Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Αλβανοί της διασποράς έκαναν διαμαρτυρία στις Βρυξέλλες



Χθες Σάββατο οι Αλβανοί της διασποράς διαμαρτυρήθηκαν στις Βρυξέλλες, με σύνθημα «Ενωμένη Κοιλάδα του Πρέσεβο».

Οι διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν μπροστά στην πρεσβεία της Σερβίας και άλλες υπηρεσίες και έγινε ομιλία για τις διακρίσεις και την καταστολή στους τρεις σερβικούς δήμους -Πρέσεβο-Μπουγιάνοβατς και Μέντβεντζα- που κατοικούνται από Αλβανούς.

Ζήτησαν την τιμωρία των Σέρβων για τη βίαιη πράξη απομάκρυνσης του μνημείου του αλβανικού απελευθερωτικού αγώνα, την απομάκρυνση του μνημείου της σερβικής χωροφυλακής από το χωριό Λουκάνε και επισήμαναν τις πράξεις βανδαλισμού σε νεκροταφεία Αλβανών σε χωριά της περιοχής Μπουγιάνοβατς.

Σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, η διαμαρτυρία οργανώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο της Αλβανικής Διασποράς στης Μπενελούξ, σε συνεργασία με την υποστήριξη του ανθρωπιστικού Συλλόγου «Κοιλάδα του Πρέσεβο» και του υποκαταστήματός της στις Βρυξέλλες και του «Medvegja» της Ελβετίας, σύμφωνα με το αλβανικό πρακτορείο «Ιλλυρία».

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]