Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τατούλης μοιράζει, Τατούληδες κερδίζουν!


Του Γιάννη Ντάσκα

Ο Ρομπέρτο Σαβιάνο ήταν ένας μαφιόζος σε νεαρή ηλικία. Τώρα στα 30 κάτι του είναι ένας επιτυχημένος μεν, κρυπτόμενος δε, συγγραφέας και δημοσιογράφος. Επιτυχία του το βιβλίο “ΓΟΜΜΟΡΑ”. Κάποιος πρέπει να το βρει και να το δώσει με αφιέρωση στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη, τον γνωστό αδιάφθορο βουλευτή και πρώην Υπουργό Πολιτισμού του Κώστα Καραμανλή.

Θα του είναι χρήσιμο να δει πως η Μαφία επηρέαζε τα μέλη των τοπικών αρχών ή των ιταλικών κυβερνήσεων και έπαιρναν δικοί της άνθρωποι τα δημόσια έργα. Θα θυμηθεί έτσι ο “Πετράν ο Αδιάφθορος” και τον πρώην Ιταλό Πρωθυπουργό Μπετίνο Κράξι και τον πρώην Υπουργό του Ντε Μικέλις.

Αυτοί δήλωναν αδιάφθοροι αλλά δεν ήταν σαν τον “Πετράν” και τόσους άλλους δικούς μας. Και τους κατηγόρησαν οτι έκαναν κόλπα με τα δημόσια έργα της Ιταλίας κλπ.

Και εξαφανίστηκαν και καταδικάστηκαν και πήγαν εξορία ο πρωτος, φυλακή ο δεύτερος. Ο πρώτος μάλιστα ετάφη στην Τυνησία γιατί αν γύριζε στην Ιταλία θα πέθαινε στη φυλακή.

Τα θυμηθήκαμε όλα αυτά για να υπογραμμίσουμε τη διαφορά τους απο τον “Πετράν τον Αδιάφθορο”. Ο αδελφός του, “Μπίλ ο Τρομερός” έχει μια κατασκευαστική εταιρεία στην οποία μετέχει και η κόρη του “Πετράν”.

Με απολύτως, το τονίζουμε, απολύτως διαφανείς διαδικασίες η εταιρεία αυτή κέρδισε διαγωνισμούς και ανέλαβε δημόσια έργα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Μικρή σημασία έχει ότι αυτά τα έργα είναι στην Πελοπόννησο,όπου περιφερειαρχεί ο “Πετράν ο Αδιάφθορος”. Τα κέρδισαν με απολύτως διαφανείς διαδικασίες, οπότε στην… Υγεία τους!


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Και τι είναι η Camorra μπροστά στο συνάφι του Capo Tatullone; Μια σπείρα της πλάκας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]