία χρηματοδοτεί τουρκικές εκπομπές;


«Υπάρχει στη Κωνσταντινούπολη ελληνική εκπομπή σε τουρκικό ραδιόφωνο, την οποία μάλιστα να χρηματοδοτεί η κυβέρνηση της Άγκυρας;»

Μετά την κατάντια της ελληνικής ιδιωτικής τηλεόρασης, φαίνεται πως η τουρκική γλώσσα επεκτείνεται και προς τα επίσημα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης (αυτά που πληρώνει ο Ελληνικός λαός από το υστέρημά του), αφού σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου, αρχίζει η εκπομπή «Τουρκόγλωσσο Ενημερωτικό - Ειδησεογραφικό Πρόγραμμα - Πρωινό στη Θράκη» με ανάθεση στην Εταιρία «Δεδέ Εβρέν – Δημοσιογράφος - Διαφημίσεις» που εδρεύει στην Κομοτηνή, διερευνά με Ερώτησή του προς τον Υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα ζητήματα που άπτονται των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

«Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ της Θράκης, με τις γνωστές αντεθνικές παρεμβάσεις της Άγκυρας», υπογραμμίζει ο Τέρενς Κουίκ και ερωτά τον αρμόδιο Υπουργό για το εάν «υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των κρατικών καναλιών και σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπάρχει και ανάλογη τουρκική χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο κρατικό σταθμό της Τουρκίας».

Το κείμενο της Ερώτησης
Προς τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Σίμο Κεδίκογλου
Θέμα: Η Ελλάδα χρηματοδοτεί τουρκόφωνη εκπομπή
Κύριε Υπουργέ,
Σύμφωνα με την αριθμ. 310.063/01-02-2013 Απόφαση του Γενικού Διευθυντή Ραδιοφωνίας της ΕΡΤ κ. Δημητρίου Παπαδημητρίου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο ανατέθηκε η εκπομπή «ΤΟΥΡΚΟΓΛΩΣΣΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ – ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ – ΠΡΩΙΝΟ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ» στην εταιρία ΔΕΔΕ ΕΒΡΕΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ – ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ που εδρεύει στην Κομοτηνή. Το κόστος της εκπομπής είναι 10.233,60 ευρώ και θα βαρύνει τον ΚΑ 16.96.00 χρήσης 2013 του ΡΣ Κομοτηνής της Διεύθυνσης Περιφερειακών ΡΣ της Γενικής Διεύθυνσης Ραδιοφωνίας.
Αποτελεί τεράστια πρόκληση το γεγονός ότι μία καθαρά Τουρκόφωνη παραγωγή παρουσιάζεται σε ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ πανελλήνιας εμβέλειας και μάλιστα χρηματοδοτείται από το υστέρημα του Ελληνικού Λαού που ζει σε κατάσταση φτώχειας και δυστυχίας.
Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ:
1. Γνωρίζετε το περιεχόμενο του εν λόγω προγράμματος;
2. Στο παρελθόν υπήρξε ανάλογη απόφαση χρηματοδότησης Τουρκόγλωσσης παραγωγής;
3. Υπάρχει συμφωνία μεταξύ των Διοικήσεων των Κρατικών Καναλιών και Σταθμών των δύο χωρών για ρήτρα αμοιβαιότητας, έτσι ώστε να υπήρχε και ανάλογη χρηματοδότηση ελληνικής παραγωγής από αντίστοιχο Κρατικό Σταθμό της Τουρκίας, στη Κωνσταντινούπολη για παράδειγμα, έτσι ώστε να μην θεωρηθεί η ενέργειά σας νέα ανοίγματα στις Τουρκικές επιδιώξεις στη Θράκη;
Ο ερωτών Βουλευτής
Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ

Σχόλιο ιστολογίου: Εμείς, σχολιάζοντας την ορθότατη ερώτηση του κ. Κουίκ, θα προσθέταμε μία απορία μας: Γνωρίζει άραγε ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ πως ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και την επαύριο θα βρεθεί αντιμέτωπος με αιτήματα για υλοποίηση εκπομπών σε διάφορες γλώσσες (Πακιστανικά, Αφγανικά, Σομαλικά κ.α.) από το κρατικό ραδιόφωνο; Και ως πρόσθετη απορία, μπορεί ο κ. Κεδίκογλου να μας πει το γιατί γίνεται αυτή η εκπομπή στην τουρκική γλώσσα, από τη στιγμή που από το επίσημο Ελληνικό κράτος αυτή η γλώσσα δεν υφίσταται καμία εθνική τουρκική μειονότητα εντός της Ελλάδας; Γνωρίζει, άραγε, ο λαλίστατος κύριος Κεδίκογλου πως προχωρά σε μία έμμεση αναγνώριση τούρκων που κατοικούν εντός της Ελλάδας, παραβιάζοντας εκ μέρους της χώρας μας την συνθήκη της Λοζάνης, η οποία ρητά αναφέρει πως στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα; Εκτός και εάν ο κ. Κεδίκογλου ή ο κύριος Σαμαράς έχουν αποδεχθεί την άποψη της Άγκυρας, ότι δηλαδή, ο κάθε μουσουλμάνος είναι και… Τούρκος! Αν ισχύει αυτό, τότε εξηγούνται πολλά περισσότερα από την ραδιοφωνική εκπομπή στην τουρκική γλώσσα…


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]