Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Γιατί η Ελληνική Θράκη χαρακτηρίζεται ως «Δυτική» από την Τουρκία;


Μετά από δημοσίευμά μας, στο οποίο θίξαμε ευθέως την πονηρότατη αλυτρωτική τακτική της Τουρκίας για χαρακτηρισμό της Ελληνικής Θράκης (με χρησιμοποίηση γεωγραφικού όρου) ως «Δυτική Θράκη» (μόνιμη τακτική δηλώσεων τοπικών πρακτοριδίων, πολιτικών, κυβερνητικών, αξιωματούχων, υπουργών αλλά και του ίδιου του τούρκου πρωθυπουργού), η οποία όλως περιέργως μένει αναπάντητη επί χρόνια από την Ελληνική πλευρά, μαθαίνουμε πως υπήρξε ερώτηση στην Ελληνική Βουλή σχετικά με το θέμα.

Την σχετική ερώτηση υπέβαλαν οι βουλευτές Γιάννης Δημαράς και Γαβριήλ Αβραμίδης, στηριζόμενοι σε διαδικτυακά δημοσιεύματα, αλλά και σε άλλα δημοσιεύματα του τύπου. Αν και οι πηγές που αναφέρουν οι κ.κ. βουλευτές είναι πηγές αναδημοσιεύσεών μας, αφού πρώτα τους ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον τους για την Θράκη και την Ελληνικότητά της, θα τους προτείναμε να είναι περισσότερο προσεκτικοί στο μέλλον και να αποφεύγουν να αναφέρονται σε «πηγές» που καμία γνώση δεν έχουν για τα συμβαίνοντα σε αυτή την ακριτική Ελληνική περιοχή – γωνιά της πατρίδας μας*.

Η ερώτηση των βουλευτών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

Θέμα : «Αναπάντητη η χρόνια και πολλαπλή προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, με στόχο την Θράκη».

Κύριε Υπουργέ,
αναρτήσεις στο διαδίκτυο (freepen.gr), δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο και υπομνήματα διαμαρτυρίας, μεταφέρουν καθημερινά την αγανάκτηση των πολιτών της Θράκης, για το γεγονός ότι η Τουρκία εκφράζεται, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο και σε κάθε ευκαιρία, για την Θράκη, χρησιμοποιώντας αλυτρωτικούς επιθετικούς χαρακτηρισμούς προκειμένου να εγκαθιδρύσει -στα πλαίσια του πολιτικού και διπλωματικού της λόγου- όρους οι οποίοι ενέχουν μία άκρως επικίνδυνη πολιτική, με σοβαρότατα στοιχεία παρεμβατισμού στα εσωτερικά της Ελλάδας.
Η χρήση του όρου «τουρκικός», για τον πληθυσμό των μουσουλμάνων κατοίκων της Θράκης, δεν αποτελεί απλώς μία εξόφθαλμη παραβίαση της συνθήκης της Λωζάνης, αλλά είναι μία ευθεία παρέμβαση της Άγκυρας στην προσπάθειά της να δημιουργήσει – «χτίσει» μία εθνική τουρκική μειονότητα εντός της Ελλάδας.
Έτσι, ξεκινώντας να έρθει κάποιος από την Κωνσταντινούπολη προς την Ελλάδα και ακολουθώντας την τουρκική εθνική οδό που οδηγεί προς τα Ελληνοτουρκικά σύνορα, διαπιστώνει πως δεν υπάρχει ούτε μία πινακίδα που να ενημερώνει πως ο δρόμος οδηγεί στην Ελλάδα!!
Όλες οι πληροφοριακές πινακίδες αναφέρονται πως ο δρόμος οδηγεί στην Δυτική Θράκη!!
Αναρωτιέται ο κάθε πολίτης της χώρας, για το πού αποσκοπεί η αποφυγή του όρου «Ελληνική» από την πλευρά της Άγκυρας για την Ελληνική Θράκη, και αν το «φαινόμενο» της μη χρήσης των λέξεων Ελλάδα ή Ελληνική είναι σκόπιμο για να δημιουργεί θέμα γεωγραφικού προσδιορισμού.
Δυστυχώς στην περίπτωση της Θράκης φαίνεται πως δεν αποτελεί κάποιο σπουδαίο ζήτημα για εκείνους που θεσμικά είναι επιφορτισμένοι με εκείνα τα θέματα που χρήζουν αντιμετώπισης εκ μέρους της Ελληνικής πολιτείας, λόγω εμπεριεχομένου σε αυτά υψηλού εθνικού κινδύνου.

Η αποφυγή σοβαρής και σε υψηλότατους τόνους παρέμβασης του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προς την Άγκυρα για χρησιμοποίηση του όρου «Δυτική Θράκη», παρέχει πεδίον ανθελληνικής δράσης και αποτελεί σιωπηλή ανεξήγητη παραδοχή εκ μέρους της χώρας μας, οδηγώντας την εθνικού χαρακτήρα αυτή υπόθεση σε επικίνδυνες «ατραπούς».

Ερωτάστε κύριε Υπουργέ:
  • Γνωρίζουν οι Υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών πως αδιαφορώντας για την χρήση του συγκεκριμένου γεωγραφικού όρου, δημιουργούν μείζονα ζητήματα τα οποία δύνανται να λειτουργήσουν ως τροχοπέδη πολύ δυσάρεστων εκπλήξεων από την πλευρά της Άγκυρας, αλλά και αρνητικότατων εξελίξεων για την Ελληνικότητα της Ελληνικής Θράκης;
  • Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί η κυβέρνηση απέναντι σ’ αυτή την εθνικά απαράδεκτη και μεθοδευμένη πρακτική της Τουρκίας, από το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δεδομένου ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να παραμένει αναπάντητη η χρόνια προκλητικότητα των εξ ανατολών γειτόνων της Ελλάδας, οι οποίοι επιμένουν στην χρήση ενός πολύ συγκεκριμένου όρου όταν αναφέρονται στην Θράκη, χαρακτηρίζοντάς την ως «Δυτική Θράκη»;

Αθήνα 11/2/2013
αρ. πρωτ. 6998

ΟΙ ΕΡΩΤΩΝΤΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΡΑΣ
ΓΑΒΡΙΗΛ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ


* Ο φασισμός κρύβεται σε ανθρώπους που συνήθως επικαλούνται την δημοκρατία, αλλά αποκρύπτουν πως αναφέρονται σε μία ιδιότυπη δημοκρατία που καλύπτει αποκλειστικά τις δικές τους πολιτικές και ιδεοληπτικές ανάγκες. Η ταμπελοποίηση - συκοφάντηση είναι κύριο χαρακτηριστικό γνώρισμα του φασισμού και χρησιμοποιείται ως «όπλο» ελλείψει λογικής πολιτικής τοποθέτησης. Επειδή κάποια πολιτικά υποκείμενα έχουν δυσφημίσει τον διαδικτυακό μας χώρο και του έχουν προσάψει «ταμπέλα» (παράγωγο της ιδεοληψίας και –φυσικά- της ανικανότητάς τους να αντιπαρατεθούν με λογικά και πραγματικά επιχειρήματα για τα όσα καταθέτουμε), ευελπιστούμε πως και οι ως άνω βουλευτές δεν αποφεύγουν την αναφορά σε εμάς ως πραγματική πηγή της πληροφόρησής τους, για να αποφύγουν την λάσπη που γειτνιάζοντα σε αυτούς πολιτικά υποκείμενα εκτόξευσαν εναντίον μας. Η ανικανότητα είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα των ηλιθίων. Είναι όμως τρομερό οι ηλίθιοι να τολμούν να αντιπαρατεθούν στην πραγματικότητα και στην λογική του αυτονόητου...



Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. σε τουτα εδω τα μαρμαρα κακια σκουρια δεν πιανει...ποιος εχει να πει το παραμικρο για τουτο το ιστολογιο?να γεμισει σπυρια ο κακεντρεχεις...απαντησεις θελουμε απο τον υπουργο τον διπλωματη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα μάλιστα! Και να απαντήσει ο μίστερ Δήθεν, θα σε φωτίσει!

      Διαγραφή
  2. Η υποσημείωση με τον αστερίσκο είναι ό,τι καλύτερο διάβασα σήμερα, Κωνσταντίνε. Οι ανίκανοι έχουν μικρό διάττοντα, που σύντομα σβήνει και ξεχνιέται. Να 'σαι δυνατός, να συνεχίσεις, γιατί κάποιοι πάντα πρέπει να είναι με το μέρος του δίκιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το δυτική θράκη το υοθέτισασν και ελληνικά μεσα ενημέρωσης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]