Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Δέσμευση ΗΠΑ - Ιαπωνίας για «ισχυρή» δράση έναντι της Β. Κορέας


Συνάντηση στον Λευκό Oίκο... (με ανταλλάγματα)

Για «ισχυρή δράση» έναντι στην πυρηνική απειλή της Βόρειας Κορέας δεσμεύτηκαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε, στη διάρκεια της συνάντησής τους στο Λευκό Οίκο. 


«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας, όπως είναι η εκτόξευση πυραύλων και η διεξαγωγή πυρηνικών δοκιμών», δήλωσε ο κ. Άμπε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης. «Για τον λόγο αυτόν», πρόσθεσε, «συμφωνήσαμε ότι θα συνεργαστούμε μεταξύ μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τη Βόρεια Κορέα».

Σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, συμφώνησαν επίσης με τον κ. Ομπάμα ότι είναι σημαντικό να μην «επιβραβεύσουν» τη Βόρεια Κορέα για τις πυρηνικές δοκιμές που διεξάγει και τις εκτοξεύσεις πυραύλων και να συνεργαστούν για την επιβολή κυρώσεων από τον ΟΗΕ.

Στο μεταξύ, η Βόρεια Κορέα προειδοποίησε σήμερα τον ανώτατο Αμερικανό στρατιωτικό διοικητή των δυνάμεων που σταθμεύουν στη Νότια Κορέα πως τα στρατεύματά του «θα υποστούν μία εξευτελιστική καταστροφή» εάν επιμείνουν στην πραγματοποίηση των προγραμματισμένων στρατιωτικών γυμνασίων με τις ένοπλες δυνάμεις του Νότου, όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Πακ Ριμ Σου, εντεταλμένος διοικητής της στρατιωτικής αποστολής της Βορείου Κορέας στη διαμεθοριακή κοινότητα Πανμουντζόν στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, παρέδωσε το μήνυμα τηλεφωνικά στον στρατηγό Τζέιμς Θέρμαν, επικεφαλής των αμερικανικών δυνάμεων στη Νότιο Κορέα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Εάν η πλευρά σας ξεκινήσεις έναν επιθετικό πόλεμο πραγματοποιώντας αυτά τα παράτολμα κοινά γυμνάσια, σε τόσο επικίνδυνους καιρούς, από τη στιγμή εκείνη η τύχη σας θα κρέμεται από μία κλωστή κάθε ώρα», υπογραμμίζεται στο μήνυμα του Πακ.

Από τις 11 μέχρι τις 25 Μαρτίου οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα θα πραγματοποιήσουν την ετήσια προσομοιωμένη άσκηση Key Resolve, με τη συμμετοχή 10.000 Νοτιοκορεατών και 3.500 Αμερικανών, ενώ σχεδιάζεται και η πραγματοποίηση από την 1η Μαρτίου της διακλαδικής άσκησης Foal Eagle, με τη συμμετοχή χερσαίων, εναέριων και θαλασσίων δυνάμεων, με την εμπλοκή δύναμης 200.000 Νοτιοκορεατών και 10.000 Αμερικανών.

Πηγή: Βόρεια


Σχόλιο ιστολογίου:

Αυτά λέει η ροή των ειδήσεων. Εκείνο που δεν λέει είναι ότι η «ισχυρή δράση» από την πλευρά των Αμερικανών προς στήριξη της Ιαπωνίας έναντι της Βόρειας Κορέας φυσικά και δεν θα υπάρξει χωρίς αντάλλαγμα. Ο Ομπάμα έχει ήδη ασκήσει έντονη πίεση στους Ιάπωνες να ανοίξουν την αγορά τους στην αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία δεν λέει να συνέλθει από εκείνο το θανάσιμο σοκ της προηγούμενης δεκαετίας... Έτσι διεξάγεται η διπλωματία σήμερα, όπως και ανέκαθεν. Κάτι σου δίνω, κάτι μου δίνεις... Μόνο στην Ελλάδα μας έχουν μάθει αλλιώς.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]