Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Όλοι οι άνθρωποι του… Προξένου!

Η «αφρόκρεμα» των τουρκοπρακτόρων της Θράκης (που παριστάνουν και τους…Έλληνες πολίτες) σε ταξιδάκι αναψυχής και…οθωμανικής ιστοριοδιφίας στην Ανατολική Θράκη, παρέα με τον πρόξενο Ιλχάν Σενέρ!
 
    Ο τίτλος του δημοσιεύματος παραπέμπει βεβαίως στη γνωστή ταινία του Άλαν Πάκουλα «Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου» με τους Ρέντφορντ και Χόφμαν. Ε, εντάξει, σκάνδαλο τύπου Γουότεργκεϊτ στα μέρη μας δεν έσκασε ακόμη (αν και με τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων γίνεται και εδώ κυριολεκτικά ο κακός χαμός), είδαμε όμως το δημοσίευμα της «Μπιρλίκ» και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και το θυμηθήκαμε, καθότι και ο πρόξενος ήταν εκεί και (σχεδόν) όλοι οι βασικοί του υπάλληλοι από Κομοτηνή και Ξάνθη. Πού; Μα σε ταξιδάκι αναψυχής και…τουρκο-ιστορικής περιήγησης στην Αίνο της Ανατολικής Θράκης. Εκεί δηλαδή όπου πήγε ο Ιλχάν Σενέρ πριν από λίγες μέρες  μαζί με την κουστωδία του, που την αποτελούσαν ο πρόεδρος της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» και δήμαρχος Ιάσμου Ισμέτ Καντί, οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ και Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, ο δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ, ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Τσουκάλ, ο πρόεδρος της ΠΕΚΕΜ Τζεμίλ Καμπζά, ο επικεφαλής του κόμματος DEB στην Ξάνθη Οζάν Αχμέτογλου και μια ομάδα από εκπροσώπους του μειονοτικού τύπου με όλα τα γνωστά…λουλούδια (Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, Τζεγκίζ Ομέρ, Ταχσίν Ιλχάν, κλπ).

    Τι έκανε λοιπόν εκεί αυτή η παρεούλα; Τα εξής:

    1) Επισκέφτηκε αρχικά τον έπαρχο Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ στο γραφείο του, στο κτίριο του Διοικητηρίου, όπου παραβρέθηκαν και άλλοι ντόπιοι επίσημοι, όπως ο φρούραρχος Χακτάν Οζτούρκ, ο δήμαρχος Αίνου Αχμέτ Τσαγίρ, ο εισαγγελείς Γιουσούφ Μπαχαντίρ Οζάϊ και Αλή Κιλίντς, οι δικαστές Οζγκιούρ Καπουτζού και Εμινέ Σαλτ Κιλίντς, ο αστυνομικός διευθυντής Μουράτ Ουτσάρ και κάποιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι.
    2) Mετά τη συνάντηση, συνοδεία του επάρχου Μπαϊσάλ, ακολούθησαν επισκέψεις σε ιστορικά μέρη της περιοχής (όπως βλέπετε και στην 1η φωτογραφία), δηλαδή στο τζαμί Φατίχ, στο ιστορικό λιμάνι της περιοχής, που λειτουργούσε για πολλά χρόνια την εποχή των Οθωμανών, στο ευρισκόμενο στην ίδια περιοχή Πέτρινο Σπίτι, όπου σύμφωνα με μια φήμη είχε μείνει κάποτε επί τρεις μέρες και τρεις νύχτες ο Οθωμανός σουλτάνος Μωάμεθ ο Πορθητής (σ.σ. γουάου!), στον τάφο του Χας Γιουνούς Μπέη και στο παλιό τουρκικό νεκροταφείο, όπου και έγινε ενημέρωση για τα μνημεία από τους υπαλλήλους.
    3) Στη συνέχεια, ο έπαρχος Μπαϊσάλ παρέθεσε γεύμα στους μουσαφίρηδες, παρουσία και του δημάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Καραγκιόζ, όπως και του επάρχου Ιψάλων Μεχμέτ Αλή Γκιουρμπούζ.
    4) Και τέλος οι «συντοπίτες» μας παρέα με το αφεντικό τους, επισκέφτηκαν και ένα χωριό της κοινότητας Σουλτανίτζε, στο οποίο κατοικούν κυρίως μουσουλμάνοι που ήρθαν από την Βουλγαρία. Μιλώντας εκεί ο ψευδομουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ (2η φωτογραφία), ευχαρίστησε για τη φιλοξενία εκ μέρους του έπαρχου Αίνου, έδωσε σύντομες πληροφορίες για την… “Τουρκική Μειονότητα Δυτικής Θράκης” (σ.σ. ε πώς, να μην μάθουν δηλαδή και τίποτε οι άνθρωποι για τους εδώ…Τούρκους αδελφούς τους;), ενώ απηύθυνε και στους ντόπιους το σύνηθες μήνυμα τουρκο-ενότητας, λέγοντας πως «εμείς σας βλέπουμε σαν συμπολίτες μας. Ο Αλλάχ ας μας βοηθάει όλους. Ο Αλλάχ να μην επιτρέψει ζημιά σε αυτά τα χώματα. Πάντοτε πρέπει να αγαπάμε και να νοιαζόμαστε ο ένας για τον άλλο. Εάν είστε ισχυροί, είμαστε και εμείς. Ο αιώνας που έρχεται στον κόσμο θα είναι ο δικός μας αιώνας. Ο Αλλάχ ας μας ανοίγει τον δρόμο».
    Και φυσικά, they lived happily ever after…

    ΑΛΛΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
    1. Εδώ όλα τα…παιδιά στα σκαλιά του Διοικητηρίου της Αίνου. Διακρίνονται μεταξύ άλλων οι Τζεμίλ Καμπζά, Αχμέτ Μέτε, Ιλχάν Σενέρ, Οζάν Αχμέτογλου, Ισμέτ Καντί, Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, ψευδομουφτής Ιμπραήμ Σερήφ, Μουσταφά Τσουκάλ, Τζεγκίζ Ομέρ και δήμαρχος Αρριανών Ιμπραήμ Σερήφ. Τουτέστιν τόσο πολύ σκυλολόι μαζεμένο σε τόσο λίγο χώρο, πραγματικά πολύ καιρό είχαμε να ξαναδούμε…
   2. Το ίδιο ακριβώς σχόλιο ισχύει και εδώ, με τη μόνη διαφορά πως τώρα η πρακτοροσύναξη μεταφέρθηκε πια μέσα στο Διοικητήριο.
   3. Από το γεύμα που παρέθεσε ο έπαρχος Αίνου.
   4. Οι αξιότιμοι κύριοι Τζεγκίζ Ομέρ, Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ, Ισμέτ Καντί, Μουσταφά Τσουκάλ και Οζάν Αχμέτογλου στο γραφείο του έπαρχου της Αίνου Φατίχ Μπαϊσάλ.
   5. Σερήφ, Ομέρ, Τσουκάλ, Ντεντέ και Καντί υπό το βλέμμα και τις…ευλογίες του Μουσταφά Κεμάλ.
   6. Ε, και εδώ ένα ακόμη πλάνο από την οθωμανική ιστοριοδιφική περιήγηση των λεγάμενων, που δείχνουν σχεδόν…συνεπαρμένοι! Αλλά και γιατί να μην είναι άλλωστε; Ως γνωστόν, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ανατολική Θράκη μυρίζει…τουρκικό πολιτισμό!







Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. τι ειναι αυτα τα πραγματα ρεεε????ακου βολτουλα αναψυχης...τι λες μωρε??απο που και ως που??μηπως ετοιμαζουν τιποτα ολοι αυτοι οι γαιδαροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]