Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

57 οι νεκροί στην Αίγυπτο - F16 παραδίδουν στη χώρα οι ΗΠΑ




Ένας άνδρας που είχε πυροβοληθεί κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων στο Κάιρο υπέκυψε την Κυριακή στα τραύματά του, δήλωσαν ιατρικές πηγές, ανεβάζοντας σε 57 τον απολογισμό των νεκρών στην πιο αιματηρή εβδομάδα αφότου ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι ανέλαβε καθήκοντα πριν από επτά μήνες.

Ο 26χρονος άνδρας είχε πυροβοληθεί την Παρασκευή κοντά στο προεδρικό μέγαρο, όπου νεαροί συγκρούστηκαν με την αστυνομία στη διάρκεια βίαιων διαδηλώσεων που προκάλεσε η οργή για τη διακυβέρνηση του Μόρσι.

Εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στην Αίγυπτο από τις 24 Ιανουαρίου — την παραμονή της δεύτερης επετείου της εξέγερσης που απομάκρυνε τον Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.

Στο μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες παρέδωσαν τέσσερα μαχητικά F-16 στην Αίγυπτο, δήλωσαν σήμερα ο στρατός της Αιγύπτου και μια στρατιωτική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας τους στρατιωτικούς δεσμούς ανάμεσα στις δύο χώρες, παρά την πολιτική αναταραχή στην Αίγυπτο.

Ανακοίνωση της αμερικανικής πρεσβείας στο Κάιρο ανέφερε πως μια αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και η Αίγυπτος οργάνωσαν μια κοινή τελετή σήμερα για την άφιξη των μαχητικών, των τελευταίων από τα 224 F-16 που έχουν παραδοθεί στην Αίγυπτο.

Η αντιπροσωπεία των ΗΠΑ συζήτησε επίσης τις προετοιμασίες για τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την ονομασία Bright Star που θα διεξαχθούν τον Οκτώβριο, τις μεγαλύτερες του είδους τους στην περιοχή, δήλωσε αιγυπτιακή στρατιωτική πηγή.

Η άσκηση Bright Star, που πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, ματαιώθηκε το 2011 έπειτα από την πολιτική αναταραχή που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ και την εγκατάσταση ενός στρατιωτικού συμβουλίου στην προσωρινή ηγεσία της χώρας μέχρι την εκλογή του Μοχάμεντ Μόρσι στην προεδρία τον Ιούνιο πέρυσι.

Μέρος μιας ομάδας 20 F-16, τα τέσσερα μαχητικά έφθασαν τον Ιανουάριο και τα υπόλοιπα αναμένονται αργότερα μέσα στο 2013, ανέφεραν αιγυπτιακά μέσα ενημέρωσης. 

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]