Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Έπιασαν «δουλειά» οι Επίτροποι


Πιάνουν δουλειά στις τράπεζες οι Επίτροποι. Την Τρίτη, οι τραπεζίτες είχαν τις πρώτες επαφές με τους εκπροσώπους των ελεγκτικών εταιριών που έχουν αναλάβει το ρόλο του Επιτρόπου. Οι πρώτες επαφές είχαν τη μορφή συσκέψεων με αντικείμενο την οργάνωση της δουλειάς. Οι συζητήσεις αφορούσαν στον τρόπο που θα δουλέψουν οι ελεγκτικές εταιρείες, την πληροφόρηση που πρέπει να παρασχεθεί, τους χώρους που θα εγκατασταθούν στις τράπεζες κλπ.

Υπενθυμίζεται ότι έχουν επιλεγεί η Grant Thornton για την Εθνική και τη Eurobank, η Mazar’s για την ΑLPHA και η KPMG για την Πειραιώς. Οι διαδικασίες ήταν παρόμοιες αλλά όχι πανομοιότυπες σε κάθε τράπεζα, καθώς η κάθε περίπτωση διαφέρει ανάλογα με τον τρόπο που έχει οργανωθεί για να κάνει τη δουλειά κάθε μια από τις τρείς ελεγκτικές εταιρίες.

Ταυτόχρονα έφθασαν στην Αθήνα και τα στελέχη των εταιρειών που θα μένουν μόνιμα στη χώρα μας, ενώ ορισμένα από τα στελέχη θα έρθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες μόλις οργανωθεί πλήρως το εποπτικό έργο, κάτι που αναμένεται να γίνει μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Άλλωστε κάποια στελέχη των ελεγκτικών εταιριών θα παραμένουν μόνιμα στην Αθήνα, ενώ κάποιοι άλλοι θα πηγαινοέρχονται ανάλογα με τις υποχρεώσεις που θα έχουν.

Οι Επίτροποι είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίβλεψης όσον αφορά την υλοποίηση των προγραμμάτων εξυγίανσης των τραπεζών, ενώ οι αρμοδιότητες τους επεκτείνονται στην παρακολούθηση της εταιρικής διακυβέρνησης και τη διασφάλιση της χρήσης ιδιωτικοοικονομικών κριτηρίων στις επιχειρηματικές αποφάσεις των τραπεζών. Μεταξύ άλλων θα παρίστανται στις συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής και στις επιτροπές διαχείρισης κινδύνου και εσωτερικού ελέγχου.

Οι Επίτροποι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους θα έχουν πρόσβαση σε ευαίσθητες λειτουργικές πληροφορίες και θα ασκούν έλεγχο στα δάνεια, τις ρυθμίσεις, τις δαπάνες κλπ. Επίσης θα συντάσσουν κάθε τρίμηνο εκθέσεις τις οποίες θα υποβάλλουν στην Ευρωπαική Επιτροπή.

Πηγή: Πυγμή
Γράψτε τα δικά σας σχόλια
  • Blogger Σχόλια για χρήση στο Blogger
  • Facebook Σχόλια για χρήση στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]