Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Πάλι μας δουλεύουν οι Τούρκοι για τη σχολή της Χάλκης

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Δημοσιογράφος - Συγγραφέας - Τουρκολόγος

Πριν καλά τα «παπαγαλάκια» της Άγκυρας πανηγυρίσουν εδώ στην Ελλάδα για την είδηση που μετέδιδαν ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, οι Τούρκοι έδειξαν ξανά το αληθινό τους πρόσωπο και το πώς μας δουλεύουν «ψιλό γαζί» για το θέμα αυτό αφού από το 1996 και μετά τουλάχιστον δέκα φόρες εξήγγειλαν ότι θα επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης χωρίς να γίνει τίποτα.
Είναι δε πολύ χαρακτηριστικός ο τουρκικός τίτλος της εφημερίδας Radikal για το θέμα, «Heybeliada için top Samaras’ ta», δηλαδή, «Η μπάλα στον Σαμαρά για την Χάλκη».

Έτσι, όπως ανέφεραν τα τουρκικά δημοσιεύματα, μετά την συνάντηση που είχαν στο Κατάρ ο Έλληνας πρωθυπουργός κ Σαμαράς με τον Ερντογάν, ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους πως έχει μεν τη πρόθεση να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά… πρώτα περιμένει να κάνει η Αθήνα μια δική της ανταποδοτική κίνηση στην πρόθεση αυτή.
Και σαν μια ανταποδοτική κίνηση ο Ερντογάν πρότεινε με περισσό θράσος στον Έλληνα πρωθυπουργό να ανοίξει μεγάλο μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα, υλοποιώντας έτσι τα γνωστά σχέδια της Άγκυρας να ηγηθεί όλων των μουσουλμάνων που σήμερα βρίσκονται στην Ελλάδα και υπολογίζονται περίπου στο ένα εκατομμύριο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, το θέμα αυτό θα συζητηθεί και στην συνάντηση των δυο πρωθυπουργών που θα γίνει στις 5 Μαρτίου στην Άγκυρα. Το εντυπωσιακό είναι ότι σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα το θέμα αυτό σχεδόν έκλεισε και γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση θα προχωρήσει προς ικανοποίηση του τουρκικού αιτήματος.

Αλλά το πιο εξοργιστικό ήταν ότι ο Ερντογάν στη συζήτηση που είχε με τον κ Σαμαρά ούτε λίγο ούτε πολύ έθεσε σαν αντάλλαγμα, όπως τόνισε χαρακτηριστικά για την επαναλειτουργία της θεολογικής Σχολής της Χάλκης, την… παραχώρηση θρησκευτικής ελευθερία στους Τούρκους, όπως αποκάλεσε τους μουσουλμάνους της Δυτικής Θράκης.

Μετά από όλα αυτά, όπως φαίνεται, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει πρώτη σε κάποια «ανταποδοτική κίνηση» τότε τα «όνειρα» για την επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της Χάλκης θα… μοιάζουν με τα γνωστά παραμύθια της Χαλιμάς, ένα προσφιλές ανάγνωσμα για την τουρκική διπλωματική πονηρία.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]