Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Μέρκελ: Έχουμε διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του ναζισμού

Η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η Γερμανία έχει "μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού", λίγες μόλις ημέρες πριν από την 80ή επέτειο από την έλευση στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ.

"Φυσικά, έχουμε μια διαρκή ευθύνη για τα εγκλήματα του εθνικοσοσιαλισμού, για τα θύματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, και πάνω από όλα, επίσης, για το Ολοκαύτωμα", αναφέρει η Μέρκελ σε μηνυμά της που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα της, ενώ την Τετάρτη είναι η επέτειος της ανόδου στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, στις 30 Ιανουαρίου του 1933.

"Πρέπει να το πούμε σαφώς, από γενιά σε γενιά, και θα το πω και πάλι: με θάρρος, με το θάρρος του πολίτη, ο κάθε ένας ξεχωριστά δεν πρέπει να επιτρέψει τον ρατσισμό και τον αντισημιτισμό να έχουν καμία τύχη".

"Είμαστε αντιμέτωποι με την ιστορία μας, δεν κρύβουμε τίποτα, δεν καταπιέζουμε τίποτα. Πρέπει να το αντιμετωπίσουμε αυτό για να μπορούμε στο μέλλον να είμαστε ένας καλός και αξιόπιστος εταίρος, όπως ευτυχώς είμαστε ήδη σήμερα", τόνισε.

Στις 30 Ιανουαρίου του 1933 ο Αδόλφος Χίτλερ έγινε καγκελάριος, κληθείς να αναλάβει το αξίωμα αυτό από τον τότε πρόεδρο της Δημοκρατίας, στρατάρχη Πολ φον Χίντενμπουργκ.

Σχόλιο ιστολογίου: Μήπως η γερμανίδα Καγκελάριος θα πρέπει να δει και τις ευθύνες αλλά και τα χρέη της χώρας της προς την Ελλάδα, την οποία κατέστρεψε ποικιλοτρόπως η χώρα της;
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]