Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Σε ποιά μυστική σύσκεψη ο Γιώργος Παπανδρέου αποφάσισε την προσφυγή στο ΔΝΤ


Η σφοδρή αντιπαράθεση Γιώργου Παπανδρέου με τον Ανδρέα Λοβέρδο για την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ και στο Μνημόνιο έφερε στο φως μια σύσκεψη του πρώην Πρωθυπουργού, με λίγους στενούς συνεργάτες, στην οποία ελήφθη η κρίσιμη απόφαση.

Οπως αποκαλύπτουν τα Νέα η απόφαση για την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης ελήφθη σε μια πολύ κλειστή σύσκεψη υπό τον τότε Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου. Τοποθετείται περίπου στα μέσα Απριλίου 2010 και μετείχαν ο Νίκος Αθανασάκης, ο Κώστας Θέος, η Ρεγκίνα Βάρτζελη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Χάρης Παμπούκης, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο Φίλιππος Σαχινίδης και ο Δημήτρης Ρέππας.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αυτής ο Γιώργος Παπανδρέου περιέγραψε με τα μελανότερα χρώματα τον τρόπο με τον οποίο τον αντμετώπιζαν οι εταίροι-δανειστές και ουσιαστικά οδήγησε τη συζήτηση εκεί που ήθελε: ότι δηλαδή δεν υπάρχει άλλη επιλογή για τη χώρα παρά η προσφυγή σε διεθνή βοήθεια, στο ΔΝΤ.

Η σύσκεψη αυτή κρατήθηκε μυστική και δεν διέρρευσε το παραμικρό.

Στο άτυπο υπουργικό συμβούλιο που έγινε λίγες ημέρες αργότερα, στις 22 Απριλίου 2010, ο κύβος είχε ήδη ριφθεί. Παρά τις ενστάσεις ορισμένων υπουργών (Λοβέδρος, Χρυσοχοϊδης, Βενιζέλος) ο Παπανδρέου επέβαλε την απόφασή του και η απόφαση ελήφθη τελικώς ομόφωνα.


Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]