Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Από γκάφα σε... γκάφα


Εκεί που δεν το περιμέναμε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ όχι μόνο στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Α. Σαμαρά αλλά αποτελούν και σωτήρια δεκανίκια στην αναπηρία της. Γιατί είναι μορφή αναπηρίας οι τόσες γκάφες εκλεκτών του πρωθυπουργού που αν δεν τις μάζευαν τα δεκανίκια του θα μετράγαμε μέρες για τις επόμενες εκλογές.

Είναι τόσες πολλές και χοντρές οι γκάφες που έχεις να σκεφτείς μόνο δύο πράγματα. Το ένα ότι πρόκειται για ανεπάρκεια των συγκεκριμένων υπουργών και κυβερνητικών παραγόντων που φαίνεται τώρα που ενώ ακόμη βλέπουμε γκρεμό αυτοί μιλάνε για φως στο τούνελ. Και το άλλο ότι δεν πρόκειται για γκάφες αλλά για σχέδιο συνδεδεμένο με το προφίλ του κ. Σαμαρά που, αν είναι έτσι, θα εξελιχθεί σε ωρολογιακή βόμβα με συγκεκριμένη ημερομηνία έκρηξης.

Αυτή η δεύτερη εξήγηση μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον γελωτοποιό που χούφτωσε τα οπίσθια του βασιλιά και όταν ο βασιλιάς του έβαλε τις φωνές του είπε «με συγχωρείτε μεγαλειότατε νόμιζα ότι ήταν η μεγαλειοτάτη...».

Την απάντηση του γελωτοποιού λοιπόν μου θυμίζουν όλες οι εκ των υστέρων προσπάθειες διόρθωσης κάθε γκάφας. Και τις υπηρεσίες «αμέσου νοσοκομειακής βοήθειας» οι παρεμβάσεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι συμπτωματικό να ακούς και μια κουβέντα παραπάνω τις ημέρες αυτές που όλα βράζουν και άρα έχουμε απώλεια ψυχραιμίας.

Έλα όμως που δεν είναι έτσι;

Γιατί από την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά που συνάντησε την μεγάλη κόντρα με το ΠΑΜΕ στις χαλυβουργικές εγκαταστάσεις του Ασπρόπυργου ο κ. Βρούτσης αντί να «σβήσει την φωτιά» έγινε περίπου άφαντος στην αρχή για να επανέλθει, όταν οι εργαζόμενοι πήραν την κατάσταση στα χέρια τους, και να πει ότι όλα τακτοποιήθηκαν με την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Στο ίδιο μήκος κύματος τότε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Δένδιας ο οποίος επίσης επικαλέσθηκε την παρέμβαση του πρωθυπουργού για να κάνει την δουλειά του...

Οπότε δεν είναι περίεργο για τον κ. Δένδια και σήμερα να στέλνει στις τηλεοράσεις τις φωτογραφίες των τρομοκρατών του νηπιαγωγείου σφαλιαρωμένους και εκ των υστέρων να εξηγεί ότι οι σφαλιάρες έπεσαν στην συμπλοκή...

Και αντί να μαζευτούν σε ένα γραφείο οι εκλεκτοί της κυβέρνησης υπό τον κ. Σαμαρά να δουν πως και πότε θα μιλάνε και όταν μιλάνε τι πρέπει να λένε συνεχίζουν τις γκάφες.

Βλέπει ο κ. Βρούτσης ότι αν δεν βουτήξει τα αποθεματικά των ασφαλιστικών Ταμείων δεν μπορεί να φέρει βόλτα με το ασφαλιστικό τέρας που έχει δημιουργήσει και έχει το θράσος να κατηγορήσει τους μεροκαματιάρηδες ασφαλισμένους ως μέρος της διαπλοκής και των πελατειακών σχέσεων.

Και όταν το ΚΚΕ τον ξεμπροστιάζει με την άριστη ανακοίνωσή του δεν καταλαβαίνει τίποτε.

«Ξύπνησε» μόνο όταν είδε το ΠΑΜΕ έξω από την πόρτα του και πήρε (όπως και στην περίπτωση της χαλυβουργίας) τον κ. Δένδια να τον προστατέψει.

Γιατί αν ήταν πάλι «σύμπτωση λάθους» δεν θα ακολουθούσε η νέα γκάφα. Η διαρροή της πρόθεσής του να μεταβάλλει το συνδικαλιστικό καθεστώς τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ καλούν να κατέβουν σε απεργίες μέχρι και οι παπάδες...

Και από τον κ. Βούρτση στον κ. Γ. Στουρνάρα που θα μείνει στην ιστορία ως ο διώκτης της ακίνητης περιούσιας.

Ο κ. Στουρνάρας ο οποίος χρησιμοποιεί ως μόνιμο «εργαλείο» τις διαρροές για να μετρήσει πόσο ακόμη αντέχει ο εξαθλιωμένος φορολογούμενος νέα χαράτσια. Και όταν βλέπει τα σκούρα τραβάει την ουρά του και ψάχνει να δει μήπως του έμεινε κάποιος ακάλυπτος χώρος οικοδομής ή καμιά ταράτσα που δεν έχει φορολογήσει.

Έτσι από την μια μεριά με νεκρή την τραπεζική αγορά και κατ΄ επέκταση τη ρευστότητα και από την άλλη με πλήρη απαξίωση της ακίνητης περιουσίας της μεσαίας τάξης, που χάνει πλέον και την ιδιοκτησία της, κατεβάζει τον πίνακα και, με νούμερα αδιάφορα και άγνωστα στους πολλούς, μιλάει για ανάκαμψη στο 2013.

Αν και αυτή η βλακώδης στήριξη επιχειρημάτων αισιοδοξίας σε ένα λαό που δεν βλέπει ούτε δουλειά ούτε άσπρη μέρα δεν είναι γκάφα τότε τι είναι;

Αν δεν είναι γκάφα του κ. Στουρνάρα να επιτρέπει στον Γενικό του Γραμματέα κ. Μέργο να προκαλεί τους πάντες χαϊδεύοντας τα αυτιά των επιχειρηματιών που ήταν καλεσμένος δείχνοντας τους στοιχεία που οδηγούσαν σε συμπεράσματα και άλλων μειώσεων (που έτσι και αλλιώς περιλαμβάνονται στο μνημόνιο) τι είναι;

Μήπως είναι δημόσιες σχέσεις της κυβέρνησης για λογαριασμό του κ. Σαμαρά για να φανεί το προφίλ του ρεαλιστή και «ντόμπρου» πρωθυπουργού που δεν μασάει τα λόγια του;

Μα η κοινωνία είναι καζάνι που βράζει αυτήν την ώρα. Και σε μια τέτοια κατάσταση ακόμη και εικονίτσες αγίων να μοιράζεις στους δρόμους θα σε πουν αντίχριστο...

Αν δεν το καταλαβαίνει αυτό ο κ. Σαμαράς και οι εκλεκτοί του τότε υπάρχει πολύ μεγάλο πρόβλημα στην Νέα Δημοκρατία.



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Αρλουμπες .
    Δηλαδη αν αλλαξουν τα προσωπα θα αλλαξη τιποτα ;
    Εντολες υπακουουν οι κατοχικοι και ολα τα αλλα ειναι αρες μαρες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]