Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τεράστια η υποκρισία τους...

Δεν νοιάστηκαν για τους αυτόχειρες, όσους πεινάνε και βρίσκονται στο δρόμο, αλλά «καίγονται» για την αιθαλομίχλη!

Γράφει ο δημοσιογράφος Βασίλης Τσεκούρας 

Αυτό κι αν είναι υποκρισία!
Τόσο καιρό ο κόσμος ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, ένα όριο που φορολογήθηκε και επίσημα πέρυσι 3.000 αυτοκτονίες λόγω της κρίσης και της διάλυσης της κοινωνίας και της οικονομίας, από ένα πολιτικό σύστημα σαθρό και σάπιο που προσπαθεί ακόμα να στηρίξει όμοιους επιχειρηματικούς, μιντιακούς και τραπεζικούς κύκλους.

Δεν νοιάστηκαν για τα εκατοντάδες αθώα παιδιά που λιποθυμούν καθημερινά στα σχολεία, επειδή δεν έτυχε οι γονείς τους να είναι σε κλίκες και από τζάκια για να γίνουν Υπουργοί ή κομματικά στελέχη και να βολευτούν σε διάφορες θέσεις. Δεν νοιάστηκαν για το 1,5 ανέργους, ξεριζώνοντας παραπάνω την οικονομία της χώρας, αφήνοντας στο έλεος κάθε εργασιακό δικαίωμα, κεκτημένο δεκαετιών.

Τώρα, του ένοιαξε η αιθαλομίχλη, που αν είναι τόσο σοβαρό πρόβλημα θα πρέπει να βρουν άμεσα μια λύση. Και αυτές δεν είναι πολλές!

Ας κατεβάσουν σε επίπεδα εσωτερικής υποτίμησης την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης, κάνοντας για λίγο τα στραβά μάτια στο ισοζύγιο εισαγωγών – εξαγωγών που θέλουν να ισοσκελίσουν. Ας αφήσουν προς το παρόν στην άκρη τα νούμερα και ας κοιτάξουν την κοινωνία που αυτή σηκώνει τόσο καιρό το βάρος των μέτρων και της λιτότητας.

Επέκταση του μέτρου και σε άλλες κοινωνικές ομάδες που προτείνουν μερικοί, είναι αποτελεσματικό. Η πτώση στις παραγγελίες αγγίζει το 75%. Ο κόσμος δεν τιμωρεί μόνο, αλλά δεν έχει να βάλει πετρέλαιο. Το λογικό είναι να ψάξει να βρει εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης για να ζεσταθεί τον χειμώνα.

Παρά τις συσκέψεις, η τιμή στο πετρέλαιο θέρμανσης δεν πρόκειται να μειωθεί. Πρώτον, γιατί δεν έχουν το “ΟΚ” από την τρόικα και δεύτερον γιατί θα τους πέσουν τα μούτρα ότι απέτυχαν. Δεν γίνεται να κοιτάς συνεχώς το πόσο γάλα βγάζει κάθε χρόνο η αγελάδα όταν την αρμέγεις. Πρέπει να κοιτάξεις και την ίδια για να συνεχίζει να σου βγάζει γάλα…
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]