Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Νέος επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής στην Ξάνθη

Της Έλλης Μητακίδου

Ο κ. Νικόλαος Πιπερίγκος είναι ο νέος διευθυντής της Υπηρεσίας Πολιτικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη.

Ο διπλωμάτης προέρχεται από το Γενικό Προξενείο της Φιλιππούπολης, όπου υπηρετούσε μέχρι σήμερα, και αντικαθιστά τον Αλέξη Αλεξανδρή, ο οποίος παρέμεινε επί τέσσερα χρόνια και αναχωρεί για τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στον ΟΗΕ στη Γενεύη, ως προϊστάμενος στο Τμήμα Μειονοτήτων και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.

Ο κ. Πιπερίγκος επισκέφθηκε την Ξάνθη λίγες μέρες πριν από την έλευση του νέου έτους για να γνωρίσει την περιοχή, αλλά και τις εγκαταστάσεις του νέου του γραφείου. Η επιλογή κρίνεται σημαντική σε μια εποχή κρίσιμη για τις γεωπολιτικές συνθήκες που διαμορφώνονται και το ευμετάβλητο, πλέον, περιβάλλον από εθνικής, πολιτικής και οικονομικής άποψης, στην ευρύτερη περιοχή.

Το γεγονός ότι επελέγη ένας διπλωμάτης που υπηρετούσε μέχρι σήμερα στη Βουλγαρία, έχει ίσως τη σημασία του για τις ισορροπίες που διαμορφώνονται στην περιοχή με τις τελευταίες εξελίξεις. Να σημειωθεί ότι, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Βουλγαρία, είχε εκφράσει ανοιχτά την ενόχλησή του για την ανάρτηση αφισών κατά τη διάρκεια εθνικής γιορτής της γείτονος που εικόνιζαν τον χάρτη της Βουλγαρίας «του Αγίου Στεφάνου» και εμφάνιζαν την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη ως βουλγαρικό έδαφος…


Πηγή: Το Παρόν
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]