Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Βενιζέλος ο... Μέγας

Γράφει ο Νίκος Ελευθερόγλου

Αφού γλίτωσε, ελέω ενδοκυβερνητικών ισορροπιών, από την προανακριτική επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ, ξεδιπλώνει -απελευθερωμένος από το άγχος- εκ νέου το πολιτικό μεγαλείο του. Ο λόγος για τον πρώην «ύπαρχο του Τιτανικού» Ευάγγελο Βενιζέλο, που «στηρίζει την κυβέρνηση και ελέγχει την εξουσία», όπως δήλωσε χθες, με τη γνωστή αμετροέπειά του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη!

Ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στην ομιλία του στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα χρησιμοποίησε πάνω από 100 φορές τη λέξη «εγώ», στις χθεσινές δηλώσεις του έδειξε ότι έχει χάσει εντελώς κάθε επαφή με την πραγματικότητα και ότι επιχειρεί να λειτουργήσει όχι ως αρχηγός ενός... αποκόμματος του 5%-6%, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, αλλά σαν πρωθυπουργεύων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα επισκέπτεται μάλιστα τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο, προφανώς για τη χάραξη υψηλής πολιτικής, ενώ αύριο έχει... καλέσει τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο στα γραφεία του στην Ιπποκράτους, δεν μπόρεσε -για άλλη μια φορά- να κρύψει τα συμπτώματα μεγαλοϊδεατισμού τα οποία τον κατατρύχουν. Ετσι, ύστερα από τη συνάντησή του με τον κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων υποστήριξε:
  • «Ρόλος του ΠΑΣΟΚ είναι να στηρίζει την κυβέρνηση, να την προτρέπει, να την ελέγχει. Το ΠΑΣΟΚ έχει έναν λόγο παραπάνω, γιατί έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει πληρώσει μεγάλο κόστος». Η πραγματικότητα είναι βέβαια ότι το κόστος και το βάρος το έχουν σηκώσει, εξαιτίας της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και του κ. Βενιζέλου, οι πολίτες, οι οποίοι συνεχίζουν να καταβάλλουν δυσβάστακτο αντίτιμο...
  • «Το 2013 και ιδίως το πρώτο εξάμηνο είναι καθοριστικό γιατί πρέπει ο Ελληνας πολίτης, κάθε επιχείρηση, κάθε εργαζόμενος, ο άνεργος κάθε οικογένειας, να νιώσει ότι κάτι αλλάζει». Δεν είπε όμως λέξη για το ποιος φταίει για το σημερινό καταθλιπτικό τοπίο, που ξεκίνησε από το 2009, καθώς και για τους 1.700.000 Ελληνες ανέργους...
Δεν σταμάτησε όμως μόνο σε αυτά. Ο κ. Βενιζέλος -αν και αυτουργός της καταστροφής της χώρας- συνέχισε ασυγκράτητος και με πολύ όψιμο και υποκριτικό ενδιαφέρον είπε ότι υπάρχει και το ζήτημα της αντοχής της κοινωνίας και της κοινωνικής συνοχής και ότι «επειδή είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του ΔΝΤ και κάπου υφέρπει πάλι η απειλή νέων μέτρων, εισοδηματικών και φορολογικών, πρέπει να πω ότι η κοινωνία και η οικονομία, νέα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα δεν αντέχει».

Ο κ. Βενιζέλος θέλησε να εμφανίσει και ως δείγμα της δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας του την πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, καλώντας μάλιστα -με περισσό θράσος- την κυβέρνηση «να τη διαπραγματευτεί με την τρόικα κατά τον καλύτερο τρόπο και να την υιοθετήσει»!

Επίσης με το ίδιο στιλ ζήτησε να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα και οι οδικοί άξονες, να στηριχθούν τα ναυπηγεία, ενώ απαίτησε να μην ανοίξει μέτωπο για τη λειτουργία των καταστημάτων.

Το φωτομοντάζ είναι από το "Γρέκι"
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. λαϊκή σοφία της γιαγιάς : ο Θεός έπλασε τους ανθρώπους και γύρισε και τους φοβήθηκε . Τύφλα να έχει ο Μαρκήσιος ντε Σάντ και το λογοτεχνικό αριστούργημά του « 120 μέρες στα Σόδομα »

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]