Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Άμεση αντίδραση Ρωσίας και …Χεζμπολάχ στο Ισραηλινό χτύπημα κατά της Συρίας

Η Ρωσία εξέφρασε σήμερα τη μεγάλη ανησυχία της για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Ισραήλ βομβάρδισε περιοχή κοντά στη Δαμασκό και τόνισε πως αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν θα πρόκειται για μια ανεπίτρεπτη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

"Αν οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν, τότε θα έχουμε να κάνουμε με αδικαιολόγητες επιθέσεις σε στόχους εδαφών μιας κυρίαρχης χώρας, που παραβιάζουν τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και είναι ανεπίτρεπτες, όποιο και αν είναι το κίνητρό τους», ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πληροφορίες ανέφεραν χθες Τετάρτη ότι ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη βομβάρδισαν αυτοκινητοπομπή κοντά στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, προφανώς έχοντας ως στόχο φορτίο όπλων το οποίο προοριζόταν για την Χεζμπολάχ.

Η συριακή κρατική τηλεόραση κατηγόρησε το Ισραήλ ότι βομβάρδισε στρατιωτικό ερευνητικό κέντρο στην Τζαμράγια, ανάμεσα στη Δαμασκό και τα σύνορα.
Οι Σύροι αντικαθεστωτικοί τόνισαν από την πλευρά τους πως εκείνοι επιτέθηκαν στις εγκαταστάσεις.

Η Ρωσία κατηγόρησε το Ισραήλ ότι παραβιάζει την χάρτα των ΗΕ απέναντι σε μία κυρίαρχη χώρα, ενώ η Χεζμπολάχ με ανακοίνωση της, θέτει τις δυνάμεις της στο πλευρό του Άσαντ.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι τώρα οι ισλαμοφασίστες του Κατάρ, της Κλίντον και της Αλ Κάιντα, εκτός από Σύριους και Κούρδους, ανοίγουν ένα μεγάλο μέτωπο με τους ισλαμιστές της Χεζμπολάχ. Φίλος από την περιοχή μας έβαλε σε ένα άλλο σκεπτικό:
Εάν το Ισραήλ δεν συνεχίσει τα χτυπήματα κατά της Συρίας, αυτό σημαίνει ότι έκανε ένα απρόβλεπτο δώρο στον Ασαντ αφού με αυτόν τον τρόπο έβαλε στο παιχνίδι την Χεζμπολάχ! Πως θα δικαιολογήσει τυχόν μελλοντική “απραξία” το Ισραήλ; Μα φυσικά λόγω της αντίδρασης της Ρωσίας!


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]