Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Η αγωνία των ενστόλων

Γράφει η Θάλεια Χούντα 

Στο σύνολο των συμπατριωτών μας που πλήττονται από τα μέτρα του μνημονίου, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση οι ένστολοι – εν ενεργεία ή εν αποστρατεία. Ο κάθε κλάδος έχει το δίκαιό του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του, όμως οι ένστολοι αποτελούν μία ειδική κατηγορία και ως προερχόμενη από οικογένεια στρατιωτικών έχω βιώσει τις ιδιαιτερότητες που την διέπουν.

Από την πρώτη ημέρα εισόδου στις στρατιωτικές σχολές αρχίζουν και οι αντίστοιχες κρατήσεις για μισθό, σύνταξη, εφάπαξ και περίθαλψη. Δικαίωμα αντιρρήσεως δεν υπάρχει και η απεργία απαγορεύεται, άρα ακολουθείς ακούσια τα εκάστοτε ισχύοντα. Στο διάβα της επαγγελματικής πορείας έρχεται και η δημιουργία οικογένειας, η οποία ακολουθεί στις μεταθέσεις, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε σωματική και ψυχολογική πίεση. Πάντα όμως υπάρχει το ¨καθήκον¨, το οποίο διδάσκεται από την πρώτη στιγμή και σου γίνεται βίωμα μέχρι το τέλος της ζωής. Ταυτόχρονα η πειθαρχία αποτελεί τον πιστό σύντροφο και τον θεμελιώδη λίθο του οικοδομήματος. Σε αυτή την περιληπτική περιγραφή της ζωής των ενστόλων δεν υπάρχει η περίπτωση, κάποιος εξ’ αυτών να δημιούργησε οικονομικό πρόβλημα και κυρίως «να τα έφαγε μαζί» με κάποιον εκ των πολιτικών.
Η πολιτεία σήμερα, αν και έχει λάβει τα προυπολογισθέντα έσοδα από τον κλάδο αυτό, έχει προβεί σε αντίστοιχη μείωση των αποδοχών σε τέτοιο βαθμό, ώστε πλέον να μην υπάρχει ανταπόκριση στις στοιχειώδεις ανάγκες αξιοπρεπούς διαβίωσης. Και όλα αυτά παράλληλα με την απαραίτητη προυπόθεση της ανταπόκρισης στο πατριωτικό καθήκον σε περίπτωση επιβουλής κατά της χώρας.

Εύλογα μπορούμε να αναφερθούμε στους πολιτικούς μας και να τους πούμε, ΝΤΡΟΠΗ! Έχετε στρέψει εναντίον σας το σύνολο της κοινωνίας και τα πιο υγιή τμήματά της. Την σιωπή ή την ανέχεια δεν πρέπει να την εκλαμβάνετε ως συνενοχή. Μόνοι σας δημιουργήσατε την καταστροφή, μόνοι σας μας εμπλέξατε στο στημένο οικονομικό παιχνίδι με τοκογλυφικούς όρους και μόνοι σας θα υποστείτε τις συνέπειες της απόδοσης δικαιοσύνης.

Οι ένστολοι και οι οικογένειές τους, μέσω των αξιών που έχουν ενστερνιστεί ως τρόπο ζωής, δεν έπρεπε να είχαν εμπλακεί σε αυτό το κακοστημένο παιχνίδι. Αν αναλογιστούν τους πεσόντες ήρωες σε ειρηνική περίοδο, αν αναλογιστούν την επιχειρησιακή ετοιμότητα, αν αναλογιστούν τι πραγματικά κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που διατηρούν την εθνική ανεξαρτησία, αν ξεφύγουν από την όποια πολιτική σκοπιμότητα, τότε πρέπει να τροποποιήσουν τα μέτρα και να αποδώσουν κάτι από αυτά που αντιστοιχούν σε αυτούς τους ανθρώπους. Το ότι σήμερα μπορούν και διαβουλεύονται οι πολιτικοί μας, το οφείλουν στο αίσθημα ασφάλειας που τους παρέχει το ένστολο δυναμικό της χώρας.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]