Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πώς θα επιβιώσει αυτός ο λαός; Αξίζει να επιβιώσει ή βλέπουμε το τέλος μιας μεγάλης φυλής;


Του Νίκου Ζώη

Η τιμωρία είναι εδώ, αλλά πολλοί δεν θέλουν να το καταλάβουν.

Με κάθε μεγαλοπρέπεια γιορτάσθηκε και φέτος η κοπή της βασιλόπιτας σε χώρους εργασίας, σε ταβέρνες και σε παραδοσιακά γλέντια.

Αναρωτιέμαι φίλοι μου… Πού πήγε το Ελληνικό φιλότιμο;, Υπήρξε ποτέ ή ήταν απλά ένας μύθος;. Όλοι αυτοί που γλεντάνε δεν θα έπρεπε αντιθέτως να προσεύχονται ασταμάτητα γιά όσα έρχονται γιά την οικογένειά τους;

Αντί να έχουμε ανασκουμπωθεί και να προχωρήσουμε σε νέες λύσεις, προχωρούμε με παλιές συνταγές.....

Οι περισσότεροι ακόμα έχουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά και συγχρόνως εξαθλιώνονται οικονομικά. Πώς σπούδασαν οι προηγούμενες γενειές χωρίς να πηγαίνουν σε ιδιωτικά σχολεία; Θα πεί κάποιος ότι δεν θέλω τα παιδιά μου με μαυράκια και αλβανούς. Σύμφωνοι, αλλά και αυτή είναι μία νεοελληνική πραγματικότητα.

Αρκετοί Έλληνες δεν έκαναν οικογένεια, δεν έκαναν παιδιά. Αυτοί που έκαναν παιδιά τα μόρφωσαν με πτυχία γερά. Έμεινε λοιπόν ένα τεράστιο κενό στην Ελληνική κοινωνία, δεν υπήρχαν τεχνίτες αλλά ούτε και εργάτες. Αυτό το κενό κατέλαβαν οι λαθρομετανάστες.

Εμείς όλοι φταίμε γιά την σημερινή κατάσταση της πατρίδας μας.

Αντί λοιπόν να κάνουμε κάποιες ενέργειες γιά να αντιστραφεί η παρακμή συνεχίζουμε την ζωή μας με τον ίδιο τρόπο.

Αρνούμαστε να αλλάξουμε. Βλέπεις τις περισσότερες γυναίκες με δύο πακέττα τσιγάρα, κινητό, αυτοκίνητο κλπ. Πού θα πάει ρε παιδιά αυτή η κατάσταση;

Οι περισσότεροι άντρες είναι στημένοι μπροστά σε μία οθόνη και βλέπουν κάποια αθλητική αναμέτρηση. Άλλοι είναι στα προπατζήδικα, άλλοι είναι σε οίκους ανοχής και πάει λέγοντας.

Πώς θα επιβιώσει αυτός ο λαός; Αξίζει να επιβιώσει ή βλέπουμε το τέλος μιας μεγάλης φυλής;

Δεν δικαιολογώ με τίποτα τον συμπατριώτη μου Έλληνα!

Γεννήθηκε στην ωραιότερη χώρα της Γής,
με τον ενδοξότερο πολιτισμό,
με την θρησκεία της Αγάπης,
με τις καλύτερες παραδόσεις.

Δεν είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε καθόσον η παρακμή είναι ηθική.

Αντί να έλθει ο κόσμος πιό κοντά, ο εγωϊσμός συνεχίζει να διακατέχει τους πάντες.

Από την φύση μου είμαι αισιόδοξος. Τι να πω όμως… Όλη αυτή η κατάσταση και η θλίψη με επηρεάζουν πλέον αρνητικά, ίσως καλά θα κάνω να απομακρυνθώ στην ύπαιθρο, δημιουργώντας εκεί κάτι άλλο.

Να είστε καλά…


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

6 σχόλια :

  1. Mέσα στις λίγες και απέριττες γραμμές σου βρίσκονται όλα εκείνα που πήραμε στραβά. Χωρίς λεκτικά πυροτεχνήματα και "ύφος", ακούμπησες έναν απλό καθρέφτη στο τραπέζι για να κοιταχτούμε όλοι και να σκεφτούμε. Δεν τολμώ να προσθέσω κουβέντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος κάποτε είπε πως.. "Για να θριαμβεύσουν οι δυνάμεις του κακού, το μόνο που χρειάζεται είναι οι καλοί πολίτες να μην κάνουν τίποτε".
    Οι "καλοί" πολίτες είτε λόγω αγαθης θρησκευτικής προαίρεσης, είτε λόγω παραδόσεων, είτε λόγω εσωτερικού "ψαξίματος" κλπ απέφευγαν τα παλαιά χρόνια τις βαγαμποντιές, τουλαχιστον εμφανώς (έξωθεν καλή μαρτυρία το λέγαμε τότε!).
    Κάτι άλλαξε τις τελευταίες δεκαετίες και όχι μόνο εδώ αλλά παντού, το σύστημα αντί να συγκροτεί αποδομεί (οι μεγαλύτεροι το καταλαβαίνουμε πολύ εμφανώς), έτσι εάν δεν αντισταθής μόνος σου το επίσημο περιβάλλον σε κλωτσάει στην καταστροφή μια ώρα αρχύτερα (ναρκωτικά, τζόγος, ομοσχέσεις, δικαιωμένη καθολική εκπόρνευση, παιδοφιλία, διάλυση οικογένειας και δεν συμμαζεύεται... όλα με την ανοχή ή και με την κρατική βούλα!).
    Επομένως όσοι δεν έχουν φρένα, ή δεν ακούν όσους τα διαθέτουν, θα χαθούν, ουδεμία αμφιβολία, αφού το κράτος-φύλακας έχει αυτοκαταργηθή με ευρωπαικές ντιρεκτίβες απομένοντας οι ΜΚΟ, διάφορα "φιλάνθρωπα" σχήματα κλπ "προσωπικότητες" που κανοναρχούν το πόπολο απο τα ελεγχόμενα ΜΜΕ... το θέμα είναι οι νοήμονες τι κάνουν γιά την αυτοπροστασία των οικογενειών τους και πως την μεθοδεύουν.
    Ίσως εάν μία κίνηση πολιτική έθετε ως προτεραιότητα ηθικά προτάγματα να ελύοντο αυτόματα και τα οικονομικά ζητήματα και όχι μόνο εδώ, το πρόβλημα είναι παγκόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δὲν συμφωνῶ καθόλου μέ τὸν ἀρθρογράφο.
    Γιατὶ;
    Πρῶτον τό ρηθέν "ἡ φτώχεια θέλει καλοπέραση"εἰναι ἑλληνική ἐφεύρεσις καὶ σημαίνει ὅτι στὰ δύσκολα δὲν πρέπει νὰ πάθης κατάθλιψι διότι θὰ προστεθῆς στοὺς αὐτοχειριασθέντες ἤδη συμπατριῶτες μας.

    Δεύτερον,
    ναί δέν πάω τὰ παιδιά μου σέ σχολεῖο μὲ ἀλβανάκια καὶ μαυράκια,γιατὶ εἶναι ἑλληνόπουλα καὶ αὐτὴν τὴν νεοελληνικὴ πραγματικότητα δλδ τὴν νεοελληνικὴ προδοσία δὲν τὴν δὲχομαι καὶ θὰ τὴν ἀνατρέψω.

    Νεοελληνικὴ πραγματικότητα δὲν σημαίνει ὅτι καταργῶ τὰ σύνορα καὶ δέχομαι τὴν σάρα,μάρα καὶ τὸ κακὸ συναπάντημα καὶ μετὰ βάζω τὰ παιδιά μου μαζὶ μὲ τὰ παιδιὰ τοῦ κακοῦ συναπαντήματος,διότι ἔτσι πράγματι θὰ χαθῶ.
    Γιὰ νὰ ξέρουμε καὶ τὶ λέμε.

    Τρίτον,
    καί τεχνῖτες ὑπῆρχαν καὶ ἐργάτες καὶ νέοι ποὺ μάζευαν τὶς ἐλιές.
    Αὐτά εἶναι δικαιολογίες καὶ τό ξέρω ἀπὸ πρῶτο χέρι πώς οἱ χωριάτες(ὀρεινή Κορινθία)προτιμοῦσαν τοὺς λάθρο γιατὶ πλήρωναν λιγώτερα.
    Τώρα βεβαία ζητοῦν καὶ αὐτοί πολλά.

    Θά ἐπιβιώση ἡ φυλὴ καὶ αὐτὸ θὰ τὸ καταλάβαινες ἄν ἤξερες ἱστορία καὶ γνώριζες πώς ἐπεζήσαμε πολύ χειροτέρων καταστάσεων,καί ἠθικῶν μάλιστα.

    Δέν εἶσαι αἰσιόδοξος.
    Τὸ ἀντίθετο εἶσαι καὶ θά χάσης.

    Καλὰ θὰ κάνης νὰ πᾶς στὴν ὕπαιθρο καὶ νὰ ξελαμπικάρης.

    Προτείνω νὰ πάρης μαζί σου τὸ βιβλίο "Τουρκοκρατούμενη Ἑλλάς" τοῦ Σάθα γιὰ νὰ δῆς ποιῶν καταστροφῶν ἐπέζησαν οἱ πρόγονοι καὶ νὰ αἰσθανθῆς ὅτι πράγματι,τό παρακάτω τὰ λέει ὅλα.

    "Η Ρωμιοσύνη εν φυλή συνότζιαιρη του κόσμου
    κανένας εν εβρέθηκε για να την ιξιλείψει
    κανένας γιατί σιέπει την που τ΄αψη ο Θεός μου.
    Η ρωμιοσύνη εν να χαθεί όντας ο κόσμος λείψει"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν σε θελουμε στην επαρχια .
    Κατσε εκει στην ποντικοφωλια σου και πολεμησε να γινουν και παλι Ελληνικες οι γειτονιες σου .
    Οσο για τα μισανθρωπα αλλοδαπα , να στειλης ΕΣΥ τα παιδια σου στα ιδια θρανια και να διδαχθουν αρες μαρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βέβαια και αξίζει να επιβιώσει το Έθνος μας , διότι εάν χαθεί , τότε θα χαθούν όλα μαζί τα Έθνοι της οικουμένης , αυτό να βάλουν καλά στον εγκέφαλο τους ,θα ενωθούμε όλοι μαζί σαν μία γερή αλυσίδα ενάντια στα γρανάζια στους συνανθρώπους μας που αποτελούν το Δ.Ν.Τ. έσω και έξω , για να πάψουν να υποδουλώνουν τα Έθνοι για λογαριασμό τους , διότι όλοι στον ίδιο λάκκο θα καταλήξουμε με απολύτως κανένα από τα δήθεν αγαθά που έχουν αποκτήσει, να το διαδηλώσουμε σε όλους και παντού , ότι εάν δεν μας αφήσουν να ζήσουμε με αυτά που σπείρα με , τότε θα κάνουμε αναίμακτη διαμαρτυρία μένοντας στα σπίτια μας μέχρι να το αποφασίσουν παρά να κατεβαίνουνε στους δρόμους για να μας αποτελειώσουν με τα απάνθρωπα τεχνάσματα τους , να μας διχάσουν ο ένας εναντίον του άλλου , για να έρθουν οι σωτήρες να σώσουν όπως έχουν κάνει παρελθόν σ εμάς , και σε άλλους υποκινούμε νους λαούς , κάτω από την κατέφθησήν τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τι ωραία ιδέα η αναίμακτη διαμαρτυρία στο σπίτι ! Φανταστείτε μία Δευτέρα έτσι ξαφνικά να μην κυκλοφορήσουν αυτοκίνητα, να μην πάνε τα παιδιά στο σχολείο, ούτε οι εργαζόμενοι στις δουλειές τους, να μην κυκλοφορεί ψυχή έξω. Οι εφορίες, οι υπηρεσίες, τα δικαστήρια, οι τράπεζες, τα πολιτικά γραφεία, όλα άδεια, καμιά συναλλαγή. Τα μαγαζιά κλειστά, οι πολιτικοί να φρικάρουν "τι συμβαίνει, χαλάει το πρόγραμμα", τα παπαγαλάκια να ουρλιάζουν "βγείτε έξω να πληρώσετε τους λογαριασμούς", οι βαλκάνιοι ζητιάνοι να χτυπούν απελπισμένοι τα κεσεδάκια τους "θα πάμε στη γερμανία για ζητιανιά, εδώ δεν βγαίνει ευρώ", οι λαθρομετανάστες να τρελλαίνονται "δεν μπορούμε να κλέψουμε, όλες οι οικοδομές είναι γεμάτες παρέες που περιμένουν", οι γνωστοί - άγνωστοι να μαζεύονται μάταια στις πλατείες φωνάζοντας "άδικα φορέσαμε σήμερα τις κουκούλες, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει ψυχή έξω", το τηλέφωνο του υπουργού - μαριονέτα να βουβαίνει απότομα "τι τρέχει, δεν τους κάνω πια όσο κι αν πουλιέμαι;". Κι εμείς να ανάψουμε το καντήλι, να καλημερίσουμε το γείτονα, να βγάλουμε τις σημαίες στα μπαλκόνια και να τραγουδήσουμε από τον εθνικό ύμνο, την υπερμάχο στρατηγό και το Χριστός Ανέστη μέχρι την παπαλάμπραινα και το Ιτιά - Ιτιά. Ως το τέλος των τραγουδιών ή θα έχουν πέσει ή θα τους κλείσουν σε τρελλάδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]