Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Αθωώθηκαν οι επικίνδυνοι, παραπέμπεται ο χρήσιμος ηλίθιος


Μπορεί να δήλωνε πως δεν θα παίξει τον ρόλο της Ιφιγένειας, αλλά θα βαδίσει τον δρόμο προς το θυσιαστήριο που ίσως δεν επιφέρει καμία κάθαρση. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παραπέμπεται τελικά, ενώ Παπαδήμος, Βενιζέλος και Παπανδρέου αθωώθηκαν από την Βουλή, πρωτοστατούντος φυσικά του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος είναι προφανές πως δεν θέλει να δημιουργήσει προηγούμενο παραπομπής πρώην πρωθυπουργού.

 Όπως προέκυψε από την ψηφοφορία υπέρ της πρότασης της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ τάχθηκαν 265 βουλευτές κατά 6 και παρών 3. Στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, ψήφισαν 129 υπέρ 26 κατά και βρέθηκαν 4 άκυρα. Στην πρόταση ΑΝΕΛ- ΧΑ 110 τάχθηκαν υπέρ, 28 κατά και τρία "παρών".
80 βουλευτές ζήτησαν να παραπεμφθεί ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου και 124 βουλευτές ο Β. Βενιζέλος

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Ψήφισαν συνολικά 294 βουλευτές
Για Παπακωνσταντίνου 294
Έγκυρα 286
Άκυρα 5
Λευκά 3
Για την πρώτη πρόταση ψήφισαν 265
Κατά 6
Παρών 3
Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ 129
Κατά 26
Παρών 4
Για πρόταση ΑΝΕΛ 110
Κατά 28
Παρών 3

Για Βενιζέλο
Ψήφισαν 265
Έγκυρα 154
Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για παραπομπή 124
Κατά 24
Παρών 2
Για πρόταση ΑΝΕΛ 104
Κατά 23
Παρών 1

Για Παπανδρέου 224
Υπέρ της πρότασης ΑΝΕΛ 80
Κατά 19
Παρών 8

Για Παπαδήμο: 221
Υπέρ 63
Κατά 34
Παρών 6

Η διάσωση Παπανδρέου θα "βαρύνει" το ΣΥΡΙΖΑ

Αντί να πρυτανεύσουν οι φωνές του Κουρουμπλή, του Μητρόπουλου, της Κωνσταντοπούλου, της Σακοράφα και άλλων, επεκράτησαν οι φωνές της φυγάδευσης, της συγκάλυψης. Απόψε η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχασε μία μεγάλη ευκαιρία να αποδείξει ότι μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του δικαίου. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όμως έχασε πολύ περισσότερα. Εκτός εάν κάποιοι νιώθουν “ικανοποιημένοι” από αυτή την εξέλιξη.

Πηγή

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]