Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Γκαζάκια » ακόμα και στο σπίτι του Βελουχιώτη!

Γράφει ο Φαήλος Κρανιδιώτης 

Η παρδαλή Αριστερά, Κολωνακίου ή Εξαρχείων, που εκπροσωπεί η χαλαρή ομοσπονδία «συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ/Βίλα Αμαλίας, αντιδρά με λυσσώδες μίσος στη δίκαιη αποδόμησή της. Επί δεκαετίες η, χωρίς λόγο, ενοχική Δεξιά και ο αστικός δημοκρατικός κόσμος αντιμετώπιζαν με σκανδαλώδη ανοχή και επιείκεια τη φασιστοειδή συμπεριφορά των επιδρομέων της «προόδου».

Μοιράζουν με τη σέσουλα συκοφαντικούς ισχυρισμούς και ύβρεις, λοιδορούν την ταυτότητα, την Ιστορία, τους ήρωες και τις αξίες του λαού μας, χλευάζουν την ορθόδοξη πίστη μας και χωρίς αιδώ διεκδικούν και εύσημα «προοδευτικότητας» για τη ρατσιστική σε βάρος της πλειοψηφίας και εθνομηδενιστική κατάντια τους.

Παράλληλα, βέβαια, ποικιλόχρωμοι εκπρόσωποί τους του «χώρου» προσκολλούνται πάντοτε σαν τις μύγες στα κόπρανα και τα ψοφίμια, όπου υπάρχει χρήμα κι εξουσία.

Η κουλτουριαραία, βαριά προοδευτική αριστεράτζα, βλέπετε, ανακυκλώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από το γυαλί, το αλουμίνιο και το χαρτί. Απλά και πριν και μετά είναι δεύτερο πράμα.

Μην επαναλαμβανόμαστε, αλλά τα μαγαζιά των νταβατζήδων, οι μηχανισμοί παρακμής και λεηλασίας της πατρίδας, θα είχαν ξεμείνει από προσωπικό και συνεργούς, αν δεν υπήρχαν τα πρόθυμα δουλικά με τα αριστερά εύσημα. Μία προϋπηρεσία στην ανανεωτική, μαοϊκή, τροτσκιστική, αντιεξουσιαστική ή τρέχα γύρευε Αριστερά άνοιγε περισσότερες πόρτες κι απ’ το να ’ναι gay. Για όποιους δε συνδύαζαν και τα δύο, σκιζόταν η Ερυθρά Θάλασσα για πάρτη τους. Πλάκα τα γαλόνια. Γκρεμίζονταν τα τείχη της Ιεριχούς στην τέχνη, στη δημοσιογραφία, παντού.
Τι κι αν παίρνανε χαρτί για τη φυλλάδα τους από τον Τσαουσέσκου, αν φωτογραφίζονταν σε αμφιθέατρα στο Παρίσι με γενοκτόνους Ερυθρούς Χμερ, τι κι αν είχαν υποστηρίξει κάθε χασάπη του λαού του, τι κι αν είχαν ξεράσει στον δημόσιο βίο κάθε ψυχωτική ιδεοληψία, που απέτυχε παντού στον κόσμο κι οδήγησε ολόκληρα έθνη σε εκατόμβες, εξαθλίωση κι ανελευθερία χειρότερη από δούλου; Αυτοί φέρανε ως παράσημα τη διεθνιστική πίστη τους σε αλλότριους φασισμούς.

Και μόνον η υπερχειλίζουσα παραδοχή όλων των εκφάνσεων της βαρβαρότητάς τους, ότι έπαιρναν γραμμή από ξένα κέντρα, άλλοι με πίστη στην Κίνα, άλλοι στην… Αλβανία ή ευθυγραμμίζονταν για κάνα ψιλό με τη Ρουμανία, ήταν επαρκής λόγος για έναν κακό εθνικιστή σαν κι εμένα να μη μου περάσει ποτέ απ’ το μυαλό έστω η υποψία επιθυμίας να μπω στα μητρώα των βλαμμένων παραφυάδων τους. Ποτέ δεν κατάλαβα πώς γίνεται να μιλάς για ηθική και δίκιο, όταν η Κύπρος είναι κατεχόμενη, η Χειμάρρα υποφέρει, η Θράκη και το Αιγαίο απειλούνται κι εσύ να διαρρηγνύεις τα ιμάτιά σου για τους Οτεντόντους, τους Τσετσένους, τους Παλαιστινίους ή όποιους άλλους, χωρίς να κάνεις πρώτα το καθήκον σου απέναντι στον λαό σου. «Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής χωρίς να είσαι εθνικιστής κι αντίστροφα». Ποιος το ’πε κάπως έτσι; Μήπως κάνας κακός δεξιός ή χρυσαυγίτης; Οχι. Το ’πε ο νικητής Γάλλων κι Αμερικανών, ο Χο Τσι Μινχ!

Το σύνθημα που γεμίζει τους τοίχους της Κούβας «Patria o muerte», «πατρίδα ή θάνατος», θα προκαλούσε εγκεφαλικά στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και τη δυσκοίλια και χολερική καθεστωτική «διανόηση». Σπυριά θα προκαλούσε στην Κουμουνδούρου η πρώτη φράση του καταστατικού των Σαντινίστας «Somos nacionalistas…», «Είμαστε εθνικιστές…»! Η φρασεολογία ακόμη και του Αρη Βελουχιώτη στη γνωστή ομιλία του στη Λαμία, περί φυλής, έθνους, της παράδοσης του ’21 και της κλεφτουριάς, θα χαρακτηριζόταν χρυσαυγίτικη, ρατσιστική και σοβινιστική από τους φωταδιστές της πνευματικής δουλοπαροικίας που υποστηρίζει τον Αλέξη, τον καταληψία του λυκείου του, προσκυνητή του Σόιμπλε και ικέτη του Μολώχ του καπιταλισμού («I ’ll be a good, obedient boy, sir»). Δεν θα τα γλίτωνε τα γκαζάκια η οικία Κλάρα, πριν του πάρουν το κεφάλι οι ίδιοι οι ντεμέκ επαναστάτες του φρεντοτσίνο, προλαβαίνοντας τον Εθνικό Στρατό.

Χρόνια τώρα μοιράζουν ύβρεις και ταμπέλες περί φασισμού, ρατσισμού και Ακροδεξιάς, σε όποιους τολμούσαν και τολμούν να διαφωνούν με τον δικό τους αληθινό φασισμό την ολοκληρωτική αντίληψη και τον φανατισμό τους. Χωρίς να αισχύνονται για τα στοιβαγμένα σάπια πτώματα στην ντουλάπα τους, για τους χασάπηδες που στήριξαν ανά τον κόσμο τις ιδεοληψίες τους που απέτυχαν παντού και πάντα. Αντί να ντρέπονται για τις ιδέες και τις πράξεις τους, τολμούν και μας κουνούν το δάχτυλο, επαιρόμενοι για τις φασιστικές και ρατσιστικές σε βάρος των Ελλήνων και των νόμιμων μεταναστών αντιλήψεις τους, συκοφαντώντας τους αντιπάλους τους.

Γνωρίζουν όμως πλέον ότι οι απαντήσεις θα είναι πληρωμένες και με τόκο. Αυτά που ήξεραν τέλειωσαν…
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

7 σχόλια :

  1. "Δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής χωρίς να είσαι εθνικιστής κι αντίστροφα». Χο Τσι Μινχ!
    Φυσικά αφού ακόμη και στην διεθνιστική σαλάτα θα προσφέρεις τα "υλικά" σου που πρέπει να αποτιμηθούν δεόντως σε σχέση με αυτά των άλλων.
    Ό,τι λειτουργεί και εκτιμάται στην προσωπική δραστηριότητα πως μπορεί να αντιμετωπίζεται διαφορετικά στην πρόσθεσή τους;;... εκτός και εάν εφαρμόσουμε το λαικό ρητό "ελάτε τρελλοί να φάτε του γνωστικού το βιός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ένα ελεεινό κείμενο από ένα ελεεινό εγκέφαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά τα λέει ο Φαήλος. Ας πάρει τώρα τον κόκκινο Πάνο, την Όλγα Κεφαλοβαρδινογιάννη, τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, τον Καραχάλιο και τ' άλλα πρωτοπαλίκαρα της Ν.Δ τού κολλητού του Σαμαρά, να πάει να τους αντιμετωπίσει αυτούς τους Κολωνακιώτες. Εμφύλιος Κολωνακιώτικος Πόλεμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Απαραδεκτο εμφυλιακο κειμενο. Απο τους υποστηρικτες εκεινων που κατεστρεψαν την πατριδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ, όλοι όσοι μετείχαν στον εμφύλιο κατέστρεψαν την πατρίδα. Δεν γίνεται καυγάς με έναν, ούτε και οι δύο πλευρές ήταν άγιες. Μερίδιο ευθύνης έχουν εκείνοι που επέτρεψαν να συμβεί ο εμφύλιος και να πληγώσουν σε βάθος δεκαετιών (και ποιός ξέρει για πόσο ακόμη) ετούτη την πατρίδα. Χρέος όλων μας είναι να αφήνουμε τις εμβόλιμες διαφορές που έντεχνα κάποιοι τοποθετούν ανάμεσά μας. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό, τότε δεν θα μπορέσουμε ποτέ να απεγκλωβιστούμε και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός. Θέλει πολύ δύναμη, μεγάλη προσπάθεια στην αυτογνωσία και στην αυτοκριτική, για να ξεκολλήσουμε από την δύναμη που μας καταδυναστεύει και μας κρατά καθηλωμένους ενώ η ιστορία τρέχει

      Διαγραφή
  5. Οι γνωστες κατηνιες της δεξιας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΑΤΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΕΣ, ΑΝΕΥ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ... ΑΛΕΞΗ... ΣΕ ΤΟΣΟ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΨΗΦΩΝ, ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩΩΩΩΩ;;; ΑΥΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΥΑΙΝΕΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ... ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΝΤΑΙ... ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ''ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ'' ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ... ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]