Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι Τούρκοι μας πάνε φιρί-φιρί για κρίση

Μέσα στο γενικό χαμό με τη Ζωή, τον Μπουμπούκο και τον Κασσιδιάρη που πλακώνονται στην προανακριτική για τη λίστα Λαγκάρντ (που έγινε πια η εθνική μας ξεφτίλα) δεν προσέχουμε τη στρατηγική «βήμα-βήμα προς κρίση» που εφαρμόζουν οι Τούρκοι σε βάρος της Ελλάδας.

Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Τα «χτυπήματα» της Άγκυρας κατά της Ελλάδας τον τελευταίο καιρό γίνονται βάσει καλά μελετημένου σχεδίου και είναι:

1. Δεν θα «επιτρέψει» η Άγκυρα την τοποθέτηση από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας ιμάμηδων (μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων) στα σχολεία της Κομοτηνής και της Θράκης, που δεν θα έχουν την έγκριση των ψευτομουφτήδων και του τούρκικου προξενείου της Θράκης. Ήδη κινητοποιούν τους τουρκογενείς της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη και ήδη η Τουρκία οδηγεί την Ελλάδα στα διεθνή δικαστήρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

2. «Απαγορεύει» τη χάραξη ΑΟΖ από την Ελλάδα στο Αιγαίο, χαρακτηρίζοντας επίσημα την κίνηση αυτή της Ελλάδας (που είναι και αναφαίρετο δικαίωμά της) σαν casus belli (αιτία πολέμου δηλαδή) με την Ελλάδα.

3. Με οδηγίες της Άγκυρας ο ελεγχόμενος τουρκικός Τύπος μιλάει από χθες για εκπαίδευση Κούρδων τρομοκρατών στην Ελλάδα, για να κάνουν στη συνέχεια τρομοκρατικές ενέργειες στην Τουρκία. Ήδη χρεώνουν στη χώρα μας τον καμικάζι που έκανε την αιματηρή βομβιστική επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία της Άγκυρας, τον Ετζεβίτ Σανλί, υποστηρίζοντας ανοιχτά με διάφορα «έγκυρα» ρεπορτάζ ότι εκπαιδεύτηκε στο μυστικό στρατόπεδο του Λαυρίου.

4. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι στην πρόσφατη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στην Ντόχα του Κατάρ πριν λίγες μέρες, του έβαλε το θέμα της εκπαίδευσης τρομοκρατών στην Ελλάδα και θα του το ξαναθέσει στην επίσημη συνάντησή τους στις 5 Μάρτη. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει τη δήλωση αυτή του Τούρκου πρωθυπουργού, αλλά η δήλωση του Ερντογάν έχει καταγραφεί σε τηλεοπτικές κάμερες.
Το ΓΕΕΘΑ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας παρακολουθούν με προσοχή καθημερινά τις στρατηγικές κινήσεις της Τουρκίας, η οποία επιδιώκει φανερά τη δημιουργία μίας κρίσης τύπου Ίμια με την Ελλάδα, σε μία εποχή μεγάλων δυσκ0ολιών (λόγω οικονομικής κρίσης) στην πλήρη κάλυψη της εθνικής άμυνας από τις ένοπλες δυνάμεις.

Ένα γεγονός που λέει πολλά: οι Τούρκοι σηκώνουν δορυφόρο που θα κατευθύνει ηλεκτρονικά από το διάστημα την πορεία των βομβών που θα εκτοξεύονται από την ηπειρωτική Τουρκία, κατασκευάζει ήδη το πρώτο της αεροπλανοφόρο για το Αιγαίο και σε δύο χρόνια θα παράγει τα δικά της, προηγμένης τεχνολογίας, πολεμικά αεροπλάνα.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή καταρρέει ο ναύσταθμος της Σαλαμίνας που επισκευάζει τα πλοία του στόλου μας και πολλές ελληνικές φρεγάτες δεν κινούνται λόγω έλλειψης καυσίμων και ανταλλακτικών.

Πηγή newsbomb.gr
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]