Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τα σχέδια των παγκοσμιοποιητών σε εξέλιξη στην Αίγυπτο

Προειδοποίηση Αιγύπτιου υπ. Άμυνας: "Το κράτος καταρρέει"
  • Νέος νόμος της κυβέρνησης Morsi επιτρέπει την χρήση των Ε.Δ. «για ενίσχυση του έργου της αστυνομίας»
  • Δύο ακόμη νεκροί από πυροβολισμούς στις συνεχιζόμενες ταραχές
  • Συνολικός αριθμός νεκρών: 52 (την τελευταία εβδομάδα)
  • Μονάδες των Ε.Δ. της Αιγύπτου έχουν αποσταλεί στο Σουέζ «για να το θωρακίσουν»
Russia Today
29 Ιανουαρίου 2013
Απόδοση: Ας Μιλήσουμε Επιτέλους

Ο Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας, στρατηγός Abdel Fattah Sissi, έχει προειδοποιήσει ότι η μη επίλυση της πολιτικής κρίσης η οποία επικρατεί στην Αίγυπτο θα οδηγήσει τελικά στην «κατάλυση του κράτους».

Ο Sissi έκανε την δήλωση στην επίσημη σελίδα του αιγυπτιακού Στρατού στο Facebook, τονίζοντας ότι οι μελλοντικές γενιές ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο από τις συνεχιζόμενες συγκρούσεις.

Τα σχόλιά του έγιναν σε μια καίρια φάση, καθώς η Αίγυπτος ανέπτυξε στρατιωτικές δυνάμεις σε πόλεις κατά μήκος της Διώρυγας του Σουέζ, ενός στρατηγικής σημασίας θαλάσσιου «περάσματος» που συνδέει τη Μεσόγειο με την Ερυθρά Θάλασσα. Ο Αιγύπτιος στρατηγός υπογράμμισε ότι το πρωταρχικό κίνητρο που τον ώθησε στην αποστολή των στρατευμάτων είναι η προστασία της ναυσιπλοΐας σε αυτή την κομβικής σημασίας θέση, η οποία επιτρέπει στα πλοία εμπορικών και άλλων στόλων να διασχίζουν τις θαλάσσιες οδούς χωρίς να είναι αναγκασμένα να διαγράφουν κυκλική διαδρομή γύρω από την Αφρική.
«Η ανάπτυξη του στρατού σε θέσεις κοντά στο Πορτ Σάιντ και το Σουέζ έχει ως στόχο να προστατεύσει τα ζωτικά στρατηγικά συμφέροντα του αιγυπτιακού κράτους, στην πρώτη γραμμή των οποίων βρίσκεται η θωράκιση της ζωτικής σημασίας διώρυγας του Σουέζ», διευκρίνισε ο Sissi. 

Ο αριθμός των νεκρών πολιτών μέσα στην τελευταία εβδομάδα έχει ανέλθει στους 52, ως αποτέλεσμα των βίαιων ταραχών που ξέσπασαν σε τρεις μεγάλες πόλεις κατά μήκος της διώρυγας: του Πορτ Σάιντ, της Ισμαηλία και του Σουέζ. Ο ισλαμιστής πρόεδρος της χώρας, Mohammed Morsi, απάντησε κηρύσσοντας τις τρεις αυτές πόλεις σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, αλλά και επιβάλλοντας στους κατοίκους απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ.

Μέχρι στιγμής, η απαγόρευση της κυκλοφορίας δεν τηρείται από τους περισσότερους κατοίκους. Τα καταστήματα και τα καφενεία παραμένουν ανοικτά στις τρεις αυτές πόλεις, ενώ χιλιάδες διαδηλώνουν συνεχώς, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Morsi μέχρι τα ξημερώματα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι μόνο τη Δευτέρα, 2 πολίτες έχασαν την ζωή τους από πυροβολισμούς και 590 τραυματίστηκαν.

Μετά την κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, το υπουργικό συμβούλιο της Αιγύπτου ενέκρινε νόμο που επιτρέπει στον Πρόεδρο Morsi να κάνει χρήση των Ενόπλων Δυνάμεων προκειμένου «να ενισχυθεί η αστυνομία στο έργο της διατήρησης της ασφάλειας και της προστασίας των ζωτικών οργάνων του κράτους», όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση. Ο νέος νόμος εξουσιοδοτεί τον στρατό να λειτουργεί ως αστυνομική δύναμη, αντί για στρατιωτική, και προβλέπει ότι οι συλληφθέντες θα οδηγούνται σε κανονικά δικαστήρια και όχι στρατοδικεία.

Ο στρατός θα παραμείνει «ακλόνητο και συμπαγές σώμα», τόνισε ο Αιγύπτιος στρατηγός, προειδοποιώντας ότι τα πολιτικά, οικονομικά, κοινωνικά προβλήματα, καθώς και τα θέματα ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Αίγυπτος αποτελούν «απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας».


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]