Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ο Ερντογάν έστησε την παγίδα του και περιμένει τον... Σαμαρά

Εκφράζουμε ανοιχτά πλέον την θέση μας υπέρ αναβολής του ανώτατου ελληνοτουρκικού συμβουλίου που πρόκειται να συνέλθει στις αρχές Μαρτίου στην Άγκυρα. Αυτό, αφού επιβεβαιωθήκαμε δυστυχώς και στα όσα γράψαμε στην ιστοσελίδα του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α. στις 26 Ιανουαρίου, υπό τον τίτλο ''παγίδα στον Αντώνη Σαμαρά στήνουν στο Κατάρ''. Στο οποίο Κατάρ, ο Ερντογάν κέρδισε τις εντυπώσεις, αιφνιδιάζοντας την πλευρά μας, σε συνεργασία προφανώς με τους Άραβες οικοδεσπότες. 

Θεωρούμε πως η Αθήνα πρέπε να απεμπλακεί, ευσχήμως ή μη, από τη σύγκληση του ανώτατου ελλονοτουρκικού συμβουλίου στην Άγκυρα, για τους παρακάτω λόγους:
  • Η Άγκυρα συντηρεί το ζήτημα με τους ιεροδιδάσκαλους στη Θράκη και ανεβάζει τους τόνους προς πάσα κατεύθυνση.
  • Προ ολίγων ημερών, 18 ''πολίτες'' της Τουρκίας ζήτησαν να μετατραπεί η Αγιά Σοφιά σε τζαμί και αμέσως, με ταχύτητα φωτός, η πρότασή τους αυτή συζητείται ήδη σε ειδική επιτροπή στην τουρκική εθνοσυνέλευση.
  • Με άνωθεν εντολές, είχαμε τις τελευταίες ημέρες ανθελληνικό μπαράζ των τουρκικών εφημερίδων (''οι Έλληνες εκπαιδεύουν τρομοκράτες για να χτυπήσουν στην Τουρκία'' και άλλα φαιδρά).
  • Στην ισλαμική διάσκεψη που συνήλθε στο Κάιρο ο Τούρκος ΥΠΕΞ Νταβούτογλου έθεσε θέμα τουρκικής μειονότητας στα Δωδεκάνησα (!!!), αφού είπε και το γνωστό παραμύθι για τη μουσουλμανική μειονότητα της δυτικής Θράκης, ''...που αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα αναφορικά στα δικαιώματά της και όπου η Ελλάδα παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις''.
  • Θυμίζουμε την προσπάθεια Εντογάν στην Ντόχα να αναγορευτεί σε ''νονό'' των χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, με την προθυμία του να χρηματοδοτήσει η Τουρκία τέμενος στην Αθήνα.
  • Η Άγκυρα αποσαφήνισε πως ξεκινά έρευνες σε περιοχές ξεκάθαρα ελλαδικής (δυνητικά) και κυπριακής ΑΟΖ, με το νέο πλοίο που εσπευσμένα απέκτησε και με το οποίο αντικατέστησε το ''Σισμίκ''.
Αν όλα τα παραπάνω δεν φτάνουν, τι άλλο πρέπει να συμβεί για να αντιληφθούν στο Μαξίμου (και ακόμη πιό πολύ στο ΥΠΕΞ) πως στην Άγκυρα συρόμαστε σε παγίδα; Να γίνει ο ''Αττίλας 3''; Ο Ερντογάν και οι νεοπασάδες του, θα επαναλάβουν στην Άγκυρα, παρόντος του μισού ελληνικού υπουργικού συμβουλίου, ένα Κατάρ εις το τετράγωνο. Θα θέσουν σε κλοιό, μέσω μιας ολιστικά διεκδικητικής ατζέντας, την ελληνική αντιπροσωπεία, θα κερδίσουν επικοινωνιακά το παιχνίδι (κυρίως προς τον αραβικό κόσμο) και θα εκθέσουν προσωπικά και τον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο δεν θεωρούμε με τίποτα Γιώργο Παπανδρέου. Ελπίζουμε να μην τον θεωρήσουν και οι Τούρκοι.

Οι επιλογές σε εσάς, κε πρωθυπουργέ...



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]