Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τι έρχεται πίσω από τον Αλέξη;

Αργά και σταθερά, ο ΣΥΡΙΖΑ «ροκανίζει» στελεχιακό δυναμικό τόσο από το (πρώην)ΠΑΣΟΚ όσο και από την ΔΗΜΑΡ. Δεν ξέρω φυσικά αν κάτι τέτοιο σημαίνει πως «τσιμπάει» και τους αντίστοιχους ψηφοφόρους, από τις ίδιες δεξαμενές ενός οιονεί «αριστερού χώρου», όμως το υποψιάζομαι σφόδρα. Ενός χώρου που υπήρξε ανέκαθεν το λίκνο και η «φωλιά» συγχρόνως του πάλαι ποτέ πανίσχυρου Συστήματος ΠΑΣΟΚ. Ενός συστήματος που ως φαίνεται αρνείται πεισματικά να πεθάνει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την στιγμή είναι στην ουσία μια τετράπαχη γριά φαφούτα μάγισσα, με γαμψή μύτη και φαρδιές «πεινασμένες» τσέπες, μεταμφιεσμένη άρον – άρον σε αποστεωμένο αναρχοαριστερό μπαχαλάκικο ξωτικό! Πίσω από την μάλλον ακίνδυνη και χαβαλέδικη μάσκα του Αλέξη και των μπαχαλάκηδων, βρίσκονται μετά δυσκολίας κρυμμένοι οι «φαγάνες» του βαθέος ΠΑΣΟΚ, έτοιμοι για ακόμη μια φορά να πέσουν σαν ακρίδες στα δημόσια οικονομικά, ευκαιρίας δοθείσης. Πίσω από την παρδαλή πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε. βρίσκεται η γκρίζα και επίφοβη πολυκατοικία των ορφανών του Ανδρέα που ρήμαξαν την χώρα και εκμαύλισαν τρεις σχεδόν γενιές Ελλήνων.

Ο Αλέξης νομίζει πως είναι αρχηγός ενός κόμματος του 30%. Κούνια που τον κούναγε ….. Ούτε καν το παλιό 4% δεν θα τον ακολουθούσε κάτω από διαφορετικές συνθήκες. Ο Αλέξης ίσως αποδειχτεί απλώς άλλη μια πολιτική μαριονέτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραδοθεί στην βάση του. Ένα κύμα παλαιοπασόκων κρατιστών ψηφοφόρων έχει πυκνώσει τις τάξεις του, οσμιζόμενοι νέες εποχές δόξης, για τα αχόρταγα ζόμπι της Ανδρεοπαπανδρεϊκής τζαμαχιρίας. Όλοι αυτοί, οργανώνονται και ανασυντάσσονται, παίρνουν μια ανάσα και μεταμφιέζονται για λίγο καιρό μιας και καταλαβαίνουν πως ακόμη δεν τους «παίρνει» να εμφανίζονται φάτσα – κάρτα στην πρώτη γραμμή. Στην ουσία όμως, είναι έτοιμοι να αλώσουν από μέσα το κόμμα του Αλέξη οποιαδήποτε στιγμή κρίνουν κατάλληλη και να επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην wannabe παλαιοκομμουνιστική νομενκλατούρα του άλλοτε κομματικού αποκόμματος του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα που το βαθύ ΠΑΣΟΚ ξεπλένεται επιμελώς και ανασυντάσσεται μέσα στην κολυμβήθρα του συριζαίικου Σιλωάμ, η «πατριωτική δεξιά», βλέποντας μονάχα την λεοντή των άπλυτων αναρχομπάχαλων και την πολύχρωμη πρόσοψη της Βίλα Αμαλία Α.Ε., αυτοϊκανοποιείται εκτοξεύοντας άρες – μάρες – κατάρες – κουκουνάρες εναντίον των ελάχιστων εθνομηδενιστών – ντεμέκ αναρχικών, που όλοι μαζί δεν μαζεύονται σωστά 10.000 νοματαίοι σε όλη την χώρα! Εκτονώνεται λοιπόν η συντηρητική παράταξη με ανούσιες αναλύσεις, δακρύβρεχτα άρθρα και κατινίστικες ανταλλαγές παραπολιτικών ανοησιών, την ίδια ώρα που η πιο επικίνδυνη συντεχνία (σχεδόν με χαρακτηριστικά μαφίας)  πολιτικής και οικονομικής πειρατείας από την  οποία ατύχησε να κυβερνηθεί η χώρα τα τελευταία 30 χρόνια αντί να πεθάνει, ανακτά δυνάμεις και ζωτικό χώρο για να αντεπιτεθεί ως άλλος Λάζαρος αναστημένος εκ νεκρών, στο ισχνό κορμί της κοινωνίας και της χώρας. Την ώρα που εμείς ασχολούμαστε με τις ανοησίες του Θεοδωρίδη, τις σαχλαμάρες της Γαϊτάνη και κατατροπώνουμε λεκτικά, ηθικά και με αγαστή, «πατριωτικώς δεξιά» σύμπνοια την «λάιτ» αριστερά του Κολωνακίου, ο επίφοβος και καταχθόνιος στρατός του βαθέος ΠΑΣΟΚ (*), μένει στο απυρόβλητο πίσω από το πολύχρωμο σκηνικό του πολιτικού πανηγυριού που ονομάζεται ΣΥΡΙΖΑ και που φορά για λίγο καιρό τώρα τα ρούχα του βασιλιά αλλά σκοντάφτει κάθε φορά που πάει να κάνει ένα βήμα στα μεγάλα, φαρδιά παπούτσια του.

Είναι ώρα, ο χώρος δεξιότερα του κέντρου που λέει και ο κ. Μητραλέξης να αφήσει τα αστεία, τα λόγια, τους φραστικούς ακροβατισμούς και το άσφαιρο ανάθεμα στον ψευδο-στόχο του Αλέξη και του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ώρα να επικεντρώσει την πολεμική του στον γκρίζο όγκο του συστήματος ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί άγαρμπα να κρυφτεί πίσω του. Και κυρίως είναι ώρα να επικεντρώσει την προσοχή του στην σωτηρία της χώρας, προχωρώντας σε τολμηρές πολιτικές κινήσεις ανατροπής του υφιστάμενου μοντέλου, σε βαθιές εκσυγχρονιστικές τομές σε θεσμικό επίπεδο και στην άμεση προστασία των αδυνάτων που πλήττονται από την κρίση. Αν ολιγωρήσει, φοβάμαι πως το Σύστημα ΠΑΣΟΚ θα αναστηθεί εκ νεκρών με ότι αυτό μπορεί να σημάνει για την χώρα και τους ανθρώπους της.


(*) Δεν υπάρχει «πατριωτικό», «ανανεωτικό», «εκσυγχρονιστικό» ΠΑΣΟΚ: όποιος πιστεύει σε τέτοια πολιτικά παραμύθια δεν έχει καταλάβει τίποτε από αυτά που έπαθε η χώρα μετά το 1981. Το ΠΑΣΟΚ είναι πάντα ένα: Ανδρεοπαπανδρεϊκό! Ένα απόλυτα κρατικοδίαιτο και βαθιά πελατειακό σύστημα, εξαιρετικά επικίνδυνο για την χώρα όσο δεν οριστικοποιείται ο πολιτικός του θάνατος. Αυτή την στιγμή, παρασιτεί στο σώμα του (πρώην)ΣΥΡΙΖΑ για όσο καιρό νομίζει ότι το συμφέρει. Η πλήρης κατάληψη αυτού του ανίσχυρου σώματος από τους μπαρουτοκαπνισμένους επιγόνους του Ανδρέα, είναι παιχνιδάκι. Piece of Cake που λένε και στην δεύτερη πατρίδα του παντοτινού αρχηγού και «ιδιοκτήτη» της πολιτικής δυναστείας.

Σχόλιο ιστολογίου: Προσεγγίζοντας τον πολιτικό προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, βλέπουμε πως η στόχευσή του και οι τοποθετήσεις του είναι σχεδόν αποκλειστικά προς την κατεύθυνση της οικονομίας -με μεγάλα όμως ερωτηματικά για την εξασφάλιση εσόδων που καλύπτονται θεωρητικά-, αδιαφορώντας πλήρως για την επιβαλλόμενη πολιτική επί εθνικών θεμάτων. Έτσι, με ένα "πρόγραμμα" που "στηρίζεται σε ένα πόδι", ουσιαστικά αφήνει στην καλή διάθεση του οιουδήποτε να μην εκμεταλλευθεί και να μην παραβιάσει ζωτικά εθνικά κυριαρχικά (και γεωγραφικά) δικαιώματα της Ελλάδας. Παρά τις τοποθετήσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ περί του αντιθέτου, είναι γνωστές οι ιδεοληπτικές βάσεις του συγκεκριμένου πολιτικού χώρου, περί πολυπολιτισμού, παγκοσμιοποίησης και ενστερνισμού λειτουργιών που πηγάζουν από νεοταξικούς σχεδιασμούς. Δυστυχώς, το ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί και σχεδιάζει να διασώσει την οικονομία (το σπίτι), αλλά φαίνεται πως δεν έχει κανένα σχεδιασμό για τους "ιδιοκτήτες του σπιτιού και μέρη του οικοπέδου"... Το χειρότερο όλων είναι πως, ιδεολογικά, δεν διαθέτει ούτε καν την πρόθεση να διαφυλάξει και να υπερασπιστεί τα εθνικά θέματα που γιγαντώνονται λόγω των γεωπολιτικών ανακατατάξεων. Τέλος, σημειώνουμε πως μία κατεστραμμένη οικονομία μπορεί να ανακατασκευαστεί και να επαναλειτουργήσει μέσα σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα. Μία κατεστραμμένη γεωπολιτικά και εθνικά χώρα, δυστυχώς, δεν μπορεί να ξαναπάρει γρήγορα αυτά που έχει απωλέσει (και μάλιστα με ελαφρά την καρδιά της πολιτικής της ηγεσίας). Οι αγαστές σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης, που έχει αναπτύξει εδώ και πολλά χρόνια το ΣΥΡΙΖΑ με οργανώσεις και χώρες που επιβουλεύονται την καταπάτηση εθνικών και κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, δυστυχώς, λειτουργούν ως προάγγελος των χειρότερων...
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. με νοθεια και γω βγαινε πρωθυπουργος.
    με νοθεια εβγαλε αυτος 27% το καλοκαιρι.
    και οι αλλοι πασοκοδημαρ με ΝΟΘΕΙΑ πηρανε οσα πηρανε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ αρθρογράφε είναι καιρός οι Έλληνες να σηκώσουν το γάντι της Ιστορίας και να ενωθούν γύρω από διαχρονικές αξίες και αρχές που ενώνουν αντί να χωρίζουν. Απομονώνοντας όλους αυτούς που ήσαν η τρωκτική μηχανή των προηγούμενων χρόνων αλλά και όλους αυτούς που είδαν ως μεσσίες του "εταίρους μας". Το ποτάμι δεν είναι στις όχθες, δεξιά κι αριστερά. Είναι στη μέση.

    Γιάννης Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]