Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Εκλογές πριν από τον Σεπτέμβριο ζήτησε ο Τσίπρας

Να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις γερμανικές που θα γίνουν τον Σεπτέμβριο, ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στη ΝΕΤ, το βράδυ της Δευτέρας. Όπως τόνισε, ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, θα διεκδικήσει βιώσιμη λύση για τη χώρα, ενώ επεσήμανε ότι στόχος του κόμματός του είναι η επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης, αλλά χωρίς μνημόνια λιτότητας.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε ότι η Α. Μέρκελ δεν λέει την αλήθεια στον γερμανικό λαό ενόψει των εκλογών, ότι δηλαδή το πρόγραμμα για την Ελλάδα απέτυχε. Πρόσθεσε ότι και ο ίδιος παρέθεσε αριθμούς στον γερμανό υπουργό Β. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους, για να καταδείξει την αποτυχία του προγράμματος. Ακόμα, ανέφερε ότι είναι ανάγκη το ΔΝΤ να συγκρουστεί πιο ανοιχτά με την Γερμανία και όχι με μισόλογα, ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του θα συμμαχήσει ακόμη και με τον διάβολο για να πετύχει αποτελέσματα για τη χώρα.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις, είπε ότι εμφανίζεται μια παροδική δημοσκοπική ανάκαμψη της κυβέρνησης και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχυθεί. Υπογράμμισε πως μετά την εκταμίευση της δόσης δημιουργήθηκε μια ψεύτικη προσδοκία εκ μέρους της κυβέρνησης, ενώ γύρω μας υπάρχει μια σκληρή πραγματικότητα. «Οι δόσεις που παίρνει η χώρα αρκούν ίσα ίσα για να μην χρεοκοπήσουν οι τράπεζες, αλλά δεν αρκούν για να μην χρεοκοπήσουν οι Έλληνες».

Όσον αφορά στις ιδιωτικοποιήσεις, επεσήμανε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στην πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι είναι κατά της λεηλασίας του δημοσίου και ότι όποιες ιδιωτικοποιήσεις γίνουν θα πρέπει να έχουν κοινωνική ανταποδοτικότητα. Ακόμα, υποστήριξε την ανάγκη να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα γραφειοκρατίας, διαφθοράς και περιβάλλοντος και να υπάρξει το κατάλληλο κλίμα σταθερότητας για να προσελκύσει η χώρα επενδύσεις, ενώ σημείωσε την ανάγκη να αντιμετωπιστεί και η εγχώρια ολιγαρχία που αποτελείται από λίγες οικογένειες που ελέγχουν την πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας.

Μιλώντας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας, έκανε λόγο για αντιδημοκρατική στάση της κυβέρνησης και υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικούν αλλαγή των νόμων για να ζουν με αξιοπρέπεια. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι μέσα από ένα σχέδιο, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανεκκινήσει την οικονομία.

Σε ερώτηση για τα φαινόμενα πολυφωνίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Α. Τσίπρας υπερασπίστηκε τα δημοκρατικά χαρακτηριστικά του κόμματός του και τόνισε ότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν σε όλα τα κόμματα.

Σε ερώτηση για τη βία και τη θεωρία των άκρων, τόνισε ότι πρόκειται για μια επικίνδυνη και ανόητη θεωρία, «ανόητη, γιατί θα έχει ως αποτέλεσμα να ενισχύσει το πραγματικό άκρο». «Δεν είναι δυνατό μετά από τόσα χρόνια μεταπολίτευσης να έρχονται κάποιοι σύμβουλοι Σαμαρά και να τον ωθούν σε αυτό τον ολισθηρό δρόμο», είπε. Όσον αφορά στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ότι «δεν έχουμε πολιτική αντιπαράθεση αλλά καθημερινή προσπάθεια ενός επιτελείου, ακόμη και με χαλκευμένο βίντεο να αναδεικνύει αυτά τα θέματα. Μπροστά στην πρεμούρα να αναδείξουν τη θεωρία των δύο άκρων, υπάρχει μόνο μια εγκληματική συμμορία, που μας ντροπιάζει». Η στάση του ΣΥΡΙΖΑ «είναι κατά παραβατικότητας, κανείς δεν είπε να μην γίνει έλεγχος από εισαγγελείς».

Για την τοποθέτηση του Τ. Κουράκη σχετικά με την μισθοδοσία των ιερέων, είπε πως είναι περίεργο να υπάρχει θέμα με την πρόταση ενός βουλευτή της αριστεράς και να μην λέει κανείς τίποτα, που την ίδια άποψη διατύπωσε ο κ. Στουρνάρας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει καμία κατάληξη στον ΣΥΡΙΖΑ και ότι το θέμα αυτό θα συζητηθεί και με την εκκλησία.

Πηγή: ΑΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]