Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ισραηλινή πρόταση προς Κύπρο για κοινή ενεργειακή στρατηγική

Μαζί θα πρέπει να προχωρήσουν Κύπρος και Ισραήλ σε ό,τι αφορά την ενεργειακή τους στρατηγική, δήλωσε ο πρόεδρος των Εταιρειών Φυσικού Αερίου και Πετρελαίου του Ισραήλ Γιούρι Αλντούμπι, ο οποίος μίλησε παράλληλα για τα επόμενα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσει η Κύπρος στον τομέα. Συμβούλεψε, επίσης, την κυπριακή κυβέρνηση να ολοκληρώσει άμεσα τις αδειοδοτήσεις και να μην πραγματοποιήσει τρίτο γύρο.

Σε συνέντευξη του στο Sigmalive, ο Γιούρι Αλντούμπι τόνισε ότι οι προσπάθειες των δύο χωρών να καταστούν ισχυρά ενεργειακά κέντρα θα πρέπει να είναι πάνω από όλα συλλογικές, τόσο σε επίπεδο υποδομών, όσο και σε επίπεδο τεχνογνωσίας.

Η Κύπρος, είπε, μπορεί να εκμεταλλευτεί την τεχνογνωσία που υπάρχει στο Ισραήλ και η δημιουργία ενός τερματικού σταθμού υγροποίησης στο νησί, θα επιτρέψει στις δύο χώρες να προχωρούν συλλογικά σε εξαγωγές κάτι που θα καταστήσει την όλη προσπάθεια βιώσιμη και για τις δύο.

Επίσης, επισήμανε ότι θα πρέπει να κλείσει άμεσα το κεφάλαιο αδειοδοτήσεων, το πολύ σε ένα χρόνο, ώστε να συμφέρει να προχωρήσουμε με τη δημιουργία του τερματικού. «Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλο γύρο αδειοδοτήσεων, γιατί οι τιμές του φυσικού αερίου θα πέσουν μελλοντικά λόγω και της αυξημένης προσφοράς» εξήγησε.

Ο Γιούρι Αλντούμπι δήλωσε ότι ήταν έκπληξη το γεγονός ότι καμία εταιρεία ισραηλινών συμφερόντων δεν προκρίθηκε μέχρι στιγμής στους διαγωνισμούς για την κυπριακή ΑΟΖ και εξέφρασε την άποψη ότι είναι σημαντικό να υπάρχει ισραηλινή παρουσία στο νησί, παρόλο που οι παίχτες οι οποίοι ενεπλάκησαν μέχρι στιγμής, είναι τεράστιας εμβέλειας.
Εξάλλου διατύπωσε την εκτίμηση ότι σε 10 χρόνια τα κυπριακά κρατικά ομόλογα θα εκτοξευθούν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]