Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέο γερμανικό άρθρο προσπαθεί να βγάλει «λάδι» τον Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ!


Με συντονισμένες ενέργειες τα γερμανικά ΜΜΕ προσπαθούν να «καλύψουν» τον κ. Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ παρά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε.

Αυτή τη φορά το δημοσίευμα έρχεται από τη γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung.

«Επικίνδυνα ειλικρινή» χαρακτηρίζει τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου η δημοσιογράφος Κριστιάνε Σλότσερ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ανδρέας Γεωργίου έβαλε τέλος στη διαστρέβλωση των στατιστικών στοιχείων για την ελληνική οικονομία, κάτι για το οποίο τώρα διώκεται. Το δημοσίευμα σχολιάζει ότι «τα ‘Greek Statistics’ αποτέλεσαν για χρόνια αφορμή εμπαιγμού στις Βρυξέλλες. (…) Από τη στιγμή που ο Ανδρέας Γεωργίου ανέλαβε το καλοκαίρι του 2010 την -στο μεταξύ- ανεξάρτητη ελληνική στατιστική υπηρεσία, η ΕΕ πιστεύει τα στοιχεία που ανακοινώνει η Αθήνα».

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, «αυτή τη φορά η ΕΕ προβληματίζεται από μία νέα ανησυχία, όχι εξαιτίας των στατιστικών στοιχείων, αλλά εξαιτίας του επικεφαλής της αρμόδιας αρχής».

Η δημοσιογράφος σχολιάζει ότι «η υπόθεση μοιάζει παράλογη. Πρώην συνεργάτες κατηγορούν τον Γεωργίου ότι, συμμετέχοντας σε μία γερμανικής καθοδήγησης συνομωσία, ‘διόρθωσε’ με πρόθεση προς τα πάνω το ελληνικό έλλειμμα. Το ότι είχε αντιπάλους εντός της ίδιας του της υπηρεσίας, το κατάλαβε ο Γεωργίου λίγο μετά την ανάληψη του αξιώματός του, με την παραβίαση της ηλεκτρονικής του αλληλογραφίας», όπως ο ίδιος δήλωσε στην SZ.

Και ο κ.Γεωργίου συμπλήρωσε, «προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι δεν διώκονται νομικά οι υπαίτιοι της περιόδου εκείνης κατά την οποία δημιουργήθηκαν τα ψευδή δημοσιονομικά στοιχεία και κατά την οποία τα ‘Greek Statistics’ ήταν ένα πραγματικό πρόβλημα».


Πηγή: Ολυμπία

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]