Απoψεις

[Απόψεις][bleft]

Ελλαδα

[Ελλάδα][threecolumns]

Ευρωπη

[Ευρώπη][bsummary]

Κοσμος

[Κόσμος][grids]

Ύποπτος εμπρησμός κυβερνητικού αυτοκινήτου στην Ξάνθη



  • Απόπειρα εκφοβισμού κρατικού αξιωματούχου αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του
  • Σε δύο κατευθύνσεις οι έρευνες των κρατικών αρχών
  • Νέα επίθεση του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη ή οι «πρόθυμοι ηλίθιοι» της ακροαριστεράς προσφέρουν δώρα στην Άγκυρα;
Τις πρώτες πρωινές ώρες της 13/1/2013, στις 3.10 π.μ., επί της οδού Πινδάρου στην Ξάνθη και σε πάρκινγκ της υπηρεσίας Εξωτερικών Υποθέσεων (υπηρεσία του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών), άγνωστοι περιέλουσαν με βενζίνη παρκαρισμένο τζιπ μάρκας Mercedes της συγκεκριμένης υπηρεσίας (τα γραφεία της οποίας βρίσκονται πολύ κοντά), το οποίο υπέστη σοβαρότατες ζημίες, παρά την επέμβαση της Πυροσβεστικής.

Το «δυστύχημα» για τους δράστες, είναι πως οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη στα χέρια τους οπτικό υλικό (από κάμερα ασφαλείας) στο οποίο έχουν καταγραφεί όλες οι ενέργειές τους (πριν, κατά αλλά και μετά τον εμπρησμό). Ήδη οι υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς και εξάγουν σπουδαία συμπεράσματα για τον ευρύτερο «κύκλο» των εμπρηστών.

«Δουλειά» των ακρο-αριστερών;

Οι αρχές διεξάγουν έρευνα για πιθανή σχέση στον συγκεκριμένο εμπρησμό από τον εξτρεμιστικό ακρο-αριστερό χώρο, υποτιθέμενων αναρχικών. Κι αυτό, επειδή υπάρχει σημαντικός πυρήνας στην πόλη της Ξάνθης, με προϊστορία σε εμπρησμούς αυτοκινήτων (μία φορά σε αυτοκίνητο εισαγγελικού λειτουργού σχετιζόμενου με έρευνες στον χώρο της τρομοκρατίας και μία ακόμη φορά σε αυτοκίνητο μουσουλμάνου που θεώρησαν ότι συνεργάζεται με τις αρχές).

Ο πυρήνας των ακρο-αριστερών στην Ξάνθη θεωρείται από τις αρχές ως ο πιο ισχυρός στην Ελληνική περιφέρεια και αποτελείται από 15 περίπου άτομα, ενώ εμφανίζεται ως μεγαλύτερος (φτάνοντας τα περίπου 40 άτομα) μέσα από το αναρχικό και ακρο-αριστερό τμήμα του Πολυτεχνείου της πόλης. Μάλιστα, πριν 2 περίπου χρόνια είχε πραγματοποιηθεί σύλληψη φοιτητή στην είσοδο της πόλης, όταν σε νυχτερινό αστυνομικό τυπικό έλεγχο διαπιστώθηκε πως μετέφερε όπλα και εκρηκτικά με το αυτοκίνητό του.

Οι αρχές δεν θεωρούν απίθανο ως ενδεχόμενο τον εμπρησμό από τον συγκεκριμένο ακρο-αριστερό πυρήνα, αφού τις τελευταίες ημέρες υπήρξε μία έξαρση κινητικότητας του συγκεκριμένου χώρου σε ολόκληρη σχεδόν την επικράτεια. Ενδέχεται, μάλιστα, οι ακρο-αριστεροί να πήραν θάρρος μετά την οικειοθελή δήλωση ως αναρχικού του κ. Διαμαντόπουλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εκλέχτηκε στο νομό Καστοριάς με 900 ψήφους και οι κακές γλώσσες τον φέρουν να εμφανίστηκε με την στολή του Superman στο καρναβάλι της πόλης.

Εξετάζοντας, πάντως, την δράση του συγκεκριμένου χώρου, πολλοί αναλυτές έχουν καταλήξει πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών και των φερόμενων ως «αναρχικών» της πόλης της Ξάνθης, αφού οι ίδιοι οι «αναρχικοί» υποστηρίζουν πως στην Ξάνθη κατοικούν «Τούρκοι», στηρίζοντας ισχυρότατα με αυτόν τον τρόπο την τουρκική προπαγάνδα.

Γιατί, όμως, έγινε η συγκεκριμένος εμπρησμός;

Η απάντηση βρίσκεται στην έλευση στην Ξάνθη του κ. Πιπερίγκου, που αντικατέστησε τον πρέσβη κ. Αλεξανδρή (ο οποίος μετατίθεται σε ανώτερη και κρισιμότερη θέση) στην θέση του προϊσταμένου του γραφείου εξωτερικών υποθέσεων. Η "φράξια" των ακραίων αριστερών ή το τουρκικό παρακράτος, αποφάσισε σε μία κίνηση εντυπωσιασμού αλλά απελπισίας, μέσω του εμπρησμού προσπαθεί να φοβίσει τον πρέσβη κ. Πιπερίγκο «καλωσορίζοντάς» του, με αυτόν τον ιδιαίτερο τρόπο. 

Μόνο που, ο καταξιωμένος διπλωμάτης έχει ήδη πάρα πολύ καλή γνώση για τον τρόπο λειτουργίας των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, αφού η προηγούμενή του θέση ήταν στη Βουλγαρία (γενικός πρόξενος στην Φιλιππούπολη), όπου είχε ασχοληθεί και καταγράψει την εκεί δράση της ΜΙΤ και της τουρκικής διπλωματίας. Μάλιστα, δεν ικανότατος διπλωμάτης δεν δίστασε να καταγγείλει επώνυμα αυτή την επιθετική πολιτική της Άγκυρας εντός της Βουλγαρίας.

Δήλωση του Τέρενς Κουίκ για την εμπρηστική επίθεση

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ ανέβασε το εξής tweet σχολιάζοντας το σημερινό (13/1/2013) εμπρησμό των αυτοκινήτων του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Ξάνθη: «Ποιοι παίζουν με τη φωτιά; Είναι θέμα Εθνικό και ζήτημα Τιμής για την ΕΛ.ΑΣ. να βρει τους ενόχους. Το «παιχνίδι» σοβαρεύει».

Το γνωστό - άγνωστο παρακράτος

Η ύπαρξη δρώντος παρακράτους στην Θράκη δεν είναι αποκύημα της φαντασίας, αλλά ένα κοινό μυστικό το οποίο εις μάτην προσπαθεί να διαφυλάξει το φοβικό και ανίκανο πολιτικό κατεστημένο της Ελλάδας. Εξάλλου την ύπαρξη και την δράση αυτού του παρακράτους την ομολόγησε και ο κ. Αβραμόπουλος μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών. Αυτό το παρακράτος έχει επανειλημμένως καταγγελθεί για τις ήδη υπάρχουσες δράσεις του στην Θράκη και για τους υφιστάμενους σχεδιασμούς του στο νοτιο-ανατολικό Αιγαίο και συγκεκριμένα στα νησιά της Ρόδου και της Κω.

Η Θράκη όμως, αποτελεί την βάση της επιθετικής και άκρως επικίνδυνης και επεκτατικής εξωτερικής πολιτικής του νεο-οθωμανισμού, εκφραστές του οποίου είναι ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Αχμέτ Νταβούτογλου. Και στην Θράκη το τουρκικό παρακράτος (και ιδιαίτερα οι Γκρίζοι Λύκοι) βρίσκεται σε καθεστώς συνεχούς επίθεσης κατά του Ελληνικού κράτους, μέσω δημιουργημάτων της τουρκικής προπαγάνδας που αφορούν είτε την Παιδεία, είτε τα τζαμιά, τους ιμάμηδες και την θρησκεία, είτε ακόμη και ανύπαρκτες περιπτώσεις καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων των «Tούρκων» της Θράκης.

Το παρακράτος του τουρκικού προξενείου

Η περίπτωση απόπειρας τρομοκράτησης του ιμάμη του Σώστη από τον Τούρκο πρόξενο, μπορεί να ήταν εκείνη που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών και που έγινε αιτία να ζητηθεί δύο φορές -από μέλη του Ελληνικού Κοινοβουλίου- η άμεση απομάκρυνση του τούρκου προξένου της Κομοτηνής Ιλχάν Σενέρ (χωρίς κανένα αποτέλεσμα, αφού ο υπουργός Εξωτερικών κ. Αβραμόπουλος περί άλλων τυρβάζει…), όμως το «ζουμί» αυτού του παρακράτους βρίσκεται σε παλαιότερες δηλώσεις των ανθυπο-πρακτοριδίων του (πληρωμένων κολαούζων και γενίτσαρων), μέσω των οποίων διαμαρτυρόταν για την ύπαρξη και λειτουργία του γραφείου Εξωτερικών Υποθέσεων (υπηρεσία του Ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, η οποία αποτελείται από καταξιωμένους διπλωμάτες ή και από ανώτερους και ανώτατους υπαλλήλους του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας).

Σκοπός του παρακράτους είναι η επιβολή κλίματος τρομοκρατίας

Μέσα στα πλαίσια δράσης των ακραίων αριστερών σε ολόκλήρη την χώρα κατά τις τελευταίες ημέρες ή της λειτουργίας αυτού ακριβώς του τουρκικού παρακράτους (του οποίου η ύπαρξη και η δράση σχετίζονται άμεσα με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής, την τουρκική εξωτερική πολιτική και τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες) είναι και ο εκφοβισμός των Ελλήνων κρατικών υπαλλήλων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τους μουσουλμάνους κατοίκους της Θράκης ή και με τις «πολιτικές» που εφαρμόζονται από την πλευρά της Άγκυρας στην περιοχή.

Η ενέργεια δεν είναι εντυπωσιακή ως προς το αποτέλεσμα, όμως είναι χαρακτηριστική της αποφασιστικότητας εκείνων που θέλησαν να στείλουν το δικό τους μήνυμα, μέσω του συγκεκριμένου στόχου εμπρησμού, ιδιαίτερα στην περιοχή της Θράκης. Και αυτή ακριβώς η "διάθεση" των εμπρηστών, είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τις αρχές.

Ευθύνη του Αβραμόπουλου και του Δένδια η παύση λειτουργίας του παρακράτους στην Θράκη

Αν και η συγκεκριμένη «επίθεση» χαρακτηρίζεται ως ερασιτεχνική, ειδικοί αναλυτές αναφέρουν πως ο εμπρησμός αποτελεί μία μέθοδο εκφοβισμού «χαμηλών τόνων», που στέλνει όμως ένα σαφές μήνυμα διάθεσης κλιμάκωσης. Και σε αυτό ακριβώς εστιάζουν ήδη οι ειδικοί κρατικοί υπάλληλοι και καταγράφουν τα συμπεράσματά τους (και στα οποία τονίζεται η ποιοτική αλλαγή λειτουργίας του υπάρχοντος και εν πλήρη λειτουργία παρακράτους) τα οποία καλό θα ήταν να γίνουν σεβαστά στην χάραξη της Ελληνικής Εξωτερικής πολιτικής και της εσωτερικής ασφάλειας, εκφραστές της οποίας είναι ο κ. Αβραμόπουλος και ο κ. Δένδιας.

Δυστυχώς, η αρετή και η τόλμη μπορεί να είναι χαρακτηριστικά χαμηλόβαθμων κρατικών υπαλλήλων, αλλά με δεδομένη την ύπαρξη και την δράση ύποπτων επιδιώξεων ομάδων του ακραίου αριστερού χώρου, αλλά και των μηχανισμών της Άγκυρας επί της Θράκης, θα πρέπει να γίνουν (έστω και καθυστερημένα) εκείνες οι αλλαγές που απαιτούνται από την πλευρά της κυβέρνησης. 

Θα μπορέσει, άραγε, ο κ. Αβραμόπουλος να αντιληφθεί την ανάγκη αλλαγής πλεύσης από την Ελληνική πλευρά σε ότι αφορά στην Ελληνοτουρκική φιλία ή θα αρκεστεί σε μία χαμηλών τόνων δήλωση, η οποία θα λειτουργήσει και πάλι εις βάρος της Ελληνικής Εθνικής πολιτικής και θα διαγράψει τους κόπους των θεσμικών οργάνων που με παλεύουν με… δεμένα χέρια;


Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

1 σχόλιο :

  1. Κων/νε το πέρασμα του ΓΑΠ και της ντιντιδοχασικλοπαρέας του από την κυβέρνηση ήταν καταστροφικό... Ήταν ολετήρας... Δεν έμεινε τίποτα όρθιο και τα μεμέτια και τα ανάρχια πήραν πάλι θάρρος και δύσκολα τώρα θα αποκατασταθεί η τάξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Θα σας παρακαλούσα να είστε κόσμιοι στους χαρακτηρισμούς σας, επειδή είναι δυνατόν επισκέπτες του ιστολογίου να είναι και ανήλικοι.
Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές.
Τα σχόλια θα εγκρίνονται μόνο όταν είναι σχετικά με το θέμα, δεν αναφέρουν προσωπικούς, προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης και τα σχόλια που δεν περιέχουν συνδέσμους.
Επίσης, όταν μας αποστέλλονται κείμενα (μέσω σχολίων ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου), παρακαλείσθε να αναγράφετε τυχούσα πηγή τους σε περίπτωση που δεν είναι δικά σας. Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας...



Ελληνοτουρκικα

[Ελληνοτουρκικά][bleft]

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ

[Γεωπολιτική][grids]

διαφορα

[διάφορα][bsummary]

ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

[μυστικές υπηρεσίες][bleft]