Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Κάλπικα παιχνίδια

Γράφει ο Νίκος Ελευθέρογλου

Όσες κάλπες και να στηθούν την Πέμπτη το βράδυ στη Βουλή η κοινωνία στην συνείδησή της, τους έχει κρίνει όλους και τους έχει βρει παμψηφεί ενόχους. Τα έργα και ημέρες μιας ολόκληρης νοοτροπίας που εξέφραζε το ΠΑΣΟΚ και πληρώνουμε σήμερα όλοι μας, δεν χωράνε ούτε σε μια ούτε σε δυο ούτε σε χίλιες κάλπες. 

Τα κάλπικα σοσιαλιστικά όνειρα που πούλαγαν για χρόνια τώρα παραμυθιάζοντας γενιές Ελλήνων, μαθαίνοντας τες στην ήσσονα προσπάθεια, στο “νταβατζιλίκι” στην αναξιοκρατία και στον κομματισμό μεταβλήθηκαν σε εφιάλτες για τις γενιές που έρχονται. Μοιραίοι και άβουλοι θα έπρεπε μόνοι τους να έχουν ζητήσει συγγνώμη και να έχουν αποχωρήσει από τη δημόσια σφαίρα. Το στικάκι της πολιτικής τους παρουσίας έχει γεμίσει από τα όσα έχουν διαπράξει σε βάρος ενός ολόκληρου λαού τόσα χρόνια.

Αντί αυτού επέλεξαν να οχυρωθούν πίσω από νομικίστικα παραθυράκια και συνεχίζουν να πορεύονται με όπλο τους την αλαζονεία και το ψέμα πιστεύοντας ότι θα κάνουν Restart, (επανεκκίνηση). 
Το χειρότερο από όλα είναι ότι μεθοδεύουν την νεκρανάστασή τους με διάφορους τρόπους. Βλέπεις η μόνη δουλειά που γνώριζαν και γνωρίζουν καλά είναι να το παίζουν σωτήρες και να κάνουν μνημόσυνα με ξένα κόλλυβα. 

Τώρα λοιπόν καταστρώνουν τα νέα σχέδια επιβίωσής τους. Βλέποντας ότι το ΠΑΣΟΚ μας… τελείωσε αναζητούν την επιστροφή τους μέσω άλλων σχημάτων. Κάποιοι “ψήνουν” τη ΝΔ να κάνει ανοίγματα για μια νέα Ελλάδα, άλλοι οραματίζονται κόμμα Μόντι με επικεφαλής τον κ. Λουκά Παπαδήμο, άλλοι έχουν ήδη βρει καταφύγιο στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι γυροβαλάνε για να δουν που θα κάτσει η μπίλια, ενώ οι κορυφαίοι αυτής της παρέας παριστάνουν τους καθηγητάδες. 

Σαν δεν ντρεπόμαστε λέω εγώ. Ακόμη και ο πράος Χριστός της Αγάπης δεν άντεξε την υποκρισία των κάθε είδους εμπόρων. Εξοργίστηκε και πήρε το Φραγγέλιο και τους έδιωξε από το ναό του πατρός του. 
Αλλά οι δικοί μας “έμποροι” εδώ, σαν τις βδέλλες θέλουν να πιουν ότι έχει μείνει από αυτήν την έρμη την πατρίδα. Θέλουν μέχρι τέλους να μοιράσουν τα ιμάτιά της για ένα πινάκιο φακής. 

Δυστυχώς παρέλαβαν κράτος και θα παραδώσουν Κοινότητα. Μια Κοινότητα δεμένη χειροπόδαρα από μνημόνια και χρέη. Και αφού μας γονατίσουν για τα καλά θα επιχειρήσουν να μας κοντύνουν όπως ονειρεύονται δεκαετίες τώρα. 

Αυτό είναι το πραγματικό τους σχέδιο. 
Άρχισαν με την παιδεία και την γλώσσα, συνέχισαν με τη Θρησκεία και τις αρχές και αξίες. 
Τώρα ταυτίζουν την πατρίδα με τα “άκρα” για να νιώθουν ενοχές όσοι δηλώνουν Ελληνες και πατριώτες. 
Έτσι πιστεύουν ότι θα μπορέσουν να μας φιλετοποιήσουν πιο εύκολα. 
Πόσο λίγο τελικά μας ξέρουν...! 

Ξένοι ήρθαν ξένοι θα φύγουν. 
Οσους μπάστακες και να να μας φέρουν, θα βρούμε τον τρόπο να ξαναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. 
Εξάλλου αυτό κάναμε αιώνες τώρα. 
Γι αυτό θα τους αφήσουμε στα κάλπικα παιχνίδα τους…

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

2 σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]