Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εδώ Θράκη... Ακούει κανείς;

Η τροπολογία για τους ιεροδιδασκάλους στην Θράκη και η Τουρκική ανάμειξη 

Η Ελληνική πολιτική από το 1974 και εντεύθεν αφήνει ανεξέλεγκτο τον μηχανισμό του εκτουρκισμού να δρα ανεμπόδιστα στην Θράκη. Δούρειος ίππος το Τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή με τους χρυσοπληρωμένους εγκάθετούς του. Εκτελούν εντεταλμένο έργο καταπίεσης στους ανυπότακτους μουσουλμάνους πολίτες, στους Πομάκους και Ρομά, που επιμένουν να αυτοαποκαλούνται Έλληνες μουσουλμάνοι και να απαιτούν από το Ελληνικό κράτος Ελληνικά Σχολεία και όχι να μαθαίνουν τα παιδιά τους την τουρκική.

Δυστυχώς ο εκτουρκισμός της Θράκης γίνεται με την ανοχή και τα χρήματα του Ελληνικού κράτους. Από το 1997 μέχρι το 2012 το πρόγραμμα εκπαιδεύσεως μουσουλμανοπαίδων στοίχισε 27.245.000 ευρώ. Την επιστημονική υπευθυνότητα του προγράμματος είχε η καθηγήτρια Άννα Φραγκουδάκη και η Θάλεια Δραγώνα. Με γλώσσα επί όλων των μαθητών την τουρκική, αποκλείοντας την Πομακική.

Το 2007 η Ελληνική Βουλή ψηφίζει το Νόμο 3536/2007 (άρθρα 36-40) για τον διορισμό 240 ιεροδιδασκάλων, στις τρεις νόμιμες Μουφτείες της Θράκης. Ψηφίστηκε, αλλά η αντίδραση και η επίθεση αυτών, που δεν εργάζονται για την ειρηνική συμβίωση Χριστιανών και Μουσουλμάνων της Θράκης,  δεν άφησαν τον Νόμο να λειτουργήσει.

Τεράστια λάθη έγιναν εις βάρος της Θράκης και εξακολουθούν να γίνονται για να μη χαλάσουν «την ζαχαρένια» της Τουρκίας. Αφήνουν τον Τούρκο Πρόξενο να δραστηριοποιείται σε θέματα καθαρώς Εσωτερικά της Ελλάδος. Είναι θρησκευτική μειονότητα Έλληνες υπήκοοι και όχι όπως η Τουρκία τους θέλει όλους Τούρκους. Για τα κόμματα η μειονότητα είναι παιχνίδι διαπολιτικών σχέσεων ψηφοθηρίας. Η Άγκυρα κερδίζει έδαφος με τον εκτουρκισμό και όπως αδρανούν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, δεν θα υπάρχει πομακική γλώσσα αλλά ούτε και μουσουλμάνος που να δηλώνει εκτός από Τούρκος. Με την ελευθερία που τους δίδεται θα επικρατήσει επισήμως η συνδιαχείριση και συγκυριαρχία. Όλα ξεκινούν από την Θράκη για να επεκταθούν στην λοιπή Ελλάδα.

Συνέλληνες γρηγορείτε, είναι θέμα εθνικό, οδεύει στην υποδούλωση.
Επανέρχεται ο ίδιος νόμος στις 20/12/2012. Ο τούρκος Πρόξενος Ιλχάν Σενέρ θεωρεί ότι η Θράκη είναι δικός του τόπος. Πληροφορείται την τροπολογία από τον Ιλχάν Αχμέτ τα Χριστούγεννα και καλεί τον Χατζηοσμάν (του ΠΑΣΟΚ) «να μην επιτρέψει να περάσει τέτοια τροπολογία γιατί αν ψηφισθεί, - ομολογεί – τόση δουλειά που έκαναν τόσα χρόνια, μπορεί να καταρρεύσει, εάν δεν πάνε καλά τα πράγματα, να αλλάξει πρώτα ο νόμος με τους Μουφτήδες, να εκλέγονται από τους μειονοτικούς και μετά να ισχύσει η τροπολογία, ώστε ο καινούργιος Μουφτής να διορίζει τους ιμάμηδες». Η μειονότητα χρησιμοποιείται ως στρατηγικό εργαλείο των σχεδίων της Τουρκίας.

Ο νόμος αποσύρεται οι επιδιώξεις του Τούρκου Προξένου επέτυχαν. 
Ποιος είναι ο τούρκος Πρόξενος και ασκεί τέτοια πίεση στο Ελληνικό κοινοβούλιο; Να ανατρέπει νόμους  και να ενεργεί βάσει των συμφερόντων της Τουρκίας; Με ποιο δικαίωμα; Γιατί δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις Συμβάσεως Βιέννης περί λειτουργίας προξενικών αρχών;

Επιβεβαιώνουν την δυσαρέσκειά τους 39 ιεροδιδάσκαλοι με την κάτωθι ανοικτή επιστολή προς τους βουλευτάς του Κοινοβουλίου (χρόνος 22/12/2012). «Δυστυχώς διαψευστήκαμε. Παρά τις υποσχέσεις, ο νόμος τελικά δεν εφαρμόστηκε και όσοι υποβάλλαμε υποψηφιότητα για να προσληφθούμε ως ιμάμηδες με την διαδικασία που προβλέπει το ελληνικό Κράτος, με δημοσιότητα, διαφάνεια και αξιοκρατία, δεχθήκαμε και δεχόμαστε συνεχώς προσωπικές επιθέσεις από τους γνωστούς κύκλους. Πολλοί από εμάς, για να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας και την επιλογή μας, αναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στα Δικαστήρια όπου δικαιωθήκαμε (απόφαση 50/2012).

Τι θέλει να κάνει η Πολιτεία στην Θράκη; Θέλει να στηρίξει την μουσουλμανική μειονότητα; Θέλει να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά μας για να είναι υπερήφανοι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες; Θέλει να διατηρήσουμε την πίστη μας όπως την είχαν οι πατέρες και οι παππούδες μας ή θα αφήσει ξένους να την αλλάξουν σιγά – σιγά και ύπουλα; Θέλει να ακούσει όσους θέλουν να ζήσουμε ήσυχα ειρηνικά και χωρίς προβλήματα με στόχο την κοινή ευημερία όλης της περιοχής;

Σήμερα κανένας ιεροδιδάσκαλος δεν υπηρετεί στην Θράκη. Γιατί, 5 χρόνια ακούμε δικαιολογίες. Πόσο καιρό νομίζετε ότι μπορούμε να αντέξουμε τις προσωπικές επιθέσεις; Πόσο καιρό οι οικογένειές μας δεν θα μπορούν να ζουν αξιοπρεπώς; Σε τι δρόμους μας σπρώχνετε; Η τροπολογία αυτή είναι ένα μεγάλο βήμα της Ελλάδος, της Πατρίδος μας, προς την σωστή κατεύθυνση.
Διασφαλίζει την θρησκευτική ελευθερία και αποδεικνύει ότι το άρθρο 13 του Συντάγματος ισχύει και στην Θράκη.
Είναι επίσης μια μεγάλη ηθική ανταμοιβή για όλους εμάς τους Έλληνες πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος που πιστεύουμε ότι ο δρόμος της Θράκης ειδικά, μέσα σε αυτές τις τόσο δύσκολες οικονομικές συνθήκες, είναι ο δρόμος της ειρηνικής συμβίωσης, του αλληλοσεβασμού και της εγγύησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισοπολιτείας και της ισονομίας από την Ελληνική Πολιτεία». Το κείμενο υπογράφουν 39 ιεροδιδάσκαλοι.
Με εθνική ευαισθησία 15 βουλευτές που παρακολουθούν τις ενέργειες του Προξενείου, αφουγκράζονται τις ανησυχίες των Θρακών και ξαναφέρνουν τον Ν. 3536/2007, την τροπολογία στην Βουλή. Προς τιμή του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου και των βουλευτών και ψηφίζεται εκ νέου η τροπολογία στις 16/1/2013.

Ο Νόμος πρέπει να εφαρμοστεί ως μέτρο ισοπολιτείας και ισονομίας και προστατεύονται από το Σύνταγμα και τις διεθνείς Συνθήκες, ως θρησκευτική μειονότητα.
Η Πολιτεία πρέπει να σπεύσει χωρίς χρονοτριβή στον διορισμό των ιμάμηδων.
Η Ελλάδα φρόντισε για την εκπαίδευση διδασκάλων με το ΑΠΑΘ στην Θεσσαλονίκη για να αναλάβουν την θρησκευτική εκπαίδευση των μουσουλμανοπαίδων. Το 2010 καταργήθηκε για να δημιουργηθεί καλύτερη, αλλά έμεινε στις καλένδες.

Ο τούρκος Πρόξενος μαθαίνοντας την ψήφιση της τροπολογίας βρίσκεται σε συναγερμό, προσπαθεί με επιχειρήματα και εκβιασμούς να ακυρώσει τον σχεδιασμό. «Δεν μας ρώτησαν, δεν το θέλουμε, δεν θα εφαρμοστεί όπως και το 2007». Ο ψευτομουφτής Μετέ στην «Γκουντέμ» λέει «ένας μουσουλμανικός λαός δεν παραδίδει την αιωνιότητά του σ’ ένα χριστιανικό κράτος», μεγάλα λόγια. Υπήρχε φημολογία ότι δεν θα ψηφιστεί και έσπευσαν να πανηγυρίζουν για την επιτυχία και μάλιστα ο Τούρκος Πρόξενος να λέει «όσο είμαι εδώ δεν θα περάσει».

Παρεμβαίνει, παρ’ όλα αυτά το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας και στην ανακοίνωσή του ισχυρίζεται ότι «η Ελλάδα παρέβλεψε τα νόμιμα αιτήματα της τουρκικής μειονότητας στην Δυτική Θράκη ακολουθώντας στάση καταπίεσης». Γιατί η Τουρκία αναμειγνύεται στα Εσωτερικά μας θέματα; Με ποιο δικαίωμα;

Η απάντηση εκ μέρους του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Ελλάδος αναφέρει «...υπό το πρίσμα των πληροφοριών που είδαν το φως της δημοσιότητος, περί  προσπαθείας του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή να επηρεάσει την κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα, δεν συνάδουν με την διακηρυγμένη βούληση των δύο χωρών να εργασθούν για την βελτίωση των διμερών σχέσεων». (εφημ. "Χρόνος" 19/1/2013). 
Πολύ διπλωματική απάντηση και όχι αντικρουόμενη.
 
Η Άγκυρα αυξάνει τις πιέσεις της με θρασύτητα και σκληρούς όρους, στην «συμπτωματική» συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά με τον ομόλογο του Τουρκικού κράτους κ. Ερντογάν στο Κατάρ. «Απαιτεί να αποσυρθεί ο νόμος των ιεροδιδασκάλων και κατηγορεί την Ελληνική Κυβέρνηση για καταπάτηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων, των μουσουλμάνων της Θράκης (Ελλάδα 30-1-2013)». Εάν η Ελληνική Κυβέρνησης υποχωρήσει, πολύ σύντομα θα έχουμε εξελίξεις με νέα εθνική καταστροφή χωρίς τέλος.

Φθάνει πια, ο λαός βαρέθηκε τις υποκρισίες, τις υποσχέσεις, τους εξευτελισμούς, τους ραγιαδισμούς και παραδίδεται η Θράκη στον νεο-ισλαμισμό που θέλει να κρύβεται πίσω από την μάσκα της Γερμανίας με την ΕΟΖ στην Θράκη.

Το Τουρκικό Προξενείο έχει καταφέρει να εκτουρκίσει δια των χρημάτων μεγάλη μερίδα μουσουλμάνων. Διακαής πόθος της Άγκυρας είναι η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης μας.
Ποια είναι η εθνική στρατηγική της Ελλάδας, για την ευαίσθητη εθνικά, πληθυσμιακά, οικονομικά, πολιτισμικά Ελληνική μας Θράκη; Ερωτούμε!!! Και περιμένουμε!!! Πριν είναι αργά. Συνέλληνες αγρυπνείτε.

Αιμιλία Λαδοπούλου
Επίτιμος Πρόεδρος Ενώσεως Κομοτηναίων
Αντ/δρος Εθν. Ενώσεως Βορείων Ελλήνων
(Θρακών – Μακεδόνων – Ηπειρωτών) κ.ά.


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. κ.Αιμ.Λαδοπουλου το αρθρο σας αναβλιζει αγωνια για το μελλον της Θρακης μας.Της αγαπημενης μας Θρακης με τις ομορφιες της.Ειλικρινα,ειναι τωρα καιρος που μοιραζομαστε την ιδια αγωνια,και πηραμε την χαρα της ψηφισης της τροπολογιας απο το την βουλη.Ο παμπονηρος ερντογαν σιγουρα εβαλε την ουρα του παλι για να σκονταψει ο ελληνας παρατω πρωθυπουργο ραιχενμπαχ,κ.Σαμαρας.Μεχρι και χρηματοδοτηση του εταξε του κυβερνητη μας ο τρισκαταρατος,για να του φτιαξει τζαμι εδω μεσα στην Αθηνα,ειναι απεελπιστικη η κατασταση μαυτους που εχουμε μπλεξει,παντως ο νουμερο ενα εχθρος των κακων εξελιξεων στην Θρακη ειναι η μηδενικη ενημερωση των ελληνων.Μονο αυτο το μπλογκ,αγωνιζεται,για να μαθει οποιος το επισκεπτεται για την Θρακη.Ο περισσοτερος κοσμος ακουει μεγα,αντενα,οποτε δεν αναφερεται τιποτα,ολα πανε καλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]