Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

«Οι ανισόποσες δόσεις για την εξόφληση οφειλών στο Δημόσιο θα οδηγούσαν σε καταστρατηγήσεις»


…δηλαδή, «θα σας πάρουμε ό,τι έχετε και δεν έχετε, AMΕΣΑ»...

Ζητήματα καταστρατήγησης θα δημιουργούσε ενδεχομένως η δυνατότητα χορήγησης ανισόποσων δόσεων,για την αποπληρωμή οφειλών στο Δημόσιο, αναφέρει σε έγγραφό του ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης. Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε απάντηση αναφοράς τού Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, που είχε κατατεθεί από τον πρώην πρόεδρο τής Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη. Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο ζητούσε να δοθεί η δυνατότητα κυμαινόμενης δόσης, ώστε οι επιχειρήσεις με εποχικό χαρακτήρα να έχουν περισσότερες δυνατότητες επιλογής.

Στην απάντησή του ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρεται στη ρύθμιση του Ν. 2648/1998, με την οποία δίνεται -υπό προϋποθέσεις- η δυνατότητα αποπληρωμής μέχρι και σε 48 δόσεις, και υπενθυμίζει ότι με τον ίδιο νόμο δύναται να χορηγηθεί στους οφειλέτες, άπαξ και υπό προϋποθέσεις, διοικητική αναστολή πληρωμής μέρους ή του συνόλου συγκεκριμένης ληξιπρόθεσμης οφειλής, για διάστημα μέχρι πέντε μηνών.

«Το υπουργείο μελετά δυνατότητες αντιμετώπισης δυσλειτουργιών τού υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, το οποίο, λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή πρακτική, δεν είναι σκόπιμο να προβλέπει μεγαλύτερο αριθμό δόσεων, στο πλαίσιο τής προσπάθειας για την καθιέρωση ενός πάγιου και αποτελεσματικού συστήματος ρυθμίσεων-διευκολύνσεων, για την αποπληρωμή των οφειλών και την εδραίωση μιας σύγχρονης αντίληψης φορολογικής συμμόρφωσης», αναφέρει ο υφυπουργός Οικονομικών.

Όσον αφορά στα αιτήματα για δυνατότητα χορήγησης ανισόποσων δόσεων, ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι «μια ανάλογη πρόβλεψη θα εισήγαγε απόκλιση από τον κανόνα γενικής και τυποποιημένης εφαρμογής των ρυθμίσεων, θα αύξανε την πολυπλοκότητα και θα δημιουργούσε, ενδεχομένως, ζητήματα καταστρατήγησης». Όπως άλλωστε υπενθυμίζει ο υφυπουργός, «στοιχεία, όπως η εποχικότητα της οικονομικής δραστηριότητας τού οφειλέτη και η βιωσιμότητα τής ρύθμισης, αποτελούν κριτήρια που λαμβάνονται ήδη σοβαρά υπόψη για τον προσδιορισμό τού τελικού αριθμού των δόσεων».


Πηγή: Express
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]