Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βουλγαρία: Επηρεάζει Ελλάδα - ενεργειακά η παραίτηση Μπορίσοφ;


Σημαντική εξέλιξη όχι μόνο για τη Βουλγαρία αλλά για τις ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή αποτελεί η παραίτηση της κυβέρνησης Μπορίσοφ στη Βουλγαρία, που ανοίγει τον δρόμο για πρόωρες (όχι και πολύ) εκλογές.

Η κυβέρνηση του θεωρούμενου ως φιλο-Αμερικανού Μπορίσοφ παραιτήθηκε, κατά δήλωση, γιατί από τη στιγμή που οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν σε βίαιες συγκρούσεις ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και τον κόσμο, δεν θα μπορούσε να περιμένει παρατηρώντας με απάθεια τα τεκταινόμενα. Επίσης, η αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού. Ήταν ακόμα ένα θέμα που εξόργισε τον κόσμο.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι το αν και κατά πόσον η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει, θα φέρει ανατροπές στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς η κυβέρνηση Μπορίσοφ κατηγορείται ότι «έθαψε» μαζί με τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου, τα σχέδια για την κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, τον οποίο δεν αποτελεί μυστικό ότι δεν επιθυμούσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η ρωσική στάση απέναντι στην κυβέρνηση Μπορίσοφ ήταν μεν επικριτική, αλλά ταυτόχρονα θα μπορούσε να περιγραφεί και ως στάση αναμονής, προσβλέποντας στο τέλος της θητείας του, με την ελπίδα η αναπόφευκτη οικονομική πολιτική θα οδηγούσε στην αντικατάστασή της στις εκλογές…


Πηγή: Defence Point

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]