Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Πομάκοι υπέρ της τροπολογίας για τους ιμάμηδες

Της Έλλης Μητακίδου

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων χαιρετίζει την τροποποίηση του νόμου 3536/2007 αναφορικά με τον διορισμό των ιεροδιδασκάλων στη Θράκη. Σε σχετική ανακοίνωση, που υπογράφει ο πρόεδρος του συλλόγου Ιμάμ Αχμέτ, σημειώνεται ότι η τροπολογία συμβάλλει τα μέγιστα στην ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη, επισημαίνεται ότι το θέμα δεν σχετίζεται με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και πως η απαίτηση της Τουρκίας για εκλογές μουφτήδων ή ιμάμηδων έχει καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες.

Στην ανακοίνωση τονίζουν:


«Συγχαίρουμε όλους τους βουλευτές που δεν υπέκυψαν στις πιέσεις και στους εκβιασμούς. Η ψήφιση της τροποποίησης συμβάλλει τα μέγιστα στην ισονομία και ισοπολιτεία μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη. Οι διαδικασίες αυτές αποτελούν εσωτερικό ζήτημα της Ελληνικής Δημοκρατίας και δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναμειγνύεται η Τουρκία ή άλλος ξένος παράγοντας.

Το ζήτημα δεν σχετίζεται με κανέναν τρόπο, νομικό ή ιστορικό, με την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. Εάν η Τουρκία επιθυμεί εκλογή μουφτήδων ή ιμάμηδων, θα πρέπει να δώσει η ίδια το παράδειγμα και να εφαρμόσει τις εκλογές στην επικράτειά της.

Άλλωστε η εκλογή ιερωμένων αντίκειται στον ίδιο τον ισλαμικό νόμο, καθώς θα σπείρει μίσος, διχόνοια και ανταγωνισμό ανάμεσα στους πιστούς.

Η απαίτηση της Τουρκίας για εκλογές έχει καθαρά πολιτικές σκοπιμότητες, οι οποίες στρέφονται τόσο κατά της κυριαρχίας της Ελλάδας στην ελληνική Θράκη όσο και κατά των μουσουλμανικών πληθυσμών της Θράκης, τους οποίους προσπαθεί να χειραγωγήσει και να τους στρέψει κατά της πατρίδας τους, της Ελλάδας».

Εμπρηστικές δηλώσεις από τον ψευδομουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ

Ανιστόρητος ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ με δηλώσεις του στην Κομοτηνή… καταθέτει τις απόψεις του, με αφορμή το θέμα του διορισμού των ιμάμηδων, το οποίο και πολέμησε λυσσαλέα.

Ο Μετέ τονίζει ότι πρέπει «να μην εφαρμόσουμε τον νέο νόμο για τους ιμάμηδες», επισημαίνοντας ότι «πρέπει να μείνουμε πιστοί στους εκλεγμένους μας ιμάμηδες και να μη στηρίξουμε όσους θα φέρει το κράτος»! Σημειώνει πως η μειονότητα στη Θράκη καταπιέζεται… σε αντίθεση με την ελληνική μειονότητα στην Κωνσταντινούπολη και υπογραμμίζει με περισσή θρασύτητα:  

«Επειδή δηλαδή οι πλούσιοι Ρωμιοί της Τουρκίας έφυγαν κάποτε από εκεί και με τα υπάρχοντά τους ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην Αθήνα, φταίει για αυτό ο φτωχός κόσμος της Δυτικής Θράκης, που δεν έχει πού να πάει;».

Συνεχίζοντας το παραλήρημά του, ο Μετέ σχολιάζει: 

«Είμαστε πολύ τυχεροί που η Τουρκία είναι εδώ ως μητέρα πατρίδα και ως κράτος-εγγυητής», υπογραμμίζοντας μάλιστα: «Δυστυχώς όμως το μεγαλείο της σκέψης της Τουρκίας δεν γίνεται αντιληπτό από την Ελλάδα (!)» 

Kαι καταλήγει ως εξής:


«Αυτός ο νόμος αποτελεί ένα χτύπημα στη θρησκευτική μας ελευθερία. Οι στόχοι του είναι πολύ σκοτεινοί και κρυφοί. Ως τουρκομουσουλμανική μειονότητα πρέπει να προσέξουμε πολύ. Την ώρα που έχουμε στο τζαμί τον ιμάμη που εκλέξαμε, είναι ανάγκη να μην υποστηρίξουμε αυτόν που θα φέρει άλλος. Έχουμε τους δασκάλους Κορανίου και τα φροντιστήρια Κορανίου, αυτά δουλεύουν πολύ καλά. Εμείς δεν ζητάμε κάτι τέτοιο από το κράτος. Δεν θέλουμε τέτοια υπαλληλική ιδιότητα και επέμβαση στη θρησκεία μας. Και ο κόσμος μας πρέπει να το υποστηρίξει αυτό. Όποιαν απόφαση και αν πάρει η μειονότητά μας».


Πηγή: Το Παρόν
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. επρεπε να ειχαμε εθνικοπατριωτικη κυβερνηση και θα σου ελεγα που θα ησουν μετα απο αυτα που λες τουρκομογγολε.Πολυ θρασος,παραπολυ θρασος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι όσοι αυτή τη στιγμή προσπαθούν να βολευτούν με τον γνωστό τρόπο που έκαναν χρόνια, ας το καλοσκεφτούν. Η ιστορία της χώρας έχει μπει σε κρίσιμη φάση και όσο τα πράγματα βαίνουν προς το σημείο Χ, τόσο ο κόσμος αφυπνίζεται. Μια τούμπα θα γίνει, η Τουρκία θα ψάχνει να βρει τα σκορπισμένα κομμάτια της και όσοι εδώ έγιναν μπόσικοι μαζί τους καλό είναι να προσέχουν. Δεν θα ξεχάσει κανείς και δεν θα υπάρξει άφεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]