Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Για ένα μέτρο γη, κύριε Στουρνάρα…


Το σπίτι του Έλληνα, η γη του, είναι το κάστρο του. Συνήθως έχει αγωνιστεί μια ζωή γι’ αυτό, με δάνεια, γραμμάτια, ιδρώτα και πόνο. Είναι η ασφάλεια των παιδιών του, η ζωντανή απόδειξη της νοικοκυροσύνης του, ό,τι δεν πάνε χαμένοι οι κόποι του. Κι αν έχει λίγες ρίζες ελιές ή αμπέλι και το πατρικό του σε καμμιά ράχη, ας είναι σε χωριό με κλειστό σχολειό, και κρήνες – κληροδοτήματα, όπου πια πίνουν νερό μόνο τα πουλιά και τ’ αγρίμια, αυτά δεν είναι απλά το κάστρο του αλλά το άδυτο των αδύτων της ψυχής του, ναοί – μνημεία του ιδρώτα των γονιών και των παππούδων του.

Κάποτε από αυτή την πατρώα τραχιά γη κατέβηκε κι αυτός εσωτερικός μετανάστης στις γκρίζες πόλεις της αντιπαροχής. Και πίσω στα βάθη του χρόνου, όποτε η φωτιά της Ιστορίας  κι η Πατρίδα ήθελαν ψυχές και κορμιά, σαν κύματα κατέβαιναν από κει στα πεδία των μαχών οι γιοι των Ελλήνων. Στωϊκοί Ηπειρώτες και Παλιολλαδίτες, σκληροτράχηλοι φιλοπόλεμοι Αρβανίτες και Κρήτες, δαιμόνιοι Μωραΐτες, δουλευτές Θεσσαλοί, δυο φορές πρόσφυγες Πόντιοι, λιγομίλητοι νησιώτες, φιλήσυχοι Μικρασιάτες, ωραίοι «τρελλοί» Επτανήσιοι, εθελοντές Κύπριοι και περήφανοι Μακεδόνες και Θράκες, σμίξανε στα τείχη, στις φάλαγγες των οπλιτών, στα έμπεδα και στα χαρακώματα των αιώνων. Σμίξανε αργότερα και στην διασπορά, στα μπάρκα και στις στοές των ορυχείων, στις γερμανικές φάμπρικες και στις «ντάϊνες» των αχανών μεγαλουπόλεων στις εσχατιές της Αμερικής και της Ωκεανίας.

Πίσω – πίσω, στους τόπους που γέννησαν την πολυχρωμία της προφοράς, των χορών και των τραγουδιών τους, όλοι αυτοί, στο Εθνικό Κέντρο ή στη Διασπορά, έχουν αγροικίες σε δασωμένα βουνά ή ξερότοπους, μικρές κάμαρες σε φιδογυριστά δρομάκια ή δίπατα πέτρινα αρχοντικά, λευκά σπιτάκια στους βράχους, ακόμη και στάνες – σπηλιές ή πύργους βιγλάτορες. Εκεί επιστρέφουν τα καλοκαίρια, σαββατοκύριακα, το Χειμώνα για να μαζέψουν τις ελιές τους, να πλύνουν τους σκονισμένους τάφους και ν’ ανάψουν το καντήλι αυτών που δάμασαν τη γη και φύτεψαν πριν δεκαετίες ή αιώνες τα δέντρα που τώρα δίνουν τη σοδειά τους. Μικρό ή ανύπαρκτο το κέρδος αλλά εργάτες, υπάλληλοι, επιστήμονες, στρατιωτικοί και καλλιτέχνες, επιστρέφουν από τις πόλεις συνεχώς στα λιοστάσια και στους κήπους τους, ανοίγουν να λιαστούν τα πατρικά τους σπίτια και φροντίζουν ένα βιος, που ‘χει πίσω του αίμα, ιδρώτα και τις μνήμες των γονιών τους και των παππούδων τους.

Και πίσω, στις πόλεις της εσωτερικής μετανάστευσης, σκοπός, αποστολή μια ζωής είναι το δικό τους σπίτι, να το χτίσουν ή να το αγοράσουν. Φτύνουν αίμα γι’ αυτό και την μέρα που μπαίνουν μέσα αλλά και την άλλη, όταν ξοφλούν το δάνειο τους, την θυμούνται για πάντα με περηφάνεια, γιατί είναι μια στέρεη κι απτή απόδειξη της προκοπής τους και κυρίως της αγάπης τους για τα παιδιά τους.

Η ανηλεής λοιπόν επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, η πολλαπλή φορολόγηση του σπιτιού, ακόμη και των αγροτεμαχίων, των Ελλήνων, δεν είναι απλά κάτι ατελέσφορο. Δεν είναι απλά δημοσιονομικός στόχος που θα μείνει στα χαρτιά. Τα απανωτά χαράτσια, με τις διάφορες «πατέντες» υπολογισμού και τσαμπουκαλεμένης είσπραξης, δεν είναι απλά λάθος.

Είναι επίθεση στον πυρήνα της ψυχοσύνθεσης, της συγκρότησης του Έλληνα. Μόνο όποιος είναι αφασιακός ψευτοκουλτουραιραίος ή νεοφιλελεύθερος μαρξιστής απ’ την ανάποδη, που βλέπει ταξικά την κοινωνία αλλά από την μεριά των ισχυρών, ήτοι «κομμούνι» με αρμάνι, δεν μπορεί να καταλάβει τι κρύβει πίσω της η φράση «τον σκότωσε για ένα μέτρο γη». Μόνο όποιος δεν ξέρει πως δουλεύεται αυτή η γη, πως από ρουμάνι έγινε ζυμάρι και κήπος στα χέρια του δαμαστή της.

Μόνο όποιος δεν είδε τους γονείς του να τρώνε όλοι την ακμή της νιότης τους για ένα δάνειο και χρέη σε μηχανικούς κι εργολάβους για ένα σπίτι 80 τετραγωνικών, δεν θα καταλάβει.
Η υπέρογκη κατά ριπάς φορολόγηση, η ύπουλη φορολόγηση, ακόμη και περιουσίας που δεν παράγει εισόδημα ή που ίσα –ίσα βγάζει τα έξοδα της, είναι ευθεία επίθεση στην ατομική ιδιοκτησία, στους κόπους γενεών, απλών τίμιων ανθρώπων και ισοδυναμεί με απόπειρα δήμευσης.

Η υστέρηση εσόδων στο ΦΠΑ, δεν δίδαξε τίποτα; Οι «κουτόφραγκοι», πχ, τον μείωσαν στην εστίαση και έχουν ήδη ραγδαία αύξηση εσόδων. Κατανοητές οι δεσμεύσεις, όμως απορώ, αυτοί οι τύποι, εκπρόσωποι των δανειστών, οι γκραν οικονομισσάριοι, απλές αριθμητικές πράξεις δεν ξέρουν; Ξέρουν πως η αύξηση φορολογικών συντελεστών φέρνει μείωση εσόδων, ύφεση και κοινωνική συμπίεση μέχρι εκρήξεως;

Την σχέση των Ελλήνων με το σπίτι τους, τις ελιές, τα αμπέλια τους και τα ντουβάρια και κεραμίδια του πατρικού τους σίγουρα δεν την ξέρουν. Ας ρωτήσουν τον κλητήρα του κ. Στουρνάρα, που ‘ναι από χωριό και δεν τρώει σούσι.

Ως πότε θα πορευόμαστε σε μερικά ζητήματα κόντρα στην κοινή λογική, έρμαιοι στα αρνητικά αποτελέσματα, με εμμονή στον λάθος τρόπο και ανακόλουθοι με τις υποσχέσεις μας;

Σίγουρα «ου αν λάβοις παρά του μη έχοντος», όμως πέραν της αποτυχίας του ληστρικού οικονομικού στόχου επί των ήδη στραγγισμένων πολιτών, θα θυμίσω πως, αν κάποιος μπορεί να σκοτώσει για ένα μέτρο πατρώας γης, φανταστείτε, Υπουργέ μου, τι μπορεί να κάνει για όλη του τη γη και όλο το σπίτι που ξεχρέωνε 25 χρόνια. Ένας από τους λόγους, ξέρετε, που κάποτε με τη πάλα, το γιαταγάνι και το ντουφέκι, ξεκινήσαμε και πήγαμε σπρώχνοντας τους σουνίτες δυνάστες μας πίσω στην Ασία, τον λέγανε χαράτσι…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

3 σχόλια :

  1. Αγαπητέ Φαήλε να μας εξηγήσουν, κατ' αρχάς, οι αποφασίζοντες και διατάσσοντες, πως είναι δυνατόν να καταφορολογείται κάτι σε μία υποθετική σημερινή αξία (που συνεχώς κατρακυλάει) και η "ευτυχία" του να το είχε πουλήσει κάποιος πριν την κρίση και να το έχει ως ζεστο χρήμα τώρα στην ανακεφαλαιούμενη (από τα διαχρονικά χαράτσια μας) τράπεζα να είναι εγγυημένο, ακέραιο και τοκοφόρο.
    Μιλάμε γιά επιλογή του ιδίου ανθρώπου και στην μία και στην άλλη περίπτωση...δύο μέτρα και δύο σταθμά, θαύμα!
    Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Απλούστατα πως δικαιώνεται ο ραντιέρης και ο αντιεπιχειρηματικός πολίτης εις βάρος αυτού που έβαλε πλάτη όλα αυτά τα χρόνια και έχασε τον ύπνο του, κυνηγώντας πολλές φορές χίμαιρες, αλλά ταίζοντας αρκετό κοσμάκη, ταμεία, ικα-μικα-σικα κοκ.
    Λοιπόν βλάξ με περικεφαλαία ο με στερήσεις διακρατητής, ξυπνιος ο διεθνής καταναλωτής-"καλοπερασάκιας" (που το οικόπεδο που ΔΕΝ κράτησε είναι "μέσα" του και στις εμπειρίες του... και αυτές ως γνωστόν ως ασώματες δεν φορολογούνται! Ωραία παντιέρα γιά ανάπτυξη προτείνουμε στον κόσμο.
    Το ξερίζωμα του πολίτη από την στοιχειώδη περιουσία του (αλήθεια ρώτησαν έναν άνεργο που θα βρή τα 200 πχ ευρώ γιά το σπίτι και το οικόπεδο που διαθέτει η τετραμελής οικογένεια του; κριτήριο μελών οικογένειας δεν υπάρχει; ξερίζωμα και εκεί;) συμβαδίζει απόλυτα με την παγκοσμιοποίηση, που παλαιά ήταν ο αριστερός διεθνισμός με τους αδιαφανείς, ή και αδιαμόρφωτους έστω, τελικούς του στόχους.
    Όπου γης και πατρίς λοιπόν και τελικά σταθερή πατρίδα η ιερή κατάθεση στην τράπεζα... που είναι έργου σκιά, εμείς θα ολοκληρωθούμε στην σκιά και οι "αλλοι" στα έργα και τότε θα δούμε που θα πάει η αξία των "ιερών" χαρτιών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν δεν κανω λαθος εδω και πολλους μηνες ειτε με Παπαδημο ειτε με Σαμαρα η ΝΔ ειναι σε συγκυβερνηση . Και βεβαια ο Καραμανλης ο Β που εκανε 5 χρονια πρωθυπουργος μεταξυ 2004 και 2009 εχει και αυτος τις ευθυνες του για αυτο το χαλι . Για του ΠΑΣΟΚ τις ευθυνες δεν συζηταμε υπηρξε μεγαλυτερη καταστροφη για την χωρα απο τον Ιμπραημ πασα . Αλλα απο οτι γνωριζουμε εμεις οι ταπεινοι φορολογουμενοι ο Φαηλος ειναι μελος της ΝΔ . Εκτος και αν εφυγε . Παντως ο Στουρναρας εχει σαφως μικροτερες ευθυνες απο τον προισταμενο του φυγοστρατο Σαμαρα . Προτου λοιπον παρει τα γιαταγανια ο Φαηλος ας μας πει για τις ευθυνες Σαμαρα . Και γενικα της ΝΔ . Και η υποτιμηση της νοημοσυνης μας εχει οριο βρε αδερφε Α.Μ Υστερογραφο . Οποιος εκανε επωνυμο στελεχος ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εστω και εναν χρονο αντι να καλει σε γιαταγανια και αλλα ηχηρα παρομοια ας σκεφτει τις δικες του ευθυνες και ας σιωπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τούτη την Γή την κατοικούμε πάνω από 4000 χρόνια εάν νομίζουν οι φίλοι μας οι νιμπελούγκεν και οι υπηρέτες τους οτι θα τους την δώσουμε χωρίς να ανοίξει μύτη ας κοπιάσουν. Καιρός δε να σταματήσουν τα παιχνιδάκια με τους δήθεν τρομοκράτες και τους εκφοβισμούς γιατί οι εμπνευστές τους είναι πολύ ερασιτέχνες για να νομίζουν ότι οι Ελληνες έχουν ξεχάσει τι σημαίνει παρακράτος. Πλανώνται πλάνη οικτρά και καλό είναι να βρείτε και κανένα υπουργό οικονομικών έλληνα γιατί πρώτη φορά βλέπουμε ο υπουργός να δίνει εντολές στον πρωθυπουργο μιας δε και συμβαίνει να ειναι φίλος σας ο κος Σαμαρας άς τον μαζέψει τον μποτοξάκια γιατί σας εκθέτει ανεπανόρθωτα ώς κόμμα και ώς κυβέρνηση. Την προηγούμενη φορά που ξέσκισαν τους νοικοκυραίους έγινε η επανάσταση εναντίον των τούρκων αυτή την φορά θα γίνει εναντίον όλων αυτών που θέλουν να βάλουν χέρι στους κόπους των πατεράδων και των παππούδων μας και να είσθε σίγουροι οτι υπάρχουν πολλοί σαν εμένα οι οποίοι ούτε επαναστάτες είναι ούτε ακροδεξιοί αλλα απλοί άνθρωποι που δεν χρωστούσαν τίποτα στην εφορία και σήμερα μας κάνανε να μην ξέρουμε τι θα κάνουμε. Εχουμε παιδιά και δεν έχουμε που αλλού να πάμε να ειναι σίγουροι οι τύποι που έχουν τις φαεινές ιδέες ότι μπορούν να μας κάνου από νοικοκυραίους γύφτους οτι δεν μείνουμε να τους κοιτάμε γιατί στο κάτω της γραφής δεν θα έχουμε και τίποτα να χάσουμε μιας και θα μας τα εχουν πάρει όλα.Αυτά να πείς στον Σαμαρά και όταν το ψηφίσαμε άλλα υποσχόταν και όχι αυτά που κάνει τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]