Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ένοπλες Δυνάμεις υπό κατάσχεση

Το σκηνικό που παρακολουθούμε την παρελθούσα διετία έχει ως εξής: Από καιρού εις καιρόν οι πιστωτές μας εκφράζουν τη θλίψη τους για την κατάντια της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας. Στη συνέχεια κάνουν με έμμεσο ή άμεσο τρόπο την αυτοκριτική τους επειδή δεν χειρίστηκαν καλά την υπόθεση της χώρας μας. Για το τέλος αφήνουν το «καλύτερο». Αξιώνουν ακόμα περισσότερα μέτρα σε βάρος του λαού και επίσπευση της εκποίησης κρατικής περιουσίας αντί πινακίου φακής. Τελευταίο χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεβάσματος παράστασης θεάτρου του παραλόγου είναι η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, όπου περιλαμβάνονται όλα τα προαναφερθέντα.

Και η ζωή συνεχίζεται, ραγδαία επιδεινούμενη για την πατρίδα μας. Τίποτε άξιο λόγου δεν έχει ξεφύγει από την προσοχή των «δάνειων δυνάμεων». Οπως αποκάλυψε η «δημοκρατία», η τρόικα απαιτεί να βγάλουμε στο σφυρί το εξαιρετικό κτίριο της Λέσχης Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο είναι πιο γνωστό ως Σαρόγλειο Μέγαρο και βρίσκεται στην πλατεία Παύλου Μελά και Ρηγίλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας, οι επικυρίαρχοι «γλυκοκοιτάζουν και άλλα σημαντικά ακίνητα των Ενόπλων Δυνάμεών μας στην πρωτεύουσα, όπως το κτίριο της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού στην Πλάκα και το Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών. [...] Εντονα ακούγεται τελευταία και η πιθανότητα ξεπουλήματος και της ιστορικής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων, η οποία βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία του Πειραιά».

Το μέχρι πρότινος αδιανόητο, η αφαίρεση ακινήτων μεγάλης συμβολικής και πραγματικής αξίας από τις Ενοπλες Δυνάμεις, κατέστη πλέον πιθανότητα. Αφού πετσοκόφτηκαν οι μισθοί και οι συντάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, έλαβε σειρά για την προκρούστεια κλίνη της τρόικας η ακίνητη περιουσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

Αν αφεθεί η κατάσταση ως έχει, τότε θα απομείνουν στο περιουσιολόγιο του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας μας μόνο οι ταμπέλες.

Οι ευρισκόμενοι σε θέση να αποφασίζουν πρέπει να έχουν κατά νου ότι ακόμα και η περιουσία των Ενόπλων Δυνάμεων αποτελεί ζήτημα εθνικής ασφαλείας και ουδείς δικαιούται να την ελαττώνει.

Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]