Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Χρυσή αυγή, γκρίζα μέρα, μαύρο σούρουπο και “νύχτα κρυστάλλων”


Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Έπεσε στην αντίληψή μου, χθές, μία πληροφορία για δημοσκόπηση αξιόπιστης εταιρείας, που έφερνε τη Χρυσή Αυγή δεύτερο κόμμα (πίσω από το ΣΥΡΙΖΑ που ήταν πρώτο) και μπροστά από τη ΝΔ που ήταν τρίτη (και καταϊδρωμένη).

Ανατρίχιασα! Έβλεπα μπροστά μου να νεκρανασταίνεται σαν διψασμένο βαμπίρ, το φάντασμα του καταστροφικού δίπολου “ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΔΕΞΙΑ”.
Αυτό που αιματοκύλισε την Ελλάδα στον αδελφοκτόνο εμφύλιο, χώρισε για μισό αιώνα την κοινωνία σε “νικητές και ηττημένους”, γέμισε στρατόπεδα συγκέντρωσης των “αντιφρονούντων”, ταλαιπώρησε τον μισό πληθυσμό με τα πειστήρια “κοινωνικών φρονημάτων” (που έπρεπε να διαθέτει ο πολίτης για να ζήσει στοιχειωδώς αξιοπρεπώς), στέρησε τη χώρα από εδάφη που δικαιούτω (για την εισφορά της στη Νίκη του Β' ΠΠ), καθυστέρησε την ανάπτυξη της χώρας και άφησε την Ελληνική κοινωνία ανάπηρη και ανίκανη για αξιοκρατία, πρόοδο και καθαρή πολιτική σκέψη, για πάνω από πενήντα χρόνια!!

Και, εκεί που πάει να κλείσει η πόρτα της κόλασης, νάτη που ξαν' ανοίγει!!
Η κομματική εμπλοκή στα κέντρα λήψης εθνικών αποφάσεων, απειλεί πάλι την Ελληνική κοινωνία με τη μεγαλύτερη καταστροφή που μπορεί να τη βρεί.
Η κομματοκρατία, (η πολιτική νοοτροπία και πρακτική που προτάσσει πάντοτε το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος) εμφανίζεται πάλι, έτοιμη να εξακοντιστεί στο απόγειο της καταστροφικής ύπαρξής της και αυτό, διότι:
• Η “Αριστερά”, (τροφός της “Δεξιάς” και ταυτόχρονα θανάσιμος εχθρός της), ανασκουμπώνεται, ετοιμάζει τις κουκούλες και τις μολότωφ (ο βαρύς οπλισμός ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα) και αρχίζει να οργανώνει επιθέσεις “στα φασισταριά που σήκωσαν κεφάλι”.
• Η“Δεξιά” , (τροφός της “Αριστεράς” και ταυτόχρονα θανάσιμος εχθρός της), ανασκουμπώνεται, ετοιμάζει τα μαχαίρια και τις σιδηρογροθιές (ο βαρύς οπλισμός ετοιμάζεται για το επόμενο βήμα) και σχεδιάζει επιθέσεις “στα κουμμούνια που δεν έγιναν σαπούνια” ....

Η Ελλάδα μας, σε πόλεις και χωριά, ετοιμάζεται (χωρίς να το θέλει και χωρίς να το ξέρει) να ξαναγίνει πεδίο βολής μίας ηλίθιας εμφύλιας σύρραξης, τόσο ηλίθιας, όσο αποδείχθηκε και ο εμφύλιος πόλεμος στο τέλος της 10ετίας του 40, ιδωμένος εκ των υστέρων και εκ των αποτελεσμάτων του ....
Μίας ηλίθιας σύρραξης που, όχι μόνο δεν θα λύσει το πρόβλημα της κοινωνίας, (διότι η λύση του σύνθετου οικονομικού/κοινωνικού προβλήματος της χώρας δεν έχει να κάνει απολύτως τίποτε με τις αιτίες της επερχόμενης αυτής σύγκρουσης) αλλά θα το επιδεινώσει πολλαπλασιαστικά!!...

Η άνοδος της φούσκας του φασισμού (στην Ελλάδα,) στο μέγεθος που δείχνει να βρίσκεται σήμερα, σε συνδυασμό με τις αιτίες αυτής της ανόδου του (την εθνική ταπείνωση σε συνδυασμό με την εξευτελιστική οικονομική ανέχεια) και την πρωτοκαθεδρία της Αριστεράς στο πολιτικό σκηνικό, λαμβάνοντας υπ' όψη και τούς παράγοντες “Ελληνικό ταμπεραμέντο” και την “βουτηγμένη στο αίμα, πρόσφατη προϊστορία των δύο αυτών παρατάξεων”, προεξοφλούν την οικτρή εξέλιξη που θα έχει η συνέχεια της πορείας των πραγμάτων, αν δεν διακοπεί κατάλληλα και έγκαιρα.
Ήδη οι τροχιοδεικτικές βολές αυτού του ακήρυκτου πολέμου, έχουν αρχίσει. Η τελευταία ήταν το “επεισόδιο δολοφονικής επίθεσης” στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Στρατούλη. Στο άμεσο μέλλον, οι εκατέρωθεν προκλήσεις θα πυκνώσουν... και όσο πυκνώνουν αυτές, οι αντίπαλοι θα αναβαθμίζονται σε μεθόδους και “μέσα”.

Ας δούμε όμως, τί συμβαίνει ταυτόχρονα με τα παραπάνω, σε ένα άλλο επίπεδο του πολιτικού γίγνεσθαι: Μία άλλη δημοσκόπηση, (επίσης αξιόπιστης εταιρείας)δείχνει πρώτη επιλογή του εκλογικού σώματος το “ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ” με 54% (!!!) με το δεύτερο και τρίτο (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) μακράν, περί το 18% ....
Η δημοσκόπηση αυτή, δείχνει ξεκάθαρα πως η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας (βλέποντας την Αλήθεια που της έκρυβαν τόσα χρόνια, δηλαδή την άλωση της Δημοκρατίας προς όφελος των συμφερόντων της εγχώριας οικογενειοκρατίας και της διεθνούς Ολιγαρχίας του Χρήματος) αποφαίνεται ότι δεν θέλει κανένα κόμμα, δηλαδή είναι έτοιμη να ξεριζώσει το κομματοκρατούμενο καθεστώς πολιτικό σύστημα !!!

Με αυτά τα αδιαμφισβήτητα δεδομένα, αν το “ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ” κέρδιζε στις εκλογές και (με κάποιον τρόπο) επέβαλε τη λαϊκή αυτή θέληση, θα ανέτρεπε , αυτομάτως, την (ένοχη του εγκλήματος) κομματοκρατία και θα καθάριζε το τοπίο της πολιτικής σκηνής από τους ρύπους που ξεχυλίζουν καθημερινά από τα πορτοπαράθυρα της τηλεόρασης και του αλωμένου Τύπου, αλλά θα απέτρεπε και την (άκρως επικίνδυνη, πλέον) εξέλιξη της αντιπαλότητας Δεξιάς/Αριστεράς.

Βέβαια, το ποσοστό αυτό εξαφανίζεται στις εκλογές, όπου δεν υπάρχει η επιλογή αυτή (“ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ”) για να ψηφιστεί, οπότε οι ψηφοφόροι αυτής τής επιλογής, διασκορπίζονται αναλόγως, στα υπάρχοντα γνωστά κόμματα των εκλογών.
Έτσι, η πραγματική βούληση του Ελληνικού λαού “ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ”, μένει ορφανή, έωλη και τελικά ανύπαρκτη !!..... αφήνοντας μία μεγάλη “μαύρη τρύπα” στο πολιτικό γίγνεσθαι της Ελληνικής κοινωνίας.

Όμως, ας δούμε προσεκτικότερα τον συνδυασμό αυτών των δύο δημοσκοπήσεων, που οδηγεί στην εξής παρατήρηση:
Την ίδια ώρα που η κοινωνία απορρίπτει με συντριπτικό ποσοστό ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, (δηλαδή σύσσωμο το καθεστώς πολιτικό σύστημα), διαπιστώνεται ότι στο πολιτικό προσκήνιο ανδρώνονται οι δυνάμεις της πόλωσης , η οποία λειτουργεί σαν συνεκτική και κεντρομόλος δύναμη συσπείρωσης στον κομματικό πόλο, τόσο στον δεξιό, όσο και στον αριστερό.

Η παρατήρηση αυτή, γεννά το ερώτημα: - Ποιόν συμφέρει η δημιουργούμενη πόλωση;

Η απάντηση είναι αυταπόδεικτη: Ο μόνος ωφελημένος, είναι το καθεστώς πολιτικό σύστημα.
Και αυτό, διότι, ενώ (όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις) καταρρέει και είναι έτοιμο να θαφτεί οριστικά και αμετάκλητα κάτω από το βάρος τού τεράστιου εγκλήματός του (ως ο κύριος ένοχος της πτώχευσης της χώρας), η ακραία κομματική/ιδεολογική πόλωση, αποτελεί (στην παρούσα συγκυρία) το μόνο σωσίβιό του.
• Δεν νοιάζει κανέναν κομματάνθρωπο, αν η κοινωνία θα πληρώσει πανάκριβα αυτή τη νέα αναμέτρηση της Δεξιάς με την Αριστερά.
• Δεν νοιάζει κανέναν, που η σωτηρία του συστήματος είναι ταυτόχρονα και ο ενταφιασμός τής (πραγματικής) Δημοκρατίας, για την οποία “κόπτονται”..
• Κανένας τους δεν θέλει να συμφωνήσει με την κοινωνία (την οποία υποτίθεται ότι υπηρετεί) η οποία ζητά την καταδίκη των σφετεριστών της Δημοκρατίας, και την αποκατάστασή της.

Πίσω από τους δύο “μονομάχους” που, (τυφλώνοντας τους οπαδούς τους με την πολιτική ιδεοληψία τους), θα κάνουν τη χώρα “πεδίο βολής” καταστρέφοντας το παρόν και το μέλλον της, το “σύστημα” θα καραδοκεί να στέψει “αυτοκράτορα” τον (όποιον) “νικητή”, έχοντας έτσι εξασφαλίσει την μακροημέρευση τού συστήματος, για την επόμενη 50ετία.....
Αυτή είναι η επωαζόμενη “επόμενη μέρα”, αυτού που ζούμε σήμερα....

Οπότε, προκύπτει το επόμενο ερώτημα: - Τί πρέπει να γίνει, για να αποφευχθεί η εκδοχή αυτής της καταστροφικής πόλωσης;;
• Το μόνο που μπορεί να σώσει την Ελληνική κοινωνία από το μαύρο αυτό μέλλον της, είναι η (όσο γίνεται συντομώτερα) συσπείρωσή της σε μία μεγάλη παλλαϊκή και εξωκομματική δύναμη, η οποία θα προτάξει ένα και μοναδικό αίτημα, που θα πνίξει τους μηχανισμούς και το προσωπικό τους που κρατούν στα πράγματα την κυβερνώσα Ολιγαρχία: την ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.
Μίας πραγματικής και όχι ψευδεπίγραφης Δημοκρατίας που, αμέσως μετά την Συνταγματική θεμελίωσή της και με όπλο της την ισηγορία η οποία αποκαλύπτει την Αλήθεια, (που παραμένει φιμωμένη στις μέρες μας από την προπαγάνδα της κυβερνώσας Ολιγαρχίας) θα αποφασίσει για όλα τα άλλα θέματα:
• Την τύχη των “ηγετών” που παρέδωσαν τα απαράδοτα του έθνους,
• την τύχη των Μνημονίων,
• το νόμισμα,
• την ΑΟΖ,
• την αξιοποίηση των μεγάλων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας,
• τις επενδύσεις,
• την Παιδεία,
• την ασφάλεια,
• την Υγεία,
• και όλα τα άλλα θέματα

Αν δεν αποκαταστήσουμε έγκαιρα μία κραταιά (και πραγματική) Δημοκρατία, την οποία θα είμαστε αποφασισμένοι (σαν ελεύθεροι πολίτες) να προασπισθούμε με όλη μας την ύπαρξη, απέναντι στη “Νέα Τάξη” (“New Order” - “Ordine Nuovo”), τα λάβαρα της οποίας ανεμίζουν οι “ταγοί” μας φανερά και ξεδιάντροπα, επιτιθέμενοι στην κοινωνία μας αλαλάζοντες “χρειαζόμαστε μία παγκόσμια διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε τώρα”, είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε, εμείς και οι απόγονοί μας, στη δυστυχία του εξανδραποδισμού*.

Όπως τεκμηριώνεται από τις πραγματικότητες που εκτέθηκαν προηγουμένως εδώ, η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, με την απομάκρυνση των μηχανισμών και των προσώπων που ευθύνονται για την τρέχουσα καταστροφή, από τα κέντρα εθνικών αποφάσεων, αποτελεί μονόδρομο για την αποφυγή μίας μεγάλης “νύχτας κρυστάλλων”, κατά τη διάρκεια της οποίας θα θρυμματιστεί η εθνική ομοψυχία και μαζί της κάθε κοινωνικό αλλά και εδαφικό κεκτημένο...
Τελεία και παύλα και ο νοών νοείτω.

Κάθε ελεύθερος/η από κομματικές παρωπίδες Έλληνας και Ελληνίδα, καλείται (από την Λογική και το συναίσθημα της αυτοπροστασίας του) να βρεί τον τρόπο να οργανώσει ή να οργανωθεί σ΄αυτό τον αγώνα, για να μπορέσει να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις.
Η απειλή είναι πραγματική και τεράστια.... και η ευθύνη του κάθε πολίτη, ανάλογη....
Μία τέτοια προσπάθεια σ' αυτή την κατεύθυνση, αποτελεί και η “Επιχείρηση Μαραθών 2013” (www.2013marathon.org)

• * εξανδραποδίζω: (Λεξ. Δημητράκου: καθιστώ κάποιον τελείως υποχείριον) και,
• ανδράποδο: αιχμάλωτος πωλούμενος ως δούλος.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

4 σχόλια :

  1. Η ιστορική αντιπαράθεση δεξιάς - αριστεράς στην Ελλάδα, με όλες τις ανθρωποκαταστροφικές κυρίως συνέπειες της, μόνο ως φαρσοκωμωδιά μπορεί να λογισθή.
    Εν τοις πράγμασι σήμερα η αριστερά καμμία σχέση δεν εχει στο λαικό υποστατό της από την βάση των καπνεργατών, αγροτών και εργατών του μεσοπολέμου και αμέσως μετά...Γιά τους "γνωστικούς" διανούμενους και τον ρόλο τους ας μή το συζητήσουμε.
    Τι σχέση έχει σήμερα το νέο της ψηφοδοτικό υπόβαθρο;
    Όσο γιά την δεξιά, ποιά δεξιά τί δουλειά έχει αυτή της "πατρις θρησκεία οικογένεια" με την σημερινή των ευρωκαταθέσεων, και το φοβικό σύνδρομο της κατάσχεσής τους, αλλά και του ευρωμοντέλου ζωής;
    Άλλες είναι σήμερα οι πολιτικές συντεταγμένες και στην βάση τους (στο βάθος της σκοτεινής σκέψης του καθενός) ορίζονται από την επιλογή ή όχι του... παραδινόμαστε γιά να φροντίζουν οι άλλοι για εμάς, αυτοί ξέρουν και σε τελική ανάλυση τι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας;
    Ε να μη ξαναγυρίσουμε στα χωράφια και τις οικοδομές... είναι και ο κατάκοιτος παππούς, ποιός θα τον φροντίζει χωρίς τον απωασιάτη του;!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι απόψεις του αρθρογράφου επαληθεύονται και από το ότι ενώ η ΧΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν (τυπικά τουλάχιστον) κοινά αιτήματα, όπως πχ η κατάργηση των μνημονίων, η τιμωρία των ενόχων, η αξιοποίηση του πλούτου της χώρας, παρόλα αυτά δεν εστιάζουν ποτέ σε αυτά που τους ενώνουν αλλά επικεντρώνονται μόνο σε αυτά που τους χωρίζουν, αλληλοβρίζοντας ο ένας τον άλλο! Εξάλλου, και το πολιτικό σύστημα είναι άκρως υποκριτικό, γιατί ενώ δήθεν κόπτεται για την άνοδο της ΧΑ, από την άλλη σκοπίμως έχει φορτώσει τη χώρα με παράνομους μετανάστες οι οποίοι, κατά κανόνα είτε ασχολούνται με παράνομες ασχολίες ή εργάζονται αδήλωτα. Αν πραγματικά το κατεστημένο δεν ήθελε την άνοδο του λεγόμενου "φασισμού" τότε δεν θα επέτρεπε τόσο παρεμπόριο, εγκληματικότητα, φόβο, ζητιάνους σε κάθε γωνιά, παιδιά στα φανάρια, αδήλωτη πορνεία κλπ τα οποία προστίθενται και επαυξάνουν πολλαπλώς τα υπάρχοντα ελληνικά προβλήματα, δημιουργώντας δικαιολογημένα την αγανάκτηση των πολιτών. Είναι δηλαδή σαν να μας σπρώχνουν προς τα εκεί: οι δημόσιοι υπάλληλοι που χάνουνε τα δήθεν κεκτημένα θα πάνε στο Συριζα και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα θεωρήσουν ως προστάτη τη ΧΑ: φαγωθείτε μεταξύ σας και αφήστε μας ατιμώρητους και ανενόχλητους να ξεκοκαλλήσουμε ό,τι κλέψαμε και ό,τι σας απέμεινε! Το έχουμε ξανακάνει και γνωρίζουμε ότι αυτό το κόλπο στον ελλαδικό χώρο είναι αλάνθαστο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για μια νέα και κραταιά Δημοκρατία

    "Βέβαια, το ποσοστό αυτό εξαφανίζεται στις εκλογές, όπου δεν υπάρχει η επιλογή αυτή (“ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ”) για να ψηφιστεί, οπότε οι ψηφοφόροι αυτής τής επιλογής, διασκορπίζονται αναλόγως, στα υπάρχοντα γνωστά κόμματα των εκλογών"
    (Όθων Ιακωβίδης)

    ΚΧ
    Αν το ενδιαφέρον του κ. Ιακωβίδη ήταν "να αποκαταστήσουμε έγκαιρα μία κραταιά Δημοκρατία, την οποία θα είμαστε αποφασισμένοι να προασπισθούμε με όλη μας την ύπαρξη, απέναντι στη “Νέα Τάξη”, τότε όφειλε να υποδείξει, πώς αυτό το ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ μπορεί να το κάνει. Και ο τρόπος είναι μόνο ένας. Να αρχίσουμε όλοι από τώρα την, με κάθε μέσο, προβολή του ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Να γίνουν εκλογές και οι κάλπες να μετρήσουν 300 με 500.000 ψηφοφόρους. Τόσους μπορούν να ταΐσουν οι εκμαυλιστές του λαού, τόσοι είναι οι χρηματοδοτούμενοι εγκάθετοι (και πληρωμένοι) ψηφοφόροι, ώστε να παρασύρουν τα υπόλοιπα 6 με 7 εκατομμύρια. Αυτές οι 300.000 μας ντοπάρουν και πηγαίνουμε σαν τους παλαβούς να ψηφίσουμε.

    Μπορεί να γίνει αυτό; Ασφαλώς και μπορεί, αρκεί να εκδαπανηθούμε όλοι με τα φτωχά δικά μας μέσα, στη διαφήμιση αυτού του ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ. Και ας έλθουν ύστερα οι αχυρένιοι κυβερνήτες με τη στρατιά των 300.000 έμμισθων ψηφοφόρων, να μας πουν "μας ψήφισε ο λαός". Άδειες κάλπες και αμέσως Συντακτική Εθνοσυνέλευση για μία νέα και "κραταιά Δημοκρατία, την οποία θα είμαστε αποφασισμένοι να προασπισθούμε με όλη μας την ύπαρξη, απέναντι στη Νέα Τάξη", όπως ο ίδιος γράφει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ικανότητα να αφουγκράζεσαι το πνεύμα των καιρών σε συνδυασμό με την απόρροια των λογικών συνειρμών εφόσον δεν σου είναι παντελώς άγνωστο θέμα οι τάσεις της ανθρώπινης φύσης και κατά συνέπεια συμπεριφοράς ,σε αναδεικνύουν σε προφήτη. Ως προφήτης δεν ορίζεις και δεν δεσμεύεις τον χρόνο. Ξεκινάς πάντοτε με το « θα έρθει ο καιρός και συνεχίζεις με το όταν...»
    ως εκ τούτου : ΟΤΑΝ θα σκάσει κι ΕΤΟΥΤΗ η φούσκα του νέου χρηματιστηρίου των πολιτικών παρατάξεων δια τους παστεριωμένους αφελείς , θ απομείνουμε και πάλι στο σύνολό μας ως λαός να γλύφουμε τις πληγές μας , να διερωτόμαστε « τις έπταιξε ; » και κυρίως ποιός τελικά κέρδισε απ το χάλι μας ; Δεν είναι πάντα η στόφα των ανθρώπων που έμαθαν να κερδίζουν από την δυστυχία των λαών και της ιδίας ράτσας τους ακόμη ; Δεν είναι οι υποτιθέμενοι ευφυείς ,οι δίχως ιερά και όσια, οι της σημαίας όπου φυσήξει ο άνεμος κι όπου την πάει το κύμα και οι της μιας πιθαμής μακράν του κώλου μου και όποιον πάρει ο χάρος ; Δεν είναι το κεφάλαιο και οι γνωστοί παρατρεχάμενοί του ποτέ δεν είχαν πατρίδα ( όρα την ντόπιά μας σαπίλα ) που ακόμη και τώρα σήμερα δεσπόζουν και χειρίζονται την μοίρα του εναπομείναντος έθνους ; Τι εμποδίζει όμως τον μυαλωμένο διεθνιστή, να έχει και να παραέχει πατρίδα ,να οφείλει να την υπερασπίζεται με τις θέσεις του και την ζωή του διότι, « είναι αδιανόητο να διακατέχεσαι από ανώτερες ιδέες ενόσω φυσικά και γεωγραφικά δεν υπάρχεις.» Η αφηρημένη επαναστατικότητα δεν είναι μήπως το ευγενές σπορ «όσων αριστερόστροφων» του σαλονιού δεν υποχρεούνται να ζουν με 350 ευρώ τον μήνα ( όρα αναρριχητική διανόηση εκ του ασφαλούς ); Η ποδηγετημένη επαναστατικότητα «των ξάφνου δεξιόστροφων ελληνικών 42 μεραρχιών και βάλε...» μήπως ξεχνά και πιθανότατα μάλλον δεν θα έχει ζήσει τους καιρούς της δικής μας επαίσχυντης προδοτικής για το έθνος χούντας, τότε που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα-τα πλάκωνε η σκλαβιά και το επίσημο αλλά κι ευυπόληπτο τσατσιλίκι ; Όταν κι εφόσον γνωρίζεις την έστω συνοπτική Ιστορία της πατρίδας σου, δεν μπορεί να είσαι με κανέναν τζιτζιφιόγκο, με καμιά κοντούλα γάτα ή χοντρό με την γραβάτα, με παιδάκια βραβευμένα «ίντιγκο της συμφοράς» των προκάτ αξιών .
    Είμαι με την πατρίδα μου, μιας και αυτό μου πρέπει μόνο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]