Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Mε χαλασμένα εξαρτήματα δεν ξαναφτιάχνεις μηχανή


Tου Στρατή Μαζίδη

Τι είναι τελικά η Ελλάδα μας; Τι είναι τελικά αυτή η δύσμοιρη χώρα που βρέθηκε να ζει αυτή τη στιγμή ίσως τις χειρότερες ημέρες της σύγχρονης ιστορίας της;

Μια χαλασμένη μηχανή; Και αν ναι, πώς θα ξαναλειτουργήσει; Στα καράβια οι μηχανικοί συνηθίζουν να τηλεγραφούν στα γραφεία τους μια σειρά από λίστες για ανταλλακτικά που τους χρειάζονται ώστε είτε να επισκευάσουν τη χαλασμένη μηχανή είτε να τη διατηρήσουν σε άριστη κατάσταση.

Τις περισσότερες φορές προμηθεύονται με καινούρια ανταλλακτικά διότι ακριβώς κανείς στα γραφεία δεν εμπιστεύεται τα μεταχειρισμένα μέρη όπου ακόμη αυτά εμπορεύονται. Κι αν συμβεί αυτό, εξετάζουν πολύ προσεκτικά το προϊόν.

Εμάς πάλι προσπαθούν να μας πείσουν, και δυστυχώς αρκετοί έχουν πέσει θύματα αυτής της προπαγάνδας, πως με τα χαλασμένα, τα δεύτερης ποιότητας ανταλλακτικά, αυτά που κατέστρεψαν τη μηχανή, αν τα καθαρίσουμε και τα γυαλίσουμε, δηλαδή αν τα ψευτοφτιασιδώσουμε, θα καταφέρουμε να φτιάξουμε τη μηχανή.

Συγγνώμη αλλά δε γίνεται έτσι παιδιά.

Οι χορτασμένοι δε θα νοιαστούν τον πεινασμένο. 
Οι βολεμένοι δε θα νοιαστούν τον άνεργο. 
Οι ζεσταμένοι δε θα νοιαστούν τον άστεγο. 
Οι φυλασσόμενοι δε θα νοιαστούν τον αδύναμο.

Αντίθετα θα μεγιστοποιήσουν τη δυστυχία των παραπάνω.

Τι αποτελεί τη σημερινή πλειοψηφία των 300; Άνθρωποι που κάποτε το έπαιζαν επαναστάτες και μετά βολεύτηκαν. Αυτοί θα πολεμήσουν το σύστημα; Άνθρωποι που πήδηξαν από το ένα κόμμα στο άλλο για να δώσουν παράταση στην καριέρα τους στον πολιτικό στίβο.

Πολύ απλά, αυτός που δεν κινδυνεύει να πνιγεί, δεν έχει κανένα λόγο να σπάσει το κεφάλι να βρει τρόπο να γλυτώσει.

Με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι νυν 300 αποτελούν εξαρτήματα που άλλα είτε δοκιμάστηκαν και δε δούλεψαν, είτε δεν κάνουν για τη μηχανή, είτε είναι κακής ποιότητας.

Η μηχανή εξακολουθεί να παραμένει χαλασμένη λειτουργώντας με τέτοιο τρόπο που λίγο χρειάζεται για να διαλυθεί εντελώς.

Πρέπει εμείς, οι καραβοκύρηδες να ανέβουμε στο πλοίο, να δούμε προσεκτικά τη μηχανή, να βάλουμε σε μια κούτα όλα τα ακατάλληλα ανταλλακτικά δίνοντάς τα έξω για σκουπίδια, να φέρουμε καινούρια, να τα τοποθετήσουμε όπως πρέπει στη μηχανή ώστε να εργαστούν σωστά και τότε να λύσουμε κάβους για να συνεχίσουμε το μακραίωνο ταξίδι μας.


Πηγή: Free Pen
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]