Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ψηφοθηρία σε βάρος ανέργων


Του Ευάγγελου Ντούσικου
Security Manager L III BTech,
Master Anti-Terrorism Specialist,
Master Firearms Instructor

Κι εκεί που η μέρα φάνταζε να κυλά ήρεμα χωρίς γαυγίσματα, πορείες απεργίες ή/και τρομοκρατίες, βρίσκομαι κάπου στο Νέο Ψυχικό μεσημεράκι, αραχτός, πίνοντας τον φραπέ με τις 42 ζάχαρες αλά Χάρρυ Κλυν, χαζεύοντας αμέριμνος τις όμορφες κυρίες και δεσποινίδες της καλής κοινωνίας. Βαστώντας το απαραίτητο I Phone ανά χείρας ώστε να ενημερώνομαι γενικά (τεχνολογία γαρ και Wi Fi), ξαφνικά διαβάζω την «είδηση» σε πάρα πολύ γνωστή ειδησεογραφική σελίδα και αναφωνώ (εσωτερικά μην ρεζιλευτώ): “Τι… λέει ο άνθρωπος!!! Και με την… βούλα μάλιστα!!!” 

Μόλις είχα διαβάσει την σχετική «καταγγελία» - ερώτηση στην Βουλή και με την σφραγίδα-«βούλα» του πρώην δημοσιογράφου, πρώην Δημάρχου και νυν Βουλευτή κ. Αργύρη Ντινόπουλου με τον πηχιαίο τίτλο (μάλλον μαρκίζα λούνα παρκ) ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΕΡΓΩΝ. Κι έτσι θα ‘ταν ήρωας στον κόσμο αν η «βαβούρα» δεν γινόταν για τους πολύπαθους έλληνες άνεργους και τον επαγγελματικό κλάδο της Ασφάλειας, κατά κόσμον σεκιούριτι.
Ενδιαφέρον… Βρήκα τρόπο να πρήξω το ραντεβού που περιμένω αν και γνωρίζω ήδη τι με περιμένει… γραπτά…

Εξαρχής τονίζω πως όποιος μη σχετικός με τον κλάδο το διαβάσει θα μπερδευτεί και θα δώσει τα συγχαρητήρια στον «Άγιο Σώστη» βουλευτή που μάχεται να βρει εργασία στους έλληνες άνευ «κρατικών χαρατσιών», αν και στην αλήθεια πρόκειται για 2 διαφορετικά πράγματα τα οποία θα αναλύσουμε εν συνεχεία και απλά τεκμηριώνεται γιατί αρχικά τον ονομάζουμε ως «βουλευτή». Έχει και συνέχεια…
Η ουσία της καταγγελίας εναντίον προς τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ κ. Νίκο Δένδια (και γιατί όχι και στο Υπ. Παιδείας και τους υπόλοιπους οργανισμούς που εμπλέκονται; ΔΕΝ γνωρίζετε την διαδικασία;) με τρόπο τέτοιο και τόσο κατηγορηματικό έως ηρωικό ώστε να απηχεί την πλειονότητα των ανέργων που είθισται να κρέμονται από το στόμα και τις πράξεις των πολιτικών. Κι αν παλιότερα φωνάζαμε πως στην Ελλάδα έπρεπε να έχεις «μπάρμπα στην Κορώνη» ώστε να τακτοποιηθείς σκεφτείτε τι συμβαίνει στο σημερινό εργατικό χάος… Θέλουμε και πολιτικούς που μας αντιπροσωπεύουν και Αξιοκρατία, Τρομάρα μας…

Ας δούμε σε ποιον επαγγελματικό κλάδο και σε ποιους εργαζόμενους αναφέρεται ο κύριος Ντινόπουλος και το βασικότερο την νομική υπόσταση.
Σύμφωνα με τον Ν.3707/2008 (Άρθρο 1. παρ.2.)
«Προσωπικό ασφαλείας για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος νόμου νοείται το προσωπικό στο οποίο ανατίθεται η άσκηση οποιασδήποτε από τις ως άνω δραστηριότητες ή παρέχει οποιαδήποτε άλλη εργασία υποστήριξης των δραστηριοτήτων αυτών».
Νομικό Πλαίσιο Εκπαίδευσης Προσωπικού Ασφαλείας

Το Νομικό Πλαίσιο της εκπαίδευσης του προσωπικού ασφαλείας καλύπτεται από την απόφαση της υπ’ αριθμ. 37/19.10.2012 συνεδρίαση του Δ.Σ του Ε.Ο.Π.Π.ΕΠ. (Εθνικού Οργανισμού Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) του Υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Στην απόφασή του αυτή το Δ.Σ. έλαβε υπόψη του, μεταξύ άλλων την υπ’ αριθμ. 4892/1/76.γ΄/2010 ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ’ αριθμ. 1016/109/183/2012 ΚΥΑ (ΦΕΚ 606 Β΄) «Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 4982/1/76-γ΄ από 17-5-2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης «Καθορισμός τίτλων επαγγελματικής κατάρτισης που απαιτούνται για την έκδοση αδειών εργασίας του άρθρου 3 του Ν.2518/97, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με τις διατάξεις του Ν.3707/08 (Β΄ 664)», καθώς και την υπ’ αριθμ. ΓΠ/7630/2012 απόφαση της 15ης 23.04.2012 Συνεδρίασης του Δ.Σ. του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (ΦΕΚ 1715 Β΄) «Έγκριση νέας ειδικότητας: ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ».

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Νόμου 3879/2010 του Υπουργείου Παιδείας και της Δια Βίου Μάθησης κανένα φυσικό πρόσωπο, νομικό πρόσωπο ή ενώσεις προσώπων δεν μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες μη τυπικής εκπαίδευσης εάν δεν είναι πιστοποιημένα κέντρα παροχής υπηρεσιών εκπαίδευσης αδειοδοτούμενα από το Δ.Σ του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. (Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης), εγγεγραμμένα στο Μητρώο Φορέων Δια Βίου Μάθησης.

Αναλυτικότερα για να τονίζουμε και τα καλώς πεπραγμένα στην χώρα, αναφέρουμε πως πριν κάποια χρόνια στην Ελλάδα πάρθηκαν σωστές αποφάσεις, (από το ολότελα…), ακολουθώντας εν μέρει το Βρετανικό Πρότυπο πιστοποιήσεων για την εργασία, ξεφεύγοντας κι αποφεύγοντας το ελληνικότατον «ότι δηλώσεις είσαι».
Στον επαγγελματικό κλάδο του Σεκιούριτι λοιπόν η τότε ηγεσία καθόρισε με ΦΕΚ πως θα απαιτούνταν κάποια στοιχειώδη εκπαίδευση στους εκτελούντες μια εργασία με πολλαπλούς ρόλους και βαρύνουσα σημασία εξαρτώμενη από τα πόστα τα οποία δύναται να κυμαίνονται ακόμα και ημερησίως από τις ανάγκες της εταιρίας. Για παράδειγμα κάποιος υπάλληλος σεκιούριτι σε πάρκινγκ θα μπορούσε -κάνοντας το ρεπό ή την αντικατάσταση λόγω ασθενείας ενός άλλου υπαλλήλου- να βρεθεί για μια βάρδια στα γραφεία μιας διεθνούς φήμης εταιρίας. Αν υπήρχε συμβάν διαχείρισης από μέρους του θα ‘ταν παντελώς απροετοίμαστος, με τι όποιες δικαιολογίες να είναι πως προσλήφθηκε να πίνει καφέ κάνοντας τον παρκαδόρο κι όχι να εκκενώνει εταιρία σε σεισμό, πυρκαγιά ή τηλεφώνημα βομβιστικής ενέργειας.
Με αυτό το σωστό σκεπτικό λοιπόν υπάρχει μια συνέχεια από Νόμους, Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και Υπουργικές ώστε να διακρίνεται η εκπαίδευση των εργαζομένων για την έκδοση άδειας εργαζομένων σαν προσωπικό ασφαλείας. Υπάρχει σωστότατα μια διάκριση σε επίπεδο εκπαίδευσης και εργαζομένων όπου πλέον ο ήδη εργαζόμενος (αποδεικνύοντας το εργασιακό παρελθόν) θα πρέπει να κάνει ένα σχετικά ταχύρυθμο σεμινάριο 20 ημερών σε Κέντρο Εκπαιδευτική Κατάρτισης (Κ. Ε. Κ) και ο νεοεισερχόμενος στον κλάδο θα πρέπει να εγγραφεί σε Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι. Ε. Κ) διάρκειας 2 χρόνων. Οι καθηγητές ήδη εγκεκριμένοι από τον κρατικό φορέα ΚΕ.ΜΕ.Α έχουν μια κοινή ύλη που την διδάσκουν, δίνουν βεβαίωση παρακολούθησης στους φοιτούντες και την τελική πιστοποίηση την ξανακάνει μετέπειτα ο κρατικός φορέας ΚΕ.ΜΕ.Α με δικές του εξετάσεις, κάτι που κάνει αδιάβλητο και διαφανές το σύστημα μιας και δεν μπορεί ο καθένας να μοιράζει πτυχία πιστοποιήσεων άνευ σωστής εκμάθησης.

Εντός, εκτός και επί τα αυτά λοιπόν, ας δούμε ακριβώς κι ας απαντήσουμε στην ερώτηση του κ. Ντινόπουλου που αποδεικνύεται εκτός τόπου και χρόνου βήμα βήμα.
Αρχικά αναφέρει ο Βουλευτής πως η κυβέρνηση εμποδίζει τους ανέργους να βρουν δουλειά. Δεν θέλουμε να φανταστούμε πως θεωρεί και υποδεικνύει ότι ο κάθε άνεργος θα πάει να βρει μιας δουλειά της πλάκας άνευ προσόντων εννοώντας το να εργαστεί ως σεκιούριτι. Διότι με τα σημεία των καιρών ο κλάδος ασφαλείας έχει αποδειχθεί σημαντικότατος, τόσο στην πρόληψη εγκληματικών ενεργειών όσο και στην συνεργασία με τις διωκτικές αρχές για την ανακάλυψη εγκληματιών. Άλλωστε τις περισσότερες φορές η ΕΛ.ΑΣ ψάχνει μαρτυρίες από κάμερες και φύλακες πλησίον του περιστατικού ώστε να αποτυπώσει τους εγκληματίες σε πρόσωπα-σωματότυπους, προηγούμενη παρουσία τους στην περιοχή κατά την παρακολούθηση του στόχου έως και μετά το περιστατικό τον τρόπο, τα μέσα και το δρομολόγιο διαφυγής τους.
Μετέπειτα αναφέρει πως από 1-1-2012 για την έκδοση άδειας εργασίας απαιτείται η εκπαίδευση μέσω ΙΕΚ-ΚΕΚ και φοίτηση μέσω …Skype!!! Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι…

Απαντούμε όπως αναφέραμε παραπάνω πως υπάρχει σαφέστατη διάκριση στο θέμα ήδη εργαζομένων με εμπειρία σε Κ.Ε.Κ με σεμινάριο 105 ωρών ή 20ημερών και του νεοεισερχόμενου σε Ι.Ε.Κ με φοίτηση 2 ετών. Για το θέμα του Skype θα έπρεπε ήδη να γνωρίζει ο καταθέτων την ερώτηση βουλευτής πως λόγω κύκλου σπουδασμένων (;) υπαλλήλων και συναδέλφων
α) Διδάσκονται παγκοσμίως τα περισσότερα Πανεπιστημιακά Προγράμματα με αυτόν τον τρόπο εξ αποστάσεως (distance learning) όπως και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, υπαινίσσεστε κύριε Ντινόπουλε πως τα πτυχία κι η εκπαίδευση είναι γιαλαντζί;
β) Θα έπρεπε να γνωρίζετε πως ίσως αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για τους φοιτητές του σεκιούριτι μιας και δουλεύουν ωράρια που μόνο παραπλήσια των δημοσίων υπαλλήλων δεν είναι με τα πρωινά 8ωρα και ΔΕΝ είναι εύκολο για τον ίδιο λόγο να παρευρίσκονται δια ζώσης σε τάξη
γ) Υπάρχουν ασφαλέστεροι τρόποι εκμάθησης μέσω του διαδικτύου από το Skype τους οποίους χρησιμοποιούν τα Κ.Ε.Κ αλλά πιθανόν δεν το γνωρίζετε όπως και το θέμα συνολικά.

Ερωτά ο βουλευτής γιατί το ΚΕ.ΜΕ.Α δεν αναρτά κατάλογο επιτυχόντων αλλά ενημερώνει ατομικά τους επιτυχόντες. Δηλαδή σας πείραξε κύριε Ντινόπουλε που ίσως το ΚΕ.ΜΕ.Α λόγω και των συνεργασιών του με διεθνείς φορείς είναι άκρως επαγγελματικό σε θέματα ασφαλείας (εξειδίκευσή του) και προσέχει τα προσωπικά δεδομένα αντί να σκορπά παντού τα ελληνικά «μπακαλόχαρτα» και τις λίστες του… Σίντλερ;

Η αντικειμενικά «αστεία έως τραγελαφική» παράσταση της ερώτησης του Βουλευτή ουσιαστικά συνεχίζεται με τις παρακάτω ερωτήσεις και ιδιαίτερα με την εξής:
2η σελίδα νούμερο 4 όπου ρωτά τα κριτήρια για την έκδοση αδειών σεκιούριτι.
Δηλαδή κύριε Ντινόπουλε εσείς προσωπικά (αμφιβάλλω…) ή οι συνεργάτες σας συγγράψατε Ερώτηση απευθυνόμενη σε Υπουργό στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και δεν μπήκατ(ν)ε καν στον κόπο να διαβάσετε ή να ψάξετε έστω στο διαδίκτυο όπως όλοι οι απλοί πολίτες τι είναι η έκδοση άδειας εργασίας για την οποία κάνετε τόση φασαρία, Την δημοσιοποιείτε στα Μ.Μ.Ε (εδώ δεν ξεχάσατε να χρησιμοποιήσετε το διαδίκτυο, μιας κι είναι σκαναρισμένο το δισέλιδο) και ρωτάτε δημοσίως Υπουργό;

Ομολογώ πως μέχρι τώρα στην Ελλάδα τον τίτλο του «Αδιάβαστου» κατ ομολογία του δημοσίως κατείχε ο κύριος Χρυσοχοΐδης και του βγήκε το ανάλογο παρατσούκλι. Με τέτοιου είδους «χοντροκοπιές» αρχίζω και αρχίζουμε να αμφιβάλουμε όλοι οι πολίτες για τα πεπραγμένα των πολιτικών.

Εν κατακλείδι κύριε Ντινόπουλε θα σας προτείναμε τα εξής:
α) Αφήστε τον Υ.ΠΡΟ.ΠΟ κύριο Δένδια στην ησυχία του να κάνει την δουλειά του, είναι από τους πιο αξιόλογους Υπουργούς και ο μόνος μέχρι τώρα που έσπασε τα αποστήματα και τα «άβατα», στα γύφτικα τσαντίρια της αέναης παραβατικότητας, αλλά και στις διάφορες βίλες Α(νω)μαλίας. Χαλάτε τον χρόνο του σε κάτι που θα μαθαίνατε μόνος σας είτε μέσω διαδικτύου είτε τηλεφωνικά σε κάποιο Κ.Ε.Κ.
β) Σαφέστατα προκύπτει η δική μου/μας ερώτηση εάν θεωρείτε το επάγγελμα του σεκιούριτι ως «παρακατιανό» ώστε όσοι ξεμείνανε από δουλειά να απορροφηθούν κάνοντας τον φύλακα, μη έχοντας καμία προαπαίτηση και πιστοποίηση;
Μα στην Ελλάδα απαιτείται πιστοποίηση ακόμα και σε πτυχίο ξένων γλωσσών ή ακόμη ακόμη και για μανικιούρ-πεντικιούρ…
γ) Δεν γνωρίζετε ή ξεχνάτε ηθελημένα πως μέχρι να θεσπιστεί επιτέλους το νομικό πλαίσιο για την έκδοση άδειας εργασίας το επάγγελμα αυτό μαστιζόταν από Διπλοθεσίτες έως και Τριπλοθεσίτες, κατ’ εξοχήν προερχόμενους από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, εν ενεργεία ή συνταξιούχους, αποτελώντας το Νο1 σε μαύρη εργασία…
δ) Σε συνέχεια του παραπάνω σας υπενθυμίζω πως στην πρόσφατη σύλληψη Λαυρεντιάδη η Ελληνική Αστυνομία προς τιμήν της, συνέλαβε τόσο τους ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ για μαύρη εργασία και μαύρα λεφτά Αστυνομικούς και Λιμενικούς, όσο και τους ιδιώτες της φρουράς ως μην έχοντες την κατάλληλη άδεια εργασίας.
ε) Τελικά ποιά ακριβώς σκοπιμότητα είχατε, ενώ παντελώς ανημέρωτος-αδιάβαστος για το ζήτημα (κι ούτε είχατε την πρόθεση να μάθετε ενώ είναι τόσο εύκολο), να πετάτε «κορώνες» στην Βουλή περί ανέργων και ληστρικού Κράτους; Ικανοποιήσατε αιτήματα ψηφοφόρων;
Στ) Πέραν της όποιας προσωπικής πικρίας για ανούσιες παρεμβάσεις, μην αντέχοντας πια να κρατηθώ άλλο, θα ρωτήσω κι εγώ δημοσίως αν και δεν δύναμαι να ρωτήσω ευθέως Υπουργό σαν εσάς:
Τι … είδους άνθρωποι είναι στην Βουλή για να Νομοθετούν και Νουθετούν προς… όφελός μας;
Με τέτοιου είδους «πολιτικές» δεν βλέπουμε καμία αλλαγή προς το καλύτερ,ο παρότι προσμέναμε άλλα σε ηθική και σε έργα.

Ίσως τελικά “Τον Αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς…”

Ολόκληρη η ερώτηση του κυρίου Ντινόπουλου








Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

15 σχόλια :

  1. Πράγματι απαράδεκτη ερώτηση που προσπαθεί να καπηλευθεί έναν κλάδο χαμηλόμισθων που μαστίζεται από την ανεργία και τον εκβιασμό των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΑΔΗ ΚΩΝ/ΝΕ ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΝΑ ΦΥΛΑΝΕ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ; ΜΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ; ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΗΝ ΟΠΛΟΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΕΚΙΟΥΡΙΤΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΣΩΣΤΗ ΚΑΙ ΣΚΛΗΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΟΠΩΣ Σ´ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΡΕΣ ΜΑΡΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιλεκτικά ΞΕΧΑΣΕ την επίθεση στο Mall και τους σεκιουριτάδες που το διαχειρίστηκαν την κλήση για βόμβα και την εκκένωση!!!

      ΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΠΤΟΝΤΑΝ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΙΑ ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΩΤΟΣ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΖΕ Ο ΣΥΝΗΘΗΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ!!!

      Διαγραφή
  3. Μέγας ΒΟΛΕΥΤΗΣ ο Βουλευτής θα υποσχόταν στους ανέργους να τους κάνει φύλακες εν μια νυκτί. ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ!!! Να ποιοι αποφασίζουν τις τύχες μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξέρει ο Ντινόπουλος πόσα χαλάει ένας γονιός για να πάρει το παιδί του ένα κωλόχαρτο στα Αγγλικά ή επνα πιστοποιητικό σε μια κωλοτέχνη; Οι σεκιουριτάδες δηλαδή γιατί να μη πληρώνουν κάτι; Μα τι λαικισμός είναι αυτός επιτέλους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΞΕΡΕΙ ΔΙΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΑ ΞΕΡΕΙ ΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ)ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΤΕΚΝΑ...
      ΑΛΛΑ ΜΠΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΙ ΝΑΙ Ο ΠΟΝΟΣ...ΧΑΧΑΧΑ

      Διαγραφή
  5. Τελικά στην Ελλάδα μήπως πρέπει αντι να ψάχνουν να βγάλουν με νόμο παράνομη την Χ.Α , να βγάλουν παράνομη την μαλακία με δημοψήφισμα;;;
    Ο κάθε τυχάρπαστος γίνεται πολιτικός και πληρώνεται για να τα ξύνει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κύριε Ντούσικε ο παραλληλισμός σου με τον Χρυσοχοίδη, τα περί ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΥ δλδ είναι όλα τα λεφτά... Χα χα χα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Αναγνώστη λυπάμαι που δεν είχα την τιμή να εφεύρω το παρατσούκλι αλλά να το χρησιμοποιώ έτοιμο όπως δημοσιεύεται ήδη για χρόνια...
      Με τιμή
      Ντούσικος Ευάγγελος

      Διαγραφή
  7. Αμαν εκανε το κρατος να στρωσει μπας κι υπαρχει εξελιξη αλλα οι ΓΝΩΣΤΟΙ ΒΟΛΕΨΑΚΗΔΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΑΡΙΝ ΨΗΦΩΝ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κύριε Βουλευτά
    Δεν σας έμαθαν οι γέροι πως ΤΗΝ ...(Χ)ολή μας και την Υπογραφή μας προσέχουμε που την βάζουμε;;;

    ΑΘΑΝΑΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αγαπητέ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ

    Σ'ευχαριστώ θερμά δημοσίως που για άλλη μια φορά δημοσίευεσες άρθρο μου!
    Εύχομαι να είναι ευκολονότητο, ξεκάθαρο, χρήσιμο και πρακτικό για τους αναγνώστες.

    Περί Τέχνης: Έχοντας βρεθεί και ζήσει άνεργος στον συγκεκριμένο κλάδο κι έχοντας νίωσει ΑΕΡΓΟΣ (από τα χειρότερα συναισθήματα), ΔΕΝ θα μου επέτρεπα λόγω χαρακτήρα (ας το πούμε και κόμπλεξ...), να αφήσω έναν τυχαίο ψηφοθήρα πολιτικό με πρακτικές που δώσαν στην χώρα μας τους "ευμενείς" τίτλους ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΤΑΝ - ΓΙΟΥΡΟΥΣΙΑ - ΠΑΠΑΝΤΖΕΣ αφενός να Ξευτελίζει την όποια αξιοπρέπεια έχει απομείνει στους πολύπαθους εργαζομένους του Κλάδου κι αφετέρου να "ηρωοποιείται" λόγω ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ-ΑΝΕΧΕΙΑΣ & ΑΝΕΡΓΙΑΣ στα μάτια των συμπολιτών μας, υποσχόμενος πιθανόν δια προσωπικών συζητήσεων την μαχητικότητα ως πολιτικός (που σαι ρε Βελουχιώτη να δεις τα χάλια μας...), την "τακτοποίηση" και το άνοιγμα έυκολων θέσεων εργασίας.
    Θεωρώ δε αδιανόητο ο κάθε άσχετος - αγράμματος έως και άχρηστος (για τους όποιους λόγους...) να κρέμεται από τα χείλη των διαφόρων πολιτικών και Πολιτικών για να τακτοποιηθεί, που δυστυχώς έχουν αποδειχθεί "αριθμητικά πολλοί νοητικά λίγοι" συνολικά αλλά και παντελώς ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ στο κάθε εξειδικευμένο θέμα που ασχολούνται προς τέρψιν του κοσμάκη.
    Φαντάζομαι και πιθανόν Φαντάζεστε πως η μόνη μόνιμη ερώτηση είναι ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...
    Κάτι τέτοιες ώρες με μαγεύουν οι αραβικές χώρες όπου κυριολεκτικά πέφτει παπούτσι και παντόφλα!!!

    Με Εκτίμηση

    Ντούσικος Ευάγγελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτά συμβαίνουν και γράφονται από πολιτικούς δημοσίως στην Ελλάδα επειδή οι νεανίδες γραμματείς προέρχονται εκ της Μεγάλης Βρετανίας ( δωματίων ξενοδοχείου κι όχι εστιών πανεπιστημίων βεβαίως βεβαίως)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι υποννοεί ο ποιητής; Εδώ έχει ψωμί ή μάλλον λαυράκι γαργαληστικό ο σχολιασμός ή ιδέα μου είναι... Ρίξτο με λεπτομέρειες ρε φίλε... Έρχεται και ο Άγιος Βαλεντίνος (ΜΕΓΑΛΗ η χάρη Του!!!)...

      Διαγραφή
  11. θα έπρεπε... τι λέμε τώρα, αν ο κ.Ντινόπουλος είχε κάνει μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο (εδώ διαβάζουμε πως δεν έκανε ούτε για το κυρίως θέμα...) να δει τις πρόσφατες δημοσίευσεις που μιλούν για μισθό 490ευρώ στους ήδη εργαζόμενους και 425ευρώ στους νέοεισερχόμενους στο επάγγελμα.

    Αλλά το ψηφοθηρικό σαφάρι δεν τον άφησε να σκεφτεί καν τι ξεστομίζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]