Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ξέμεινε από λεφτά και απλώνει το χέρι στην Άγκυρα


Ο γνωστός ψευτομουφτής (τοποθετημένος από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής) Ξάνθης, Αχμέτ Μέτε, σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό πρακτορείο Ειδήσεων TRT (το επίσημο κυβερνητικό όργανο προπαγάνδας της Άγκυρας), ζήτησε ευγενικά την «χορηγία» της Τουρκίας και του ισλαμικού κόσμου, για τις «δυσκολίες» που αντιμετωπίζουν οι μουσουλμάνοι της Ελληνικής Θράκης.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός τουρκοπράκτορας (πομάκος που έγινε γενίτσαρος και κατά δική του ομολογία δεν ήξερε την τουρκική γλώσσα όταν πήγε στην Τουρκία…) μίλησε για την δύσκολη ζωή στην αντίπερα όχθη του Έβρου. Πρόσθεσε, επίσης, πως δεν μπορούν να επισκευάσουν τα τζαμιά και πως υπάρχουν ελλείψεις νεκροφόρων, ενώ στο τέλος υπογράμμισε ότι είναι ετοιμόρροπα τα περισσότερα από τα συνολικά 350 τζαμιά που υπάρχουν στους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Με απλά λόγια και στηριζόμενος στο θρησκευτικό συναίσθημα των μουσουλμάνων της Τουρκίας (και όχι μόνο), άπλωσε το χέρι για να ζητήσει οικονομική βοήθεια, ώστε να στηριχτεί το Ισλάμ εντός της Θράκης.
Όμως, γιατί δεν στέλνει και φωτογραφίες από τα 350 τζαμιά, που ο ίδιος ισχυρίζεται ότι είναι ετοιμόρροπα; Μήπως επειδή αυτό δεν ισχύει; Οι μουσουλμάνοι της Θράκης φροντίζουν από το υστέρημά τους για τα τζαμιά και τους ιμάμηδές τους. Σε κάθε μουσουλμανικό χωριό υπάρχει μηνιαία οικονομική υποχρέωση των κατοίκων, οι οποίοι συμβάλουν σε οτιδήποτε χρειαστεί προκειμένου ο τόπος της προσευχής τους να είναι αξιοπρεπής, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έχουν γίνει ανακατασκευές μέχρι και ανεγέρσεις νέων –εξ ολοκλήρου- τζαμιών.

Αυτά δεν τα γνωρίζει ο Αχμέτ Μέτε; Φυσικά και τα γνωρίζει. Όμως, φαίνεται πως η οικονομική κρίση χτύπησε και τον ίδιο (και τους συν αυτώ) και ζητάει να ενισχυθεί οικονομικά, με πρόφαση την κακή κατάσταση των τόπων λατρείας των μουσουλμάνων της Θράκης.
Εν πάσει περιπτώσει, αφού ο ψευτομουφτής αντιμετωπίζει τέτοιου είδους προβλήματα, γιατί δεν απευθύνθηκε στο τουρκικό προξενείο; Μήπως επειδή εκεί καταγράφονται τα σχετικά κονδύλια, στα οποία φαίνεται πως έχει καλυφθεί το «όριο» ή μήπως επειδή μέσω αυτής της έκκλησης προς βοήθεια επιχειρείται να τεθεί θέμα εις βάρος του Ελληνικού κράτους το οποίο δεν βοηθάει τους μουσουλμάνους της Θράκης; Σε αυτήν την –δεύτερη- περίπτωση, όμως, θα πρέπει από τώρα να θυμίσει κάποιος στον ψευτομουφτή (και στα υπόλοιπα πρακτορίδια με τα οποία ο ίδιος συναγελάζεται) πως η ανέγερση θρησκευτικών κτιρίων και τόπων λατρείας, δεν είναι ευθύνη του κράτους, αλλά της εκάστοτε θρησκευτικής κοινότητας και της ηγεσίας της (οι χριστιανικές εκκλησίες επιδιορθώνονται ή χτίζονται με χρήματα που δίνουν οι πιστοί χριστιανοί και όχι τα κρατικά ταμεία).

Εμείς, πάντως, προτείνουμε στον ψευτομουφτή Αχμέτ Μέτε, να κόψει τα ταξιδάκια που κάνει ο ίδιος και η «παρέα» του σε Τουρκία, Ρόδο, Κόσοβο και στην Ευρώπη, προκειμένου να εξοικονομήσει τα χρήματα (ή έστω ένα μέρος από αυτά) που απαιτούνται προκειμένου να «επιδιορθωθούν» τα «ετοιμόρροπα» τζαμιά. Έτσι θα γίνει και ο ίδιος καλύτερος μουσουλμάνος (μέσω της «προσφοράς» του), αλλά θα μπορεί να ασχολείται περισσότερο με τα ανύπαρκτα σημερινά θρησκευτικά του καθήκοντα, τα οποία «υποτίθεται» ότι είναι η πρώτιστη και μοναδική υποχρέωσή του.


ΥΓ: Υπάρχει άραγε δυνατότητα να γίνει "διαχειριστικός έλεγχος" από τους πιστούς μουσουλμάνους στο ταμείο του ψευτομουφτή; "Απορία ψάλτου..."

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. καλα ο τυπος φαινεται απο μακρια οτι ειναι αριβιστας,τυχοδιωκτης,ολα για την κονομα,Πομακος και για τους συντοπιτες του τι κανει??τους εκτουρκευει?κριμα,ο ξεφτυλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]