Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Παραχάραξη των πρακτικών της Βουλής για λόγους... "ευθιξίας"

Η αλήθεια ως έχει

Αν ισχύουν οι έντονες φημολογίες και τα ρεπορτάζ, τότε μια από τις πλέον απαράδεκτες πρωτοβουλίες του προεδρείου της Βουλής είναι η σύσταση στους πρακτικογράφους των συνεδριάσεων του Κοινοβουλίου να μην περνούν στα πρακτικά λέξεις και φράσεις όπως «κυβέρνηση Τσολάκογλου», «νενέκοι», «προδότες», «πράκτορες» κ.λπ. Αυτές είναι αποφάσεις που ταιριάζουν σε οργουελιανά καθεστώτα τύπου 1984, Σοβιετική Ενωση και σε άλλους εφιάλτες που ξεπήδησαν από την ανθρώπινη φαντασία και την Ιστορία.

Ο,τι λέγεται πρέπει να καταγράφεται όπως ειπώθηκε. Κανένα πρόσωπο, κόμμα ή προεδρείο Βουλής δεν έχει το δικαίωμα να παραχαράξει την Ιστορία και να τη στριμώξει στην προκρούστεια κλίνη του χυδαίου και υποκριτικού καθωσπρεπισμού. Οι Ελληνες έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να ενημερώνονται για τα διαδραματιζόμενα στο Κοινοβούλιο δίχως λογοκρισία. Η γνώμη εκάστου να διατυπώνεται και στο χαρτί ως έχει. Και ο ιστορικός του μέλλοντος διατηρεί το δικαίωμα να ερευνά την ατμόσφαιρα που επικρατεί κατά καιρούς στις συνεδριάσεις διαβάζοντας στα πρακτικά τις αυθεντικές εκφράσεις των βουλευτών -όχι την επεξεργασμένη «πραγματικότητα» που επιθυμούν ορισμένοι αδαείς.

Η λέξη «αδαείς» ταιριάζει απόλυτα με τη ρηχότητα της σκέψης μερικών, οι οποίοι αγνοούν -για παράδειγμα- ότι σε χώρες όπως οι ΗΠΑ καταγράφονται στα κρατικά αρχεία (με κείμενο και ήχο) ακόμη και διάλογοι που περιέχουν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς και στους οποίους συμμετέχουν ο πρόεδρος της Αμερικής, υπουργοί και στρατιωτικοί.

Προχθές ανακοινώθηκε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της Γερμανίας ότι τα μηνύματα (SMS) του κινητού τηλεφώνου της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ αρχειοθετούνται ως επίσημα έγγραφα, αν αφορούν πολιτικά ζητήματα. Πουθενά δεν προβλέπεται «εξομάλυνση» των φράσεων της κ. Μέρκελ, αν αυτές δεν είναι και τόσο... κομψές.

Και εδώ, στη χώρα που χρεοκόπησαν, διέσυραν και καταπρόδωσαν, οι «εύθικτοι» καμώνονται ότι δεν αντέχουν να βλέπουν στα πρακτικά της Βουλής τα λόγια των συναδέλφων τους.

Συν τοις άλλοις, όπως τελικά απέδειξε η ίδια η ζωή, στο Κοινοβούλιο κατά καιρούς έχουν κατακτήσει έδρες και άτομα στα οποία ταιριάζουν οι χειρότεροι των χαρακτηρισμών.



Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]