Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Οι ιμάμηδες, τα γιουσουφάκια και ο… «Σπάρτακος»!

Η ανακοίνωση τύπου της παράταξης πολιτών της Κομοτηνής «Σπάρτακος» σε σχέση με το πολύ σοβαρό ζήτημα της επικείμενης ψήφισης στη Βουλή της τροπολογίας για τον διορισμό των ιμάμηδων, μιας τροπολογίας που πολεμά με λύσσα το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, οι μηχανισμοί του και οι (τουρκόφωνοι και ελληνόφωνοι) λακέδες του…

ΙΜΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ

    Ο κόσμος της Θράκης παρακολουθεί αμήχανος τις διεργασίες που γίνονται προκειμένου να ΜΗΝ ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα η τροπολογία του υπουργείου Παιδείας για τον διορισμό των ιεροδιδάσκαλων – ιμάμηδων. Ο μειονοτικός Τύπος είναι γεμάτος αναφορές σε «αντιρρήσεις» για το θέμα από την πλευρά του Προξενείου και των παρατρεχάμενών του, ενώ στον πλειονοτικό μόνο μερικά μισόλογα και υπονοούμενα γράφτηκαν.
    Ποιος ωφελείται σήμερα με την υφιστάμενη κατάσταση; Ποιος θέλει τους θρησκευτικούς λειτουργούς κάτι μεταξύ πρακτόρων και ρουφιάνων; Ποιος τους θέλει δεμένους στο μυστικά κονδύλια της Άγκυρας; Ποιος τους αρνείται το δικαίωμα να αναλαμβάνουν καθήκοντα με διαφανή τρόπο και να αμοίβονται από τη δουλειά τους με νόμιμες συμβάσεις; Ποιος τελικά συντηρεί τα παρακρατικά κυκλώματα που όλοι γνωρίζουν και κανείς δεν ονομάζει;
    Είναι καιρός να πούμε όλοι την αλήθεια ανοιχτά. Κακώς η Κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει στα μουγκά μία τόσο σημαντική ρύθμιση για το μέλλον της Θράκης και επιτρέπει σε πουλημένους και σε ψηφοθήρες να παίζουν παιχνίδια σε βάρος της ζωής μας. Αν δεν περάσει τώρα με την συγκυβέρνηση η ρύθμιση αυτή, που θα αποδεσμεύσει την μουσουλμανική κοινωνία από το τουρκικό παρακράτος, δεν θα περάσει ποτέ! Καλούμε κάθε τοπικό βουλευτή να τοποθετηθεί δημοσίως στο ζήτημα και να πάψουν τα παζάρια και τη διγλωσσία. Ειδικά η ψήφος των Θρακιωτών βουλευτών είναι βαρύνουσας σημασίας και δεν νοείται να μένουν σιωπηλοί – ή και να πρωτοστατούν σε τεμενάδες! – οι εκλεγμένοι από τον λαό της Θράκης.
    Καλούμε ταυτόχρονα τα θρακικά ΜΜΕ να αναδείξουν το θέμα, καλώντας κάθε πλευρά να πει τα επιχειρήματά της. Διάλογος, διαφάνεια, δημοκρατία. Όλα τα άλλα είναι η παρακμή που μας έφερε ως εδώ κι εξακολουθεί να παζαρεύει την επιβίωσή της σε βάρος της ίδιας της χώρας.
                                                                                                                                            ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – Κίνηση Πολιτών

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]