Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Απειλητική επιστολή τουρκικού ΥΠΕΞ στους κολοσσούς πετρελαίου


Η Τουρκία προσπαθεί με κάθε μέσο να πιέσει τις διεθνείς εταιρείες ερευνών πετρελαίου και φυσικού αερίου για να μη συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που κήρυξε η Κυπριακή Δημοκρατίας.

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας φέρεται να έχει στείλει μυστική επιστολή σε όλες τις εταιρείες και αναφέρει πως «οι τουρκοκύπριοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τους Ελληνοκύπριους σε όλους τους φυσικούς πόρους που βρίσκονται εντός των χωρικών υδάτων του νησιού. Η άγνοια αυτής της πραγματικόηττας και η μονόπλευρη προκλητική δραστηριότητα των ελληνοκυπρίων είναι μια κατάσταση που δεν είναι αποδεκτή».

Στην ίδια επιστολή το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται «πως όσες εταιρείες συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ελληνοκυπριακής διοίκησης (σ.σ. Κυπριακή Δημοκρατία) τότε η Τουρκία θα επανεξετάσει τη συμμετοχή τους στους διαγωνισμούς ενέργειας».

Στο τέλος της επιστολής η Άγκυρα απειλεί ξεκάθαρα τους παγκόσμιους κολοσσούς « στις θαλάσσιες αυτές περιοχές που υπάρχουν διαφορές λόγω του Κυπριακού ζητήματος θα ήταν καλό να μην πραγματοποιήσετε δραστηριότητες»!

Η τουρκική εφημερίδα Hürrriyet αναφέρει πως οι πιέσεις της Άγκυρας είχαν αποτέλεσμα και πολλές εταιρείες την τελευταία στιγμή αποσύρθηκαν από τους διαγωνισμούς της Κύπρου και τονίζει πως στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών λένε πως "η πολιτική μας στην ανατολική Μεσόγειο ήταν ξεκάθαρη από την αρχή. Είχαμε τονίσει πως θα επανεξετάσουμε τις σχέσεις μας. Δεν θα φοβηθούμε αν αυτές οι εταιρείες ας είναι η ΕΝΙ, Shell, Chevron". 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]