Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

300 κομάντος εναντίον του... μνημονίου


  • Αν δεν αρχίσει άμεσα η πολυετής εκπαίδευση των νέων καταδρομέων, θα αποκτήσει κενά η Μονάδα-στυλοβάτης της Ελληνικής Άμυνας στο Αιγαίο
Τρόπους για να παρακαμφθεί η δέσμευση του μνημονίου που απαγορεύει προσλήψεις στο Δημόσιο αναζητά το υπουργείο Άμυνας, προκειμένου να καλύψει με 300 προσλήψεις Επαγγελματιών Οπλιτών το... δραματικό κενό που παρουσιάζει -σε μεσοπρόθεσμη βάση η Μονάδα των σούπερ κομάντος πρώτης γραμμής του Στρατού Ξηράς, η γνωστή Ζ΄ Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών (Ζ ΜΑΚ)!

Τα κενά δεν αφορούν την τρέχουσα σύνθεση της Ζ΄ ΜΑΚ ούτε δημιουργούν σήμερα θέμα ελλιπούς στελεχώσεως. Ωστόσο, όπως λένε πηγές του υπουργείου Άμυνας, η ηλικιακή κατανομή της υπάρχουσας δύναμης της ειδικής αυτής Μονάδας Αμφίβιων Καταδρομών, που ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 1996, μετά την κρίση των Ιμίων, θα δημιουργήσει συντομότατα κενά, καθώς η ηλικία των ανδρών που τη συγκροτούν δεν πρέπει να ξεπερνά τα 30 έτη! Και αυτό για λόγους που σχετίζονται με το είδος της απαιτητικής εκπαίδευσης και της απαιτητικής αποστολής τους.

ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ που έχουν γίνει, αν δεν αρχίσει σήμερα η αρκετών ετών εκπαίδευση και εν συνεχεία η εξειδίκευση και η επιχειρησιακή «ωρίμανση» καινούργιων καταδρομέων νεαρής ηλικίας, τότε θα προκύψουν κενά σε μια μονάδα που αποτελεί αιχμή στα αμυντικά σχέδια της χώρας στο Αιγαίο και αλλού. Διαφορετικά, η Ζ΄ ΜΑΚ θα αναγκαστεί να μείνει με στελέχη έκτος ηλιακών προδιαγραφών! Εδώ έρχεται να αναδειχθεί ο επικίνδυνος ρόλος των μνημονίων που επέβαλε η τρόικα, όχι μόνο για την επιβίωση του λαού, αλλά και στον σκληρό πυρήνα της Άμυνας! Ήδη, πέραν των περικοπών στους εξοπλισμούς, στους μισθούς και στις άλλες λειτουργικές δαπάνες, έχει ακουμπήσει και την οροφή του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. Και αυτό γίνεται με το μπλόκο των προσλήψεων (επαγγελματιών οπλιτών, πολιτικού προσωπικού κ.λπ.) και τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στις στρατιωτικές σχολές, την ώρα που διάφορα σχέδια αφήνουν ανοιχτή την πόρτα ακόμα και για απολύσεις…
ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΥΤΟ, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, που μέχρι τώρα κατηγορείται ότι έχει δεχθεί -εκ του αποτελέσματος- όλα τα κελεύσματα της τρόικας μέσω του υπουργείου Οικονομικών, έχει σχεδιάσει παρέμβαση για να εξασφαλίσει τις 300 προσλήψεις νέων που έχουν τα απαιτούμενα προσόντα για να στελεχώσουν τη Ζ΄ ΜΑΚ. Αυτό αναμένεται να γίνει, αν δοθεί η άδεια, με προκήρυξη για Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠΟΠ), ενώ ενδέχεται μικρός αριθμός να προέλθει από υπηρετούντες υπαξιωματικούς κομάντος, οι παλιές θέσεις των οποίων ωστόσο θα πρέπει και αυτές να αναπληρωθούν. Πρέπει να σημειωθεί ότι προσλήψεις ΕΠΟΠ έχουν να γίνουν περίπου 3 χρόνια και δεν έχουν αναπληρωθεί ούτε τα κενά από την προεκλογική μείωση της θητείας το καλοκαίρι του 2009, αλλά ούτε τα κενά από τις μερικές εκατοντάδες -φυσιολογικές- αποχωρήσεις ή απολύσεις…

Σήμερα και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν περίπου 25.000 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ). Τα τελευταία στοιχεία (2012) ανέφεραν συγκεκριμένα ότι υπηρετούν 24.843 ΕΠ.ΟΠ, εκ των οποίων οι 11.834 είχαν ήδη μονιμοποιηθεί, ενώ το ίδιο συνέβη τους τελευταίους μήνες του 2012 και τούτες τις ήμερες και με άλλους 4.530 περίπου, ύστερα από σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες. Οι ΕΠ.ΟΠ. (από τους οποίους προέρχονται και οι περισσότεροι άνδρες της Ζ΄ ΜΑΚ) προσλαμβάνονται αρχικά υποχρεωτικά για 7 χρόνια, ενώ στη συνέχεια σχεδόν το 95% και πλέον εξ αυτών μονιμοποιείται (φεύγουν μόνο όσοι θέλουν η όσοι κριθούν, βάσει νομού, ακατάλληλοι).

Πηγή 6 ΗΜΕΡΕΣ 04/02/2013 – Γ. ΔΗΜ.
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]