Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μεθοδεύουν κοινοβουλευτικό πραξικόπημα…

Σε σαφάρι αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων έχουν επιδοθεί τις τελευταίες μέρες οι τρεις κυβερνητικοί συνεταίροι, σε μια επιχείρηση να περάσει η συγκάλυψη για τα όσα γίνανε σχετικά με τους χειρισμούς για τη λίστα Λαγκάρντ, επιχείρηση που συνοψίζεται στο«παραπέμπουμε τον –έτσι κι αλλιώς καμένο- Γ. Παπακωνσταντίνου και κουκουλώνουμε πολιτικά κάθε άλλη ανάμιξη».

 
Βασικός στόχος η μη παραπομπή στην προανακριτική του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Β. Βενιζέλου, ώστε να μην κινδυνέψει η συνοχή της κυβέρνησης, άσχετα με το αν με αυτό τον τρόπο θα εμπεδωθεί στη συνείδηση του λαού η βεβαιότητα της συγκάλυψης, της συνενοχής, της περαιτέρω απαξίωσης της –ήδη κλονισμένης και φθαρμένης αξιοπιστίας του πολιτικού προσωπικού!

Σήμερα σας αποκαλύπτουμε άλλη μια –αντικοινοβουλευτική στην ουσία- μεθόδευση που θα επιχειρήσουν οι κυβερνητικοί εταίροι, προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση.

Σύμφωνα λοιπό με έγκυρες πληροφορίες, ο γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου Τ. Μπαλτάκος έχει εισηγηθεί την εξής πρωτόγνωρη διαδικασία για την κρίσιμη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή (Πέμπτη ή Παρασκευή) επί των προτάσεων για την προανακριτική:

Να μην στηθούν τόσες κάλπες, όσα είναι και τα πρόσωπα των οποίων ζητείται η παραπομπή (τέσσερις δηλαδή), αλλά τόσες κάλπες όσες είναι και οι προτάσεις των κομμάτων, δηλαδή τρεις!

Πρόκειται, επαναλαμβάνουμε, για μια πρωτοφανή διαδικασία που καταργεί στην πράξη την μυστικότητα της ψηφοφορίας και αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!

Κι αυτό δεν είναι δική μας εκτίμηση. Το κατήγγειλαν στη συζήτηση στη Βουλή για το φορολογικό η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα, καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Η παραπάνω μεθόδευση στοχεύει στο να στέλνει τους βουλευτές να ψηφίζουν επί προτάσεων κι όχι επί προσώπων, όπως επιβάλλουν το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής και η μέχρι σήμερα κοινοβουλευτική πρακτική.

Έτσι πιστεύουν οι συγκυβερνώντες, ότι θα ελαχιστοποιήσουν τον κίνδυνο παραπομπής και των Β. Βενιζέλου και Γ. Παπανδρέου, καταργώντας δηλαδή στην πράξη την μυστικότητα της ψηφοφορίας και μαντρώνοντας τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Υπενθυμίζουμε, πως σε όλες τις ψηφοφορίες που έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί για προτάσεις είτε για εξεταστικές, είτε για προανακριτικές με βάση τον τελευταίο νόμο περί ευθύνης υπουργών (για τον Άκη, για τονΠαυλίδη, για τη Siemens, για το Βατοπέδιο) οι κάλπες που στήθηκαν ήσαν τόσες, όσα ήταν και τα πρόσωπαπου είχε προταθεί να παραπεμφθούν.

Θα δεχτούν άραγε μια τέτοια πραξικοπηματική μεθόδευση κοινοβουλευτικά στελέχη της πλειοψηφίας σαν τον Πρ. Παυλόπουλο, για παράδειγμα, ένα έγκριτο καθηγητή;
Και γιατί μέχρι στιγμής δεν έχουν πάρει θέση γι’ αυτή την πρωτόγνωρη πρόταση ο συνταγματολόγος Β. Βενιζέλος ή ο έγκριτος νομικός Φ. Κουβέλης;

Πάντως έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν, ότι  αν τελικά επιβληθεί απ’ την κυβερνητική πλειοψηφία αυτή η διαδικασία, τότε τα κόμματα της αντιπολίτευσης θα την καταγγείλουν σαν πραξικόπημα και θα αποχωρήσουναπ’ την ψηφοφορία!
Σημειώνουμε εν κατακλείδι, ότι αυτή την πρωτοφανή πρόταση φαίνεται να την ενστερνίζονται και ορισμένοι άλλοι, εκ του στενού επιτελείου του πρωθυπουργού!

Πάντως πληροφορίες της τελευταίας στιγμής αναφέρουν ότι ακόμα και στελέχη της Ν.Δ. έχουν προσφύγει στον Πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και του έχουν επισημάνει ότι αν υποκύψει σε αυτή την αντικοινοβουλευτική μεθόδευση, τότε είναι πολύ πιθανό να οδηγηθούμε σε εξελίξεις έως και ανεξέλεγκτες!

Οι αμέσως επόμενες μέρες θα αποκαλύψουν πολλά…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

  1. Τον σαμαρα και την παρεα του που παριστανουν τους κυβερνητες , ποιος θα τους δικαση ;
    Τον τσιπρα ;
    Η μηπως αυτοι δεν ειναι εφιαλτες ;
    Ας εμπεδωσουμε οτι αν δεν δεν δικαστουν και ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΛΟΙ οι ψευτοδημοκρατες εφιαλτες απο το '74 , ΔΕΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι τρεις κάπλες έχουν και έναν άλλο στόχο: να παραμένει διχασμένη για ακόμη μία φορά η αντιπολίτευση και να μη μπορεί να τα βρει ούτε στα βασικά. Η σύμπλευση των αντίθετων πόλων με κοινό γνώμονα το στρίμωγμά τους είναι κάτι που θα συσπειρώσει το λαό και θα του δώσει αισιοδοξία και ξεμπλοκάρισμα από αγκυλώσεις, και αποτελεί την μόνη λύση. Αυτό το γνωρίζουν οι κυβερνώντες και οι υπέρ αυτών υποβολείς, που θέλουν ανέκαθεν το λαό διχασμένο, πολωμένο, ζαλισμένο και αδύναμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]