Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Τέρενς Κουίκ: Τί παρασκήνιο υπάρχει για την Θράκη;


  • «Το ελληνικό ΥΠΕΞ οφείλει να απαντήσει αν σκέφτεται, όπως απαιτεί η Άγκυρα, να θέσει θέμα επανεξέτασης στο ζήτημα των ιμάμηδων που υπερψήφισε η Ελληνική Βουλή. Θα δεχθούμε να «κυβερνά» στη Θράκη το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής;»

Σύμφωνα με δημοσιεύματα τουρκικών εφημερίδων ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Μπουλέντ Αρίτντς δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι:

Σε συνομιλία του Τούρκου ΥΠΕΞ Αχμέτ Νταβούτογλου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρη Αβραμόπουλο τέθηκε από πλευράς Νταβούτογλου το θέμα της υπερψήφισης της τροπολογίας για τους ιμάμηδες από την πλειοψηφία της Ελληνικής Βουλής.

Πάντα σύμφωνα με τον κ. Αρίντς, ο Έλληνας Υπουργός άφησε το ενδεχόμενο… επανεξέτασης του ζητήματος από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης με τη φράση «Να το ξαναδούμε αυτό».

Αναμένω από πλευράς του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών να τοποθετηθεί επί του σχετικού δημοσιεύματος, το οποίο δεν είναι καθόλου αθώο, με δεδομένο ότι για το ζήτημα των ιμάμηδων η Άγκυρα έχει σηκώσει πολύ ψηλά τους τόνους των αντιδράσεών της.

Και το ερώτημά μου είναι πολύ απλό:

Θα αγνοήσει η ελληνική κυβέρνηση την ετυμηγορία της πλειοψηφίας της Ελληνικής Βουλής; Και πόσο μάλλον όταν την τροπολογία την ενέκρινε και την κατέθεσε το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων; Θα δεχθούμε να «κυβερνά» στη Θράκη, το Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής;

Παραθέτω το link του βίντεο της συνέντευξης τύπου του Τούρκου Αντιπροέδρου και κυβερνητικού εκπροσώπου (χωρίς υποτιτλισμούς).


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]